Op zoek naar een schilder?

Een nieuwe look aan uw interieur of uw buitenmuur laten schilderen? Vergelijk gratis offertes van schilders uit uw regio. Dit zijn onze tips bij het kiezen van een goede schilder:

Juiste verfkeuze
Vraag steeds welke verf de expert zal gebruiken. Moet de muur afwasbaar zijn? Wordt er geschilderd in een vochtige ruimte? Zorg dat de juiste verf gekozen wordt.
Verven zonder strepen of druppels
Zelf verven kan ook, maar vaak zit je toch met strepen of druppels die je altijd zal blijven zien. Schakel daarom een expert in.
Vergelijk gratis offertes
Vergelijk offertes van verschillende schilders en vergelijk de details.


Wil je schilderwerken laten uitvoeren?

Vergelijk gratis offertes

De voordelen van schilderwerken

Soms moet je gewoon toegeven dat iemand anders het beter kan dan jij. Met schilderwerken is dat net zo. Je wil tenslotte toch een perfect afgewerkt eindresultaat? Voorkom ergernis van je partner en geef de schilderwerken uit handen. Zo moet jij je niet te veel inspannen en kan je jaren genieten van egaal geverfde muren.

Het juiste materiaal voor elk schilderwerk

Niet elke muur heeft dezelfde verf of dezelfde borstel nodig. Soms is er een gezinslid allergisch aan een bepaalde stof. Een schilder weet welke oplossingen er in dat geval mogelijk zijn. Hij denkt ook alitjd na over de functionaliteit van de materialen die hij voor de schilderwerken zal gebruiken. Moeten er schilderwerken in een badkamer of keuken uitgevoerd worden? Of zal hij in een kinderkamer aan de slag moeten gaan? Moet er een muur geschilderd worden of is het eerder een raamkozijn dat een extra lik verf mag krijgen? Wie kiest voor een vakman, is er zeker van dat de juiste materialen gebruikt zullen worden.

Kies voor een perfecte afwerking

Jij bent diegene die jarenlang op de uitgevoerde schilderwerken zal moeten kijken. Dan kies je toch niet voor een amateuristische look? Als je beroep doet op een schilder, speel je op safe. Hij weet perfect welke technieken hij voor welke schilderwerken moet gebruiken om een zo perfect mogelijke finish te bekomen. Daar kan je toch niet tegenop? Vraag een offerte aan bij enkele schilders uit de buurt als je geïnteresseerd bent.  

Bespaar materiaalkosten

Als zelfstandige kan je materiaal inslaan aan inkoopprijs. Dat zorgt ervoor dat je de prijs op de facturen die je voor je klanten uitschrijft kan beperken. Dat is nodig om te concurreren met andere zelfstandigen uit de buurt. Als schilder is dat ook zo. De schilder die je mogelijk zal inhuren zal met andere woorden veel goedkoper aan zijn gerief geraken dan wanneer jij naar de speciaalzaak moet hollen. Bovendien weet hij ook perfect hoeveel er van alles nodig is. Zo zit je achteraf niet met 50 liter verf op overschot.

Verschillende types van schilderwerk

Geen werk is te groot of te klein, dat zeiden we daarnet ook al. Wij zetten de meest voorkomende types van schilderwerk voor jou op een rijtje, richtprijs inbegrepen.

Deur 1. Schuren
2. Primer
3. 2 lagen verf
€70 tot €110 per deur
Gevel 1. Primer (buitentemperatuur tussen 10 en 20° nodig)
2. 2 lagen verf (buitentemperatuur tussen 10 en 20° nodig)
€20 tot €40 per vierkante meter
Raam 1. Oude verf verwijderen
2. Schuren
3. Grondlaag
4. Verflaag
€15 tot €25 per raam
Trap 1. gebruik van slijtvaste lak
2. belang van schuren en ontvetten
€15 tot €20 per trede
Plafond 1. Primer
2. 2 lagen verf
€12 tot €20 per vierkante meter
Muur 1. Primer
2. 2 lagen verf
€15 tot €20 per vierkante meter

Wat is de prijs van schilderwerken?

Houd er bij het berekenen van de prijs van schilderwerken rekening mee dat het uurloon van een schilder hoog ligt. Reken toch op gemiddeld 40 euro per uur. Afhankelijk van of de schilderwerken binnen of buiten plaatsvinden zal het loon lager of hoger liggen. Vergeet daarnaast ook niet dat elke ruimte, wand of gevel een andere behandeling kan nodig hebben. 1 laagje verf is vaak niet genoeg. Soms is er ook een primer of grondlaag nodig.

Een schilder stelt zijn factuur op op basis van een aantal aspecten:

Uurtarief

Dit vraagt de schilder voor het manuele werk dat hij moet uitvoeren. Meestal is het materiaal hier ook al inbegrepen. Dat is echter niet altijd het geval. Lees de offerte dus goed na voor je ze ondertekent. Nog geen offerte opgevraagd? Onze offertedienst staat voor je klaar.

Hoe makkelijk is het schilderwerk

Moet er een plafond of een scheve muur geschilderd worden? Hoe bereikbaar is de plek die onder handen moet genomen worden? Ook daar moet je rekening mee houden. Zo moet de schilder bijvoorbeeld ook steigers huren als hij anders niet bij het plafond kan geraken. Dat bedrag zal uiteraard naar de factuur van de klant doorgerekend worden.

Voorrijkosten

Hoe dichter de schilder bij je thuis woont, hoe beter. Jij voorziet namelijk ook in de benzine die hij verbruikt tot aan je woning. Via onze offertedienst stellen wij je in contact met vakmannen uit jouw buurt. Zo verlies je geen geld aan dure voorrijkosten.

BTW

Wie schilderwerken wil laten uitvoeren in een woning die jonger is dan 5 jaar, zal 15% meer BTW betalen dan wie er laat uitvoeren in een woning die ouder is dan 5 jaar. Ben jij bij de gelukkige?

Veelgestelde vragen over schilderwerken

Mag ik nog andere renovatiewerken uitvoeren terwijl we aan het schilderen zijn?

Je stelt andere renovatiewerken best uit tot wanneer de schilderwerken volledig droog zijn. Anders zouden er stofdeeltjes op de natte verf kunnen belanden. Het gevolg? Een oneffen oppervlak. Dat is niet de bedoeling!


Wil je schilderwerken laten uitvoeren?

Vergelijk gratis offertes

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2*. Welke ruimte(s) wenst u te laten schilderen?
3*. Wanneer dienen de schilderwerken te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Schilderwerken