Spouwmuurisolatie: Dé isolatievorm bij uitstek voor uw woning

De Belgische winters kunnen ijzig zijn en de zomers heet en zwoel. Maar dat is buiten de voordelen van een correctgeplaatste isolering gerekend. In een goed geïsoleerde woning geniet u het hele jaar door van aangename temperaturen binnenshuis.

 
Aangename temperaturen
In de winter zit u lekker warm en in de zomer blijft de hitte buiten. U geniet een heel jaar lang van aangename temperaturen en comfort.
 
Lage energiekosten
Geïsoleerde spouwmuren zorgen ervoor dat er minder warmte verloren gaat en u vervolgens minder energie hoeft te verbruiken.
 
Milieuvriendelijk
Dat u minder energie verbruikt komt echter niet alleen uw portefeuille ten goede. Ook het milieu plukt hier de vruchten van!
Spouwmuurisolatie: Wat zijn de voordelen?

 

Spouwmuurisolatie is onzichtbaar en snel geplaatst

Een van de vele voordelen van spouwmuurisolatie is dat deze vorm van isolatie onzichtbaar is. Er verandert niets aan de uiterlijke aspecten van uw woning. Het aanbrengen van deze isolatie is trouwens geen ingrijpende procedure.  In 1 (à 2) werkdag(en) is uw woning volledig geïsoleerd.

Besparen was nog nooit zo eenvoudig

Uw spouwmuren isoleren kost bij de aanbreng relatief weinig. De isolatieprijs is afhankelijk van het materiaal waarmee geïsoleerd wordt. Deze isolatievorm doet uw energiekosten ook meteen dalen. Op jaarbasis bespaart u wel tot 30% op uw energiefactuur. De initiële kost is een investering die u in ongeveer 5 jaar hebt terugverdiend.

Kies voor een milieuvriendelijke oplossing

Investeren in een goed geïsoleerde woning is investeren in een groene toekomst. Door spouwmuurisolatie te plaatsen, zorgt u ervoor dat u minder energie moet verbruiken om de temperatuur in uw woning op peil te houden.

 

Dé 3 belangrijkste isolatiematerialen voor uw spouwmuur?

Er bestaan verschillende isolatiematerialen waarmee u uw spouwmuren kan laten isoleren. De drie meest gekozen materialen worden hieronder voor u opgesomd.

Spouwmuurisolatie: Laat geen warmte meer ontsnappen met PUR isolatie

 

PUR schuim is een isolatiemateriaal dat bestaat uit twee andere materialen: polyol en isocyanaat. Wanneer in aanraking met elkaar, expandeert en verhardt de substantie. Uw voordeel bij het opteren voor PUR schuim? Dit isolatiemateriaal sluit perfect aan aan elke vorm, wat resulteert in zeer sterk geïsoleerde muren die geen warmte meer verloren laten gaan maar ook geen vrieskou meer binnenlaten.

De nadelen? Dit materiaal is niet recycleerbaar en laat een (temporele) geur na tijdens de eerste dagen na aanbreng. Het is de duurste  en minst milieuvriendelijke optie, maar laat wél geen kier ongeïsoleerd.

Spouwmuurisolatie:  Glaswol als meest gebruikt isolatiemateriaal

 

Glaswol wordt naast PUR vaak gebruikt voor het isoleren van spouwmuren. Dit materiaal wordt in de spouw geblazen en zorgt ervoor dat de lucht stil komt te staan. Men dient echter iets grotere gaten te boren dan bij PUR isolatie. Het voordeel van glaswol is dan weer dat u ook van een goede geluidsisolatie geniet, naast de gebruikelijke temperatuursvoordelen.

Spouwmuurisolatie: Isoleer uw muur met EPS-parels

 

EPS-parels is het isolatiemateriaal waar overigens het meeste voor gekozen wordt. Deze EPS- parels bestaan uit geëxpandeerd polystyreen ook bekend als piepschuim. Tijdens het isoleren, worden de parels in de spouw gespoten met een specifieke lijm die de korrels aan elkaar doet kleven. De parels bestaan voor het grootste deel uit lucht. Die lucht die zich in de EPS-korrels bevindt, heeft een statisch karakter. Dat zorgt voor het isolerende resultaat van EPS-parels. De korrels laten wel nog lucht door, waardoor de muur niet verstikt. Ze zijn bovendien volledig te recycleren!


Spouwmuurisolatie: prijs en premies in 2020?

Naargelang het isolatiemateriaal dat u verkiest, de oppervlakte van de muren en de woning die u heeft, verschilt de gemiddelde prijs per m² van het na-isoleren van uw woning.

Isolatiemateriaal Richtprijs per m² ? -waarde* [isolatiewaarde]  
PUR schuim € 25 en € 30 0,022 – 0,032 W/mK  
Glaswol € 15 en € 20 0,030 – 0,050 W/mK  
EPS Parels € 20 en € 25 0,030 – 0,040 W/mK  

?-waarde*: dit is de waarde die aangeeft hoezeer een materiaal warmtegeleidend is. Hoe lager deze waarde, hoe minder goed het materiaal warmte doorlaat. Dat betekent dat een materiaal met een lage ?-waarde beter isoleert. Sommige materialen zijn zeer sterk isolerend, maar  schadelijker voor het milieu. De keuze dient dus gemaakt te worden rekening houdend met alle kenmerken van het desbetreffende materiaal en doel. Opgelet: de ?-waarde kan in de praktijk variêren van de bovenstaande cijfers. Raadpleeg daarom steeds een specialist.


Bereken uw prijs voor het na-isoleren van uw spouwmuur?

Vraag uw gratis offerte

Op welke spouwmuurisolatie premies* heeft u recht ?

In 2020 heeft u recht op een premie van €5 per m² die door uw netbeheerder wordt aangeboden. Daar hangen de volgende voorwaarden aan vast:

1) Een erkende, gecertificeerde aannemer moet de isolatiewerken leiden/uitvoeren en
2) Uw spouw moet een breedte hebben van op z’n minst 5 cm.

Privéwoningen die ouder zijn dan 10 jaar hebben ook nog recht op het verminderde btw-tarief van 6%. Aan de woningen die reeds 5 jaar oud waren wanneer de maatregel in werking trad, zijn er bepaalde voorwaarden verbonden waaraan ze moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een verminderd btw-tarief.

*Neem gerust eens een kijkje op onze handige online gids voor meer informatie over prijzen en premies voor uw spouwmuurisolatie.

VRAAG GRATIS OFFERTES AAN

Spouwmuurisolatie: Vraag vrijblijvend en gratis offertes aan

 

Wilt u weten of u een spouwmuur heeft en wat uw besparing zal zijn? Wij brengen u in contact met de beste isolatiespecialisten in uw regio.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk en bespaar

Spouwmuurisolatie: Getuigenis van een tevreden gebruiker

qte1.png

“Na de aankoop van ons huis, merkten we al snel op dat er veel warmte verloren ging en onze energiefactuur torenhoog was. Na een eenvoudige check-up werd vastgesteld dat er spouwmuren aanwezig waren die niet geïsoleerd waren.

 

Op minder dan twee dagen tijd werd ons huis van spouwmuurisolatie voorzien. Nu genieten mijn gezin en ik eindelijk van een aangename binnentemperatuur en betalen we ons niet meer blut aan te hoge energierekeningen!”

C. Degreef uit Schaarbeek

qte2.png

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Nee, niet elke woning heeft een spouwmuur. Naargelang het jaar waarin de woning werd neergezet, heeft die al dan niet een spouwmuur. Zo zijn woningen die voor 1920 werden gebouwd normaliter niet uitgerust met een spouwmuur. Na 1920 werden woningen voor isolatieredenen wél gebouwd met spouwmuren.

  • Naargelang het jaar van constructie: huizen die tussen 1920 en 1950 zijn gebouwd, zijn waarschijnlijk gebouwd met een spouwmuur.

De luchtkokers in de muren / voegen zijn een eenvoudig bewijs van de aanwezigheid van spouwmuren.

  • De bouwplannen vertellen meteen of uw woning spouwmuren heeft.
  • De dikte van uw muren geeft ook weg of er spouwmuren aanwezig zijn. Muren die dikker zijn dan 25cm, hebben hoogstwaarschijnlijk spouwmuren.
  • U kan ook steeds beroep doen op een expert die via een endoscopisch onderzoek nagaat of er spouwmuren aanwezig zijn.

De isolatieprocedure is snel en eenvoudig. Via geboorde gaten in de gevelvoegen, wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Dit materiaal zorgt voor de luchtdichtheid van de muren, dat er dan weer voor zorgt dat u minder moet stoken om uw woning te verwarmen.

Op jaarbasis bespaart u wel tot op 30% op uw energiefactuur.

 


Wilt u uw spouwmuur isoleren?

Vergelijk gratis offertes

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welke muuroppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
2*. Wanneer wenst u de spouwmuur isolatiewerken te starten?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Spouwmuurisolatie