Vlot verhuizen dankzij de juiste verhuisfirma

Verhuisplannen? Schakel dan zeker een verhuisfirma in. Zij pakken verhuizingen efficiënt aan en verhuizen alles zonder schade. Verhuislift, verhuiswagen of verhuisdozen nodig? Ook daar kunnen de verhuisfirma’s uit ons netwerk je mee helpen. Vraag meer info en vergelijk vrijblijvend offertes van de beste verhuisfirma’s.

  • Verhuizen met een verhuisfirma gaat doorgaans veel sneller en vlotter.
  • Bescherming inboedel: professionele verhuizers hebben de juiste ervaring en materialen je spullen te verhuizen zonder ze te beschadigen.
  • Voordelig: uw verhuis uitbesteden is doorgaans voordeliger dan wanneer je zelf het vervoer, het materiaal enzovoort moet regelen.
verhuisfirma

Wat kost een verhuisfirma?

Bij een verhuis komt heel wat kijken. Van verhuiswagens en verhuisliften tot verhuizers en het vervoeren van grote, fragiele stukken. De uiteindelijke kostprijs van elke verhuis verschilt daarom. Over het algemeen kan de prijs opgedeeld worden in 60% voor het laden en lossen van de inboedel en 40% voor het veilige transport.

Ter indicatie geven we hier een gemiddelde prijs per dag mee voor een verschillende omvang van verhuis. Let wel op dat dit een ruwe schatting is en de prijs in jouw situatie kan verschillen van de hieronder meegedeelde prijzen. Hou er ook rekening mee dat deze prijzen van toepassing zijn op weekdagen (lees onderaan meer over het verschil in prijs bij een verhuis in de week ten opzichte van een zaterdag of zondag).

Type verhuis Capaciteit verhuiswagen Aantal kilometers Aantal verhuizers Verhuislift nodig? Prijs / dag
Appartement 20 m³ 30 1 Ja € 600 – 800
Huis 50 m² 50 3 Nee € 900 – 1.100
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Kom snel en eenvoudig in contact met verhuisfirma’s in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Factoren die de prijzen beïnvloeden

Zoals je uit bovenstaande tabel kan opmaken zijn er een heel aantal factoren die de uiteindelijke prijs van je verhuis kunnen beïnvloeden. Om dit duidelijker te maken, geven we jou hieronder alle factoren met kostprijs afzonderlijk mee. Zo kan jij bepalen wat jij juist nodig hebt en aan welke prijs je deze diensten mag verwachten.

  • Voor een verhuiswagen met een capaciteit van 20 kubieke meters en inclusief één verhuizer reken je best tussen € 65 en € 70 per uur. Nood aan een grotere verhuiswagen? Dan huur je beter een verhuiswagen van 50 kubieke meter. Dat kost gemiddeld tussen de € 75 en € 80 per uur, inclusief één verhuizer.
  • Vergeet ook de kilometervergoeding niet bij de huur van jouw verhuiswagen. Meestal varieert deze tussen € 0,5 en € 1. Hou er rekening mee dat de kilometervergoeding vaak begint te lopen zodra de verhuiswagen de stelplaats verlaat.In sommige gevallen wordt voor eerste 20 kilometer geen kilometervergoeding aangerekend. Het is dus best dat je offertes van verhuisfirma’s in je buurt aanvraagt. Dat kan perfect door offertes aan te vragen, zo bespaar je een smak geld.
  • Kan je extra hulp gebruiken? Extra verhuizers of handige harry’s zijn natuurlijk altijd welkom, maar je rekent best rond de € 30 à € 40 per uur per werker. Verhuizers kunnen je naast helpen verhuizen ook helpen inpakken zodat alles gegarandeerd veilig is ingepakt en zonder schade aankomt op de bestemming.Sommige verhuisfirma’s bieden ook een handyman service aan, waarbij je dan door een handige harry wordt geholpen bij het demonteren en monteren van je meubels alsook bij eventuele reparatie- of schilderwerken.
  • Woon je op een appartement in 1 van de bovenverdiepingen of heb je een huis met vele verdiepen? Dan kan een verhuislift enorm handig zijn. Voor gemiddeld € 75 per uur kan je van een verhuislift gebruik maken.
  • Informeer je bij het aanvragen van een offerte ook bij het vervoeren van specifieke, grote en fragiele stukken. Zo kost een piano verhuizen meestal tussen € 200 en € 300, maar ben je wel zeker dat deze in perfecte omstandigheden wordt vervoerd.
  • Moet je jouw oude woning al verlaten voor je in je nieuwe woning kan intrekken? Dan kan je jouw meubels vaak ook laten bewaren. Meubelbewaring kost ongeveer € 125 bij een opslag van 25 kubieke meter.
  • Het kan ook een goed idee zijn om een parkeervergunning aan te vragen. Dat laat toe minder ver te moeten sleuren met jouw dozen en meubels en zal de verhuistijd een pak versnellen. De prijs voor een parkeervergunning verschilt erg van gemeente tot gemeente, maar meestal kost dit rond de € 20 à € 50.

Verhuis je in de week of in het weekend?

Hou er ook rekening mee dat de kostprijs van jouw verhuis verschilt naargelang het gekozen tijdstip van jouw verhuis. Als je in de week verhuist moet je misschien een vakantiedag opnemen, maar het bespaart je gemiddeld 25% ten opzichte van een verhuis op een zaterdag. Wil je verhuizen op een zondag? Dan reken je best 75% extra voor je verhuiskosten ten opzichte van verhuizen op een weekdag. Overweeg dus goed welke dag jou het beste uitkomt.

Hoeveel kost verhuizen met een verhuisfirma?

Wat doet een verhuisfirma?

Met een verhuisfirma ben je ervan verzekerd dat de verhuis is afgestemd op jouw noden. Alles wordt veilig ingeladen, vervoerd en gelost. Wat een verhuisfirma juist voor je doet, ligt helemaal in jouw handen!

Een standaard verhuis houdt meestal in dat er nood is aan een verhuiswagen en die komt meestal inclusief één verhuizer zodat je op een professional kan rekenen om zo een groot vervoersmiddel veilig te besturen. Bezit je het juiste rijbewijs om de gehuurde verhuiswagen te besturen? Dat kan natuurlijk gewoon. Je kan ook kiezen voor een verhuiswagen waarmee je met jouw standaard rijbewijs mee kan rijden. Dat kost de prijs, maar is natuurlijk minder veilig voor jouw inboedel.

Ook als je meer hulp nodig heeft, kan je op jouw verhuisfirma rekenen; of het nu gaat om verhuizer(s) die je helpen laden en lossen, inpakkers of handige harry’s voor het (de)monteren van je meubels. Sommige verhuisfirma’s bieden zelfs hulp bij bepaalde reparaties of schilderwerken. Vraag in jouw offerteaanvraag na wat de mogelijkheden zijn!

Woont je op een bovenverdieping? Verhuisfirma’s beschikken uiteraard over een verhuislift. Enorm handig voor appartementen of huizen met meerdere verdiepingen. Een verhuis afgestemd op jouw noden dus!

Heb je grote, fragiele meubels of andere spullen die mee moeten worden verhuisd? Je verhuisfirma heeft voor alles een oplossing. Zo kan een piano professioneel verhuisd en getransporteerd worden naar de bestemming zonder enige schade. Dat kost natuurlijk wat extra en geef je best meteen mee in jouw offerteaanvraag.

Op zoek naar een verhuisfirma?
Vergelijk gratis 1 of meerdere verhuizers uit jouw regio

Hoe besparen op je verhuis?

Er zijn verschillende manieren om de kost te drukken bij een verhuis. De meest efficiënte manieren zijn een deel van het verhuis voor je eigen rekening nemen en het vergelijken van verschillende offertes van verhuisfirma’s in jouw buurt. Maar er zijn ook andere, minder gekende manieren om voordeel te slaan uit het inhuren van een verhuisfirma. Zo kan een bedrijfsverhuizing fiscaal aftrekbaar zijn. Als ondernemer zijn je persoonlijke verhuiskosten en transportkosten fiscaal aftrekbaar wanneer de reistijd naar het werk met 60% of meer wordt verminderd.

Er zijn ook verschillende manieren om onvoorziene kosten te voorkomen. De meest efficiënte manier om dit te doen is samenwerken met een erkend verhuizer. Erkende verhuizers in België zijn lid van de Belgische Kamer der Verhuizers (BKV). Ze dragen het logo Erkend Verhuizer en voldoen aan strenge eisen. Het grote voordeel van een samenwerking met een erkend verhuizer is niet alleen hun expertise bij het zorgvuldig en veilig omgaan met jouw spullen, maar ook de garantie dat eventuele schade verzekerd is. Je mag betrouwbare offertes van een erkend verhuizer verwachten waardoor je later niet voor onnodige kosten komt te staan.

Wat kan je zelf doen?

Zoals reeds vermeld, is één van de meest efficiënte manieren om de kosten bij een verhuis te drukken een gedeelte zelf uit te voeren. Je besteedt enkel de gedeeltes van jouw verhuis uit die je voor jou het beste uitkomen. Op die manier geniet je van een verhuisdag die snel en efficiënt loopt alsook binnen jouw budget past.

Een goede voorbereiding is natuurlijk essentieel om alles snel, efficiënt en bijgevolg goedkoop te laten verlopen. Leen bijvoorbeeld op voorhand verhuisdozen van iemand anders, die je dan zelf inpakt. Misschien hebben vrienden of familie nog verhuisdozen liggen, maar je kan ook bepaalde sociale mediagroepen raadplegen of gratis dozen bij een supermarkt ophalen. Een aantal kleine spullen kunnen dan gewoon zelf worden vervoerd om tijdens een verhuisdag alles net wat sneller te laten verlopen.

Een ander mooi staaltje van goede voorbereiding die oplevert tijdens de verhuisdag is dat, wanneer je alles inpakt, je meteen duidelijk aangeeft naar welke kamer elke doos moet. Tijdens de verhuisdag zijn dat nuttige indicaties die veel tijd besparen.

Vergelijk meerdere verhuisfirma’s

Het vergelijken van offertes wordt vaak als de beste bespaartip die er is aanzien. Door simpelweg offertes van verhuisfirma’s in je buurt te vergelijken, bespaar je tot wel 30%. Je krijgt inzicht in de prijzen voor de specifieke omstandigheden van je verhuis (omvang, afstand en veel meer). De prijzen kunnen dan makkelijk vergelijken worden zodat je zeker niet teveel betaalt. Aarzel dus niet en vraag op deze pagina jouw offerte aan!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Ik verhuis van:
2*. Ik verhuis naar:
3*. Wat hebt u nodig voor uw verhuis?
4*. Ik verhuis weg uit:
5*. Ik verhuis naar:
6. Beschrijving van uw project
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Verhuisfirma