Gyprocwerken: info, voordelen en prijzen

Maak je gebruik van onze gratis offertedienst voor gyprocwerken, dan geniet je van de volgende voordelen:

Alle gyprocwerken
Onze vakmannen zijn gespecialiseerd in alle soorten gyprocwerken: van vals plafond over voorzetwand tot een volledige zolder met gyproc afwerken. Voor elke gyproc klus hebben wij de juiste vakman.
Professionele aanpak
Wil je een kamer in twee splitsen of de zolder opbouwen tot een volwaardige speel- of slaapkamer? Wij hebben enkel betrouwbare gyprocwerkers ins netwerk die al hun kennis en ervaring tot jouw dienst stellen.
Uitstekende prijs-kwaliteit
De prijs van gyprocwerken hangt af van verschillende factoren, maar vooral van het uurloon van de vakman. Daarom is het belangrijk om meerdere vakmannen te benaderen en prijzen te vergelijken.

Gyproc is zeer populair bij verbouwingen en renovaties. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom, want gyprocplaten zijn zowel goedkoop als erg makkelijk in gebruik. Overweeg jij om gyprocwerken te laten uitvoeren, zoals een gyproc plafond, gyproc voorzetwanden of gyproc scheidingswanden? Dan zal je waarschijnlijk wel benieuwd zijn naar de werkwijze en de prijs. Vergeet niet dat je voor al je gyprocwerken een gratis offerte kan aanvragen, om zo nog meer te besparen! Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt over de toepassingen van gyproc: scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds!

Gyproc plafond

Gyprocplaten worden veel gebruikt voor het maken van valse plafonds. Het is een goede oplossing, wanneer je plafond niet meer in goede staat is. Maar er zijn nog andere redenen om te kiezen voor een vals plafond van gyproc, bijvoorbeeld als je een lager plafond wilt creëren in een ruimte. Met een laag plafond zorg je voor meer gezelligheid in je interieur én spaar je geld uit op je energiefactuur.

Een andere reden om een gyprocplafond te plaatsen, is als je graag inbouwspotjes wilt laten zetten. Gyprocplaten maken deze optie veel makkelijker, want op die manier kan de bedrading mooi weggewerkt worden. Ook als je graag je plafond wilt isoleren, is een gyproc plafond een goede keuze. Een geïsoleerd plafond zal je niet alleen geld uitsparen op je energiefactuur, maar je ook beschermen tegen geluidsoverlast. Een ideale keuze voor in een appartement!

Een afgehangen of vrijdragend plafond?

Als je kiest voor een gyproc plafond, dan kan je kiezen tussen verschillende methodes om het plafond te plaatsen. De meest gebruikte methodes zijn het vrijdragend en afgehangen plafond. Welke methode is de beste? De keuze van het type gyproc plafond is vooral afhankelijk van de stevigheid van je oorspronkelijke plafond. Als je plafond niet sterk genoeg is, dan laat je het best een vrijdragend plafond plaatsen.

Gyproc scheidingswand

Een andere populaire toepassing is de gyproc scheidingswand. Gyprocplaten zijn hiervoor ideaal! Een scheidingswand kan in vele situaties een goede keuze zijn. Het is namelijk een goedkope manier om grotere ruimtes in kleinere ruimtes in te delen. Dat kan handig zijn, als je plots een extra slaapkamer nodig hebt bijvoorbeeld.

Scheidingswand uit Gyproc plaatsen

Als je een gyproc scheidingswand wilt laten plaatsen, dan zal dit gebeuren met behulp van een frame. Dit frame kan zowel uit hout als metaal gemaakt worden en wordt bevestigd aan de vloer, het plafond en de wanden. Na het plaatsen van het frame worden de gyprocplaten hiertegen aangebracht met schroeven. De platen kunnen zowel enkel- als dubbelzijdig geplaatst worden. Dat wil zeggen dat de gyprocplaten zowel aan één kant als aan beide kanten van het frame geplaatst kunnen worden. Hiertussen kan je isolatie aan laten brengen om geluidsoverlast te beperken.

Voorzetwanden

Een andere veelgebruikte toepassing zijn de voorzetwanden. Voorzetwanden zijn valse wanden die voor een oude muur geplaatst worden. Dit wordt gedaan, omdat de desbetreffende muur in slechte staat is of omdat de muur geïsoleerd moet worden.

Gyproc voorzetwanden plaatsen

Als je gyproc voorzetwanden laat plaatsen, dan is dit een beetje vergelijkbaar met scheidingswanden. Als eerste stap wordt er dus een frame gemaakt die tegen de bestaande muur komt. Daarna worden de gyprocplaten aangebracht. Als je isolatie wenst, dan moet de isolatie natuurlijk aangebracht worden voordat de gyprocplaten bevestigd worden.

Nadat de isolatie wordt aangebracht, is het een goed idee om de isolatie af te dekken met een dampscherm. Op die manier wordt het isolatiemateriaal beschermd tegen vocht. Eens de gyprocplaten aangebracht zijn, dien je de voorzetwanden uiteraard mooi af te werken. Afwerken kan zoals bij alle muren: je kan de voorzetwanden schilderen of behangen!

Gyprocwerken: prijzen

Als je van plan bent om gyprocwerken te laten uitvoeren, dan is het erg handig om te weten wat dit je zal kosten. Omdat het belangrijk is dat de gyprocplaten zorgvuldig worden aangebracht, kan je deze werken beter laten uitvoeren door een professional. Hierdoor zal de prijs wat oplopen, maar je hebt zeker van een perfect resultaat!

Hoeveel de gyprocwerken je zullen kosten, zal afhangen van verschillende factoren, zoals de gekozen toepassing en het uurloon van de vakman. Ook de oppervlakte en moeilijkheidsgraad zullen een grote invloed hebben op de prijs. En wie isolatie wilt, zal daar uiteraard ook extra voor moeten betalen. Over het algemeen zal de prijs goed meevallen. Gemiddeld kan je rekenen op 25 tot 35 euro per vierkante meter voor voorzetwanden. Een scheidingswand zal je tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter kosten en een plafond uit gyproc, tussen de 34 en 45 euro. Hierbij komen nog de kosten om de gyprocwerken mooi af te werken.

Hoewel het plaatsen van gyproc wanden of plafonds niet duur is, is het toch altijd fijn om geld uit te sparen, maar hoe doe je dat? De beste en makkelijkste manier om geld uit te sparen is door de offertes van verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken. Het kost slechts enkele minuutjes tijd en kan jou wel honderden euro’s besparen.

Hoe gyproc plaatsen?

Als je interesse hebt in het laten uitvoeren van gyprocwerken, zal je je waarschijnlijk afvragen hoe gyproc precies geplaatst wordt. Hieronder vind je een handig stappenplan!

Stap 1: aftekenen

Als eerste stap zal alles moeten afgetekend worden. Met een laserpen wordt aangeduid waar de wand of het plafond moet komen. Bij een wand moeten de vloer, het plafond en de wanden afgetekend worden om te bepalen waar het frame moet komen. Bij het plafond worden de wanden vooral afgemeten.

Stap 2: frame plaatsen

Als alles netjes en nauwkeurig afgetekend werd, dan is het tijd om een frame te maken. Dit kan zowel uit hout als uit metaal. Bij gyproc wanden wordt een verticaal frame gemaakt en bij gyproc plafonds horizontale frames. Eens het frame gemaakt is, moet het bevestigd worden.

Stap 3: isoleren

Deze stap is niet noodzakelijk, maar wel aangeraden. Het is een goed idee om zowel een plafond als wanden te isoleren. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht voordat de gyprocplaten bevestigd worden. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal, maar glaswol is een echte aanrader voor het isoleren van gyprocwerken!

Stap 4: gyprocplaten bevestigen

Als het isolatiemateriaal werd aangebracht, dan kunnen de gyprocplaten bevestigd worden. De gyprocplaten komen op het metalen of houten frame met behulp van schroeven. De naden worden opgevuld met een vulmiddel of plamuur.

Stap 5: de afwerking

Zowel een gyproc wand als plafond hebben een mooie afwerking nodig. Het zou anders maar een slordig zicht zijn! Als laatste stap is het dus belangrijk om het gyprocwerk mooi af te werken. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Allereerst moeten gaten en kieren opgevuld worden. Daarna kunnen de muren en/of plafonds geschilderd of behangen worden, maar ook betegelen is een optie. Deze laatste optie is vooral aangeraden in vochtige ruimtes

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welke gyprocwerken wilt u laten uitvoeren?
2*. In hoeveel ruimtes of kamers wilt u gyprocwerken?
3*. Wanneer wilt u de werken laten uitvoeren?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Gyprocwerken