De perfecte garagepoort: materialen, prijzen en extra tips

Welk type garagepoort je ook kiest, een nieuwe poort installeren heeft alleen maar voordelen:

  • Inbraakveilig: De huidige garagepoorten zijn moeilijk open te breken en houden inbrekers gewoonlijk op afstand.
  • Weinig onderhoud: Garagepoorten zijn duurzame producten en vragen weinig onderhoud. Het af en toe afwassen is namelijk genoeg.
  • Elegant en kwaliteitsvol: De beschikbare garagepoorten op de markt zijn groot en biedt voor ieder het gemak waar hij naar op zoek is.

Hoe ziet de perfecte garagepoort er nu uit? Vaak wordt er gekozen voor de materialen hout en PVC. Metaal en aluminium zijn echter veiligere opties en verdienen ook in overweging genomen te worden. De prijs is sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de technologische snufjes, het poortgewicht, de afmeting, ... Contacteerons en vergelijk verschillende offertes van specialisten!

Wat kost een garagepoort?

Soort garagepoort Richtprijs
Sectionaalpoort € 1.500 – 4.000
Kantelpoort € 750 – 1.250
Rolpoort € 1.500 – 2.500
Vleugelpoort Prijs op maat
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul het offerteformulier in. Het is gratis en vrijblijvend
arrow Vergelijk gratis offertes

Garagepoorten naar ieders smaak

Wanneer het op soorten garagepoorten aankomt, is er voor ieder wat wils. De soorten worden onderverdeeld op vlak van mechanisme of de openings- en sluitingswijze. In totaal zijn er vier verschillende soorten, namelijk de sectionaalpoort, de kantelpoort, de rolpoort en de vleugelpoort.

Sectionaalpoort
garage-sectionaalpoort.jpg

Wie zijn garage stijlvol, veilig en eenvoudig wil sluiten, kiest voor een sectionale poort. Dit type poort bestaat uit horizontale lamellen die verbonden zijn met scharnieren en die omhoog kunnen worden geplooid. Een sectionaalpoort gaat dus altijd verticaal open, waardoor er praktisch geen ruimteverlies is.

Sectionaalpoorten zijn verkrijgbaar aan betaalbare prijzen in diverse stijlen, materialen en kleuren. Vaak zijn ze ook geautomatiseerd. Ben je op zoek naar een sectionale poort? Vraag hier naar meer informatie of een offerte bij één van onze poortenspecialisten in jouw regio!

Kantelpoort

Een kantelpoort bestaat doorgaans uit één stevig stuk.De poort draait meestal naar buiten, zodat ze langs de voorzijde uitsteekt bij het openen en sluiten. Dit zorgt voor meer binnenruimte, maar kan wel voorbijgangers hinderen. Er bestaan ook kantelpoorten die niet uitsteken, maar daardoor verlies je wel ruimte in de garage. Een kantelpoort is vaak de meest budgetvriendelijke oplossing voor jouw garage. Interesse? Vraag hier meer informatie of een offerte voor een kantelpoort!

Rolpoort

Met een rolpoort zijn de mogelijkheden eindeloos. De poort werkt als een soort rolluik: de lamellen worden via zijgeleiders om een as gewikkeld bovenaan de garage. Ze nemen dus heel weinig ruimte in. Daarnaast zijn ze heel stevig en uitgerust met een ophefbeveiliging. Bij erg brede garages gebruikt men vaak een rolpoort. Overweeg je een rolpoort? Wij brengen jou in contact met plaatsers van rolpoorten uit jouw regio!

garage-rolpoort.jpg


Vleugelpoort

De vleugelpoort werk als een soort deur: de deuren kunnen zowel naar binnen als naar buiten worden geopend, afhankelijk van jouw voorkeur uiteraard. De poort gaat dus niet naar boven open, wat bij de andere soorten wel het geval is. Deze soort is handig als er zich enkele problemenvoordoen, zoals zijmuren die niet loodrecht op de gevel zijn geplaatst bijvoorbeeld. Bovendien kan een vleugelpoort ook elektrisch bedienbaar zijn. Ben je op zoek naar deze specifieke soort? Wij brengen je in contact met plaatsers van vleugelpoorten uit jouw regio!

Overige alternatieven

Uiteraard zijn er meerdere soorten garagepoorten die even goed in jouw huis zouden kunnen passen. Denk maar aan een garagepoort met een ingebouwde voordeur, twee vliegen in één klap! Daarnaast kan je ook kiezen voor openslaande garagedeuren, deze soort bestaat uit twee deuren die openslaan i.p.v. enkel één deur.

Welk materiaal voor je garagepoort kiezen?

De meest voorkomende materialen zijn hout, aluminium, metaal en PVC. Uiteraard heeft elk soort materiaal zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar het materiaal dat het best bij je woning past!

  • Een houten garagepoort kan enorm stijlvol zijn. Het geeft je garagepoort een landelijke en natuurlijke uitstraling. Waarom zou je kiezen voor dit materiaal? Uiteraard voor de mooie look, maar daarnaast zijn houten garagepoorten ook duurzaam en gaan ze dus lang mee. Tenslotte staat hout bekend voor een hoge isolatiewaarde, wat dus enkel voordelen met zich meebrengt.
  • Kies je voor een aluminium poort, zal je over een lichte en onderhoudsvriendelijke garagepoort beschikken. Aluminium is sterk, het roest niet en bovendien heeft het een lange levensduur van ongeveer 25 jaar!
  • Ook een stalen garagepoort brengt verscheidene voordelen met zich mee. Eerst en vooral is het de goedkoopste garagepoortoplossing. Daarnaast is staal sterk materiaal, een uiterst belangrijke vereiste wat betreft garagepoorten. Het kan dus zeker tegen een stootje.

Twijfel je aan het soort materiaal voor je garagepoort? Contacteer een plaatselijke garagespecialist en vraag advies!

Extra info en advies nodig?
Stel je vragen aan professionele installateurs

Extra tips

Een garagepoort heeft, zoals hierboven al vermeld werd, talrijke voordelen. Daarom is het ook belangrijk dat je ervoor kiest om deze voordelen maximaal te benutten. Dit doe je door zorgvuldig het beste exemplaar uit te kiezen a.d.h.v. ons advies. Hieronder vind je extra tips omhet beste uit jouw garagepoort te halen!

Automatiseer je poort

Eerst en vooral moet je onthouden dat, hoe moderner de garagepoort is, hoe meer gemak het met zich meebrengt. Ben je het niet beu om steeds die zware garagepoort op te moeten heffen? Tegenwoordig zijn moderne varianten automatisch bedienbaar, wat je de kans geeft om slechts op een knopje te drukken vanuit het comfort van de eigen auto. Ook jouw rug zal je op lange termijn dankbaar zijn!

Ook geldt dat, hoe beter je beschermd bent tegen inbrekers, hoe veiliger je je zal voelen in jouw eigen huis. Kies dan ook voor allerlei moderne beveiligingstechnieken die dit ongemak beter kunnen voorkomen. Enkele voorbeelden zijn een codeklavier of zelfs vingerscanners! Ook de wieltjes van een elektrische garagepoort kunnen extra beveiliging krijgen en je kan ook een automatische blokkering installeren wanneer de poort geforceerd wordt.

garagepoort-automatisch.jpg

Hoe je garagepoort isoleren en reinigen?

Een goede isolatie is van uiterst belang, dat is uiteraard geen recent nieuws. Als je een nieuwe garagepoort wilt installeren, kies dan ook meteen voor een eentje die goed geïsoleerdis. Het klimaat in huis zal hierdoor veel aangenamer zijn en er zal ook heel wat minder energie verloren gaan. Isoleren is ook niet heel moeilijk. Als je kiest voor een metalen garagepoort kan je werken met XPS- isolatieplaten,PUR- isolatieplaten of platen van piepschuim.

Ook is het heel belangrijk dat de garagepoort goed gereinigd wordt. Op deze manier verleng je de levensduur hiervan. Reinigen doe je door beide zijden van de garagepoort af te spoelen met water en een zacht sponsje. Vervolgens zeep je de hele poort in, alvorens de poort weer af te spoelen met water.

Vergelijk offertes van een specialist

Ben je geïnteresseerd in een van de vorige garagepoorten? Vergelijk hier offertes van specialisten en beslis welke soort het beste bij jou past. Enkel hier voor advies? Neem gerust contact met ons op.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Garagepoort