Bij de installatie van een binnendeur duiken verschillende vragen op. Wat is de prijs? Hoe kies je ze? Met welke materialen? Vind het antwoord op al deze vragen op deze pagina en ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes om prijzen te vergelijken.

Overzicht van de prijzen van binnendeuren in België

De prijzen van binnendeuren zijn afhankelijk van verschillende criteria: de materialen, het type opening, de afwerkingen, … Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van binnendeuren en hun plaatsing om het wat duidelijker te maken.

Prix par Matériau Minimumprijs Maximumprijs
MDF binnendeur € 30 € 250
Houten binnendeur € 80 € 3 000
Aluminium binnendeur € 100 € 1 500
Glazen binnendeur € 150 € 3 000
PVC binnendeur € 200 € 2 000
Prijs per type binnendeur Minimumprijs Maximumprijs
Draaideur (enkel) € 30 € 2 000
Draaideur (dubbel) € 200 € 3 000
Schuifdeur € 100 € 2 000
Harmonicadeur of vouwdeur € 35 € 360
Pivoterende deur € 1 000 € 3 000
Klapdeuren € 30 € 1 000
Binnendeur op maat € 900 € 4 000
Automatische binnendeur € 2 000 € 4 000
Werkuren (plaatsing) Minimumprijs Maximumprijs
Plaatsen van een binnendeur € 30 € 250

Hoeveel kost het om een binnendeur te installeren? 

De prijs van de installatie hangt voornamelijk af van het model van de geïnstalleerde deur en de structuur van de oude deur. De prijs van de arbeid wordt geschat tussen €30 en €250. Sommige zijn moeilijker te installeren dan andere en soms moet de structuur ter plaatse worden gewijzigd.

Soms hoeft er niets veranderd te worden. De professional moet een eenvoudige deur installeren, op de oude deurblokwijzer en met een klassiek scharnier. In dit geval zullen de arbeidskosten miniem zijn. 

Soms moet voor het vervangen van de deurblok, het deurkozijn worden vervangen. Op dat moment heb je een professional nodig met kennis van zaken. Wanneer je het deurkozijn vervangt, moet je heel precies zijn in de afmetingen. Een fout in de afmetingen kan bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat je jouw deur niet meer kunt openen en sluiten als ze een beetje is verouderd. 

Andere deuren vereisen nauwkeurige installatietechnieken. Voor sommige schuifdeuren moet een montagebeugel aan het plafond of aan de wand worden geplaatst. Of er moeten integratiewerkzaamheden voor schuifdeuren worden uitgevoerd. Bij dit type opening worden de panelen in de wanden geschoven. Daarom kan het nodig zijn om meer uitgebreide metsel- of timmerwerkzaamheden te plannen.

Ten slotte mag je bij de berekening van de prijs van de afwerking, de eventuele benodigdheden en accessoires niet vergeten: scharnieren, handgrepen, … Deze elementen zullen ook op je offerte staan. 

Wat zijn de factoren die de prijs van deuren beïnvloeden?

De prijs van een binnendeur wordt door verschillende factoren beïnvloed: 

 • Constructiemateriaal van de binnendeur
 • Model en type
 • Afwerkingsgraad
 • Dikte
 • ...

Je kunt een algemeen idee krijgen van de prijs van een binnendeur door naar de bovenstaande tabel te kijken, maar houd er rekening mee dat deze prijzen soms tegen andere factoren moeten worden afgewogen. Als je bijvoorbeeld een pivotdeur en een glazen deur wilt, zal je waarschijnlijk de maximumprijs voor die deur moeten inschatten. 

Het materiaal 

MDF binnendeuren

De MDF binnendeur is waarschijnlijk het minst duur. De binnendeur is vervaardigd uit houtvezels. Het wordt geperst en bijeengehouden met synthetische producten. Daarna wordt het bedekt met een dunne laag PVC. Deze MDF binnendeuren zijn gemakkelijk te onderhouden, aangezien de deur gemakkelijk kan worden gewassen en gemakkelijk kan worden ingericht, aangezien hij vaak voorzien is van sierlijsten. Wees echter voorzichtig, want deze deuren kunnen gemakkelijk breken. Ze zijn vaak dun en kwetsbaarder. De prijs varieert tussen € 30 en € 250.

Houten binnendeuren

Deuren van massief hout zijn klassiek, maar worden steeds meer beschouwd als high-end deuren. Hout vergt meer werk, is van betere kwaliteit en resistenter. Verschillende houtsoorten worden gebruikt om deze deuren te bouwen: 

 • Dennenhout
 • Chinees of Frans eikenhout
 • Berk

Deze deuren kunnen gemaakt zijn van massief of halfmassief hout. Het verschil ligt in het feit dat de massief houten deur uitsluitend van edel hout is gemaakt, terwijl de andere gemaakt is van een mengsel van edel hout en berkenhout.

Naast het feit dat het zeer mooie deuren zijn, hebben ze ook het voordeel dat ze zeer resistent en zeer isolerend zijn. De prijs van houten deuren begint bij 80 euro, maar kan oplopen tot 3.000 euro.

Aluminium binnendeuren

De aluminium metalen deur is zeer resistent en heeft een zeer moderne uitstraling. Het vergt niet veel onderhoud en wordt vaak beschouwd als een deur van hoge kwaliteit. De aluminium deur kan zeer licht zijn en afgewerkt worden met allerlei soorten afwerkingen. Maar let op: aluminium isoleert zeer slecht en moet worden versterkt met warmte-isolerende materialen. De prijs varieert van € 100 tot € 1.500.

Glazen binnendeuren

Glazen deuren of glazen deuren in combinatie met metaal, PVC of hout genieten vaak de voorkeur om het licht gemakkelijker in een kamer binnen te laten of vanwege hun elegantie. Maar ze zijn vaak zwaar, moeilijk te hanteren en geïnstalleerd met versterkte frames. Ook het onderhoud van een glazen deur moet regelmatig gebeuren. Hun prijs varieert van € 150 tot € 3000. Zij behoren vaak tot de duurste deuren.

PVC binnendeuren

De PVC binnendeur is de goedkoopste van het gamma resistente deuren. Hij is zeer sterk, licht en gemakkelijk te hanteren en te onderhouden. Afgezien van het visuele aspect is het belangrijkste verschil met houten deuren dat zij sneller verkleuren en giftig kunnen zijn in geval van brand. Vanwege deze nadelen worden zij vaker als buitendeuren dan als binnendeuren gebruikt. De prijs van een PVC-deur varieert tussen € 200 en € 2.000.

Het type binnendeur

Draaideuren

De draaideur is de klassieke deur. Het kan op een dorpel staan, omringd door kozijnen, of direct op het kozijn. Dit betekent dat het geen echte sierelementen heeft aan de zijkant van het deurelement en is geïntegreerd in de dikte van de muur.

Zij kan ook enkel of dubbel zijn, d.w.z. uit twee openingen bestaan. Normaal opent hij in één richting bij 160 graden. Er moet dus goed worden nagedacht over de richting en de hoeveelheid vrije ruimte die nodig is.

Pivoterende deuren

De pivotdeur is zeer modern en esthetisch. Het is gebouwd rond een centraal draaipunt of uit het midden op een derde of twee derde van het deurkozijn. Deze deur maakt een grote opening mogelijk, maar vereist nog steeds een grote vrije ruimte. Het geeft een zeer eigentijds tintje aan de binnenhuisarchitectuur van het huis.

Harmonicadeur of vouwdeur

De harmonicadeur (ook wel vouwdeur of accordeondeur genoemd) volgt het principe van de schuifdeur, die op een rail schuift, maar met het verschil dat de deur op zichzelf vouwt. Het wordt vaak gebruikt voor kleine kamers in huizen, zoals kasten of kleedkamers, en maakt het ook mogelijk de ruimte te optimaliseren.

Op maat gemaakte deuren

Deuren kunnen ook op maat worden gemaakt. Een op maat gemaakte deur wordt gevraagd wanneer de afmetingen van het deurkozijn specifiek zijn, of wanneer je een originele deur wenst. De vakman die hiervoor zorgt is over het algemeen een vakman die de hele constructie en de deur uitvoert. De kosten zijn dus hoger en kunnen variëren van € 900 tot € 4.000. 

De afwerking

De afwerking van jouw deuren zal een grote invloed hebben op de prijs ervan. Als je het bijvoorbeeld wilt lakken, zal de prijs met 40% tot 50% stijgen. Over het algemeen rekenen we van € 500 tot € 600 voor een gelakte deur. Ook handgrepen en scharnieren kunnen de prijs van je deur opdrijven. Je kan deurklinken vinden vanaf € 15 tot € 200.

Hoe de juiste binnendeur kiezen?

Er zijn bepaalde criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de juiste binnendeur. Onder deze criteria moet je rekening houden met: 

 • Isolatie : Heb je een deur nodig die isoleert tegen geluid en temperatuur? 
 • Lichtdoorlatendheid : Moet jouw deur licht doorlaten? Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar het kan je helpen de problemen met de duisternis in je kamer op te lossen.
 • Grootte van de ruimte : Laat de grootte van de kamer een binnendeur toe? Bespaar je zo ruimte of structureer je jouw ruimte?
 • Breedte van de binnendeur : Deuren hebben niet allemaal dezelfde afmetingen. Kijk wat de afmetingen zijn van jouw binnendeur om de juiste deur te kiezen of om een offerte aan te vragen.
 • Indeling van de ruimte: Staat de structuur van je kamer toe dat je deur naar rechts opengaat? Aan de linkerkant? Heb je gewoon ruimte om het te openen?
 • Uw budget

Binnendeur installeren in België: prijzen vergelijken

Met Bobex krijg je op maat gemaakte prijzen van professionals overal in België. Ons formulier biedt tot vijf gratis en vrijblijvende offertes om je te helpen prijzen te vergelijken en jouw budget te optimaliseren.

 

Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid .privacy charter
bedrijven in andere regio's