Pelletkachel mogelijkheden: Ontvang nu meerdere offertes voor Pelletkachel

 
 

Pelletkachel mogelijkheden: Voorbeelden van offerteaanvragen

Hieronder een selectie uit een aantal recente offerteaanvragen. Om te antwoorden als leverancier: log in of schrijf u in. Alle trefwoorden

Pelletkachel mogelijkheden

Pettelkachel: een nieuwe manier om uw woning milieuvriendelijk te verwarmen

De prijzen van gas en stookolie zijn de afgelopen tien jaar gestegen. Daarnaast zijn de prijzen erg afhankelijk van de internationale markten. Hierdoor zijn mensen steeds op zoek naar alternatieve middelen om hun woning te verwarmen. Een pelletkachel kan een oplossing bieden.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel, het woord zegt het zelf: een kachel waar pellets in verbrand worden. Pelletkachels zijn vergelijkbaar met een gewone houtkachel, vanwege een raam waardoor een vlam zichtbaar is. Het verschil met een gewone houtkachel is dat een pelletkachel enkel geschikt is voor houtpellets.

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn gemaakt van zuiver en onbehandeld houtafval (zaag- en schaafspanen). Hierbij worden ook geen lijm of ander bindmiddel toegevoegd. Het hout bevat genoeg hars om het zaagmeel bij elkaar te houden. Wanneer pellets vervaardigd zijn uit ander materiaal, zoals karton of stro, kunnen er problemen ontstaan bij ontsteking of verbranding. Pellets zijn geperst onder hoge druk. Hierdoor hebben zij een hogere energiewaarde dan een blok hout.


Zoektermen:

 ,