Overzicht prijzen binnendeuren per materiaal

De prijzen van binnendeuren worden bepaald op basis van diverse criteria, waaronder: de materialen, het type opening en de afwerking. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen, plaatsing en ruim assortiment binnendeuren.

Prijs per materiaal Minimumprijs Maximumprijs
MDF binnendeur € 30 € 250
Houten binnendeur € 80 € 3.000
Aluminium binnendeur € 100 € 1.500
Glazen binnendeur €150 € 3.000
Pvc binnendeur € 200 € 2.000
Prijs per type binnendeur Minimumprijs Maximumprijs
Draaideur (enkel) € 30 € 2.000
Draaideur (dubbel) € 200 € 3.000
Schuifdeur € 100 € 2.000
Harmonicadeur of vouwdeur € 35 € 360
Pivoterende deur € 1.000 € 3.000
Klapdeuren € 30 € 1.000
Binnendeur op maat € 900 € 4.000
Automatische binnendeur € 2.000 € 4.000
Werkuren (plaatsing) Minimumprijs Maximumprijs
Plaatsen van een binnendeur € 30 € 250
Op zoek naar een specialist?Vraag advies en prijzen aan vakmannen

Hoeveel kost het om binnendeuren te installeren?

schuifdeur

De prijs van installatie hangt voornamelijk af van het model van de geïnstalleerde deuren en de structuur van de oude deuren. De kosten voor het plaatsen van binnendeuren wordt geschat tussen 30 en 250 euro. Sommige binnendeuren zijn moeilijker te installeren dan andere en soms moet de structuur ter plaatse worden gewijzigd.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van binnendeuren? Over het algemeen hebben de volgende factoren een invloed op de prijs van binnendeuren: 

 • Constructiemateriaal van de binnendeur: kunststof, houten, aluminium, stalen deur enzovoort
 • Model en type deuren, bijvoorbeeld
 • Afwerkingsgraad
 • Dikte van de deuren

Bij pvc deuren kan je bijvoorbeeld op de scherpste prijs rekenen. Terwijl je voor pivotdeuren en glazen deuren, waarschijnlijk de maximumprijs zal moeten inschatten.

Vergelijk gratis offertes op maat

Kostenpost 1: het materiaal

Allesbepalend voor de prijs is de materiaalkeuze voor jouw binnendeuren. We zetten het ruim assortiment aan gebruikte materialen voor je op een rij hieronder.

1. MDF

binnendeuren MDF

MDF is waarschijnlijk de goedkoopste optie. Dit type binnendeur is vervaardigd uit houtvezels die samen worden geperst en bijeengehouden via synthetische producten. Daarna wordt het bedekt met een dunne laag pvc.

Binnendeuren van MDF zijn makkelijk in onderhoud, aangezien deze deuren gemakkelijk worden gewassen en ingericht. Een breed gamma is vaak voorzien van sierlijsten. Wees echter voorzichtig, want deze deuren kunnen gemakkelijk breken. Ze zijn vaak dun en kwetsbaarder.

De prijs varieert tussen 30 en 250 euro.

2. Hout

houten deur originele staat

Deuren van massief hout zijn klassiek, maar worden steeds meer beschouwd als high-end kwalitatieve houten binnendeuren. Hout vergt meer werk, is van hoge kwaliteit en resistenter. Verschillende houtsoorten worden gebruikt om deze deuren te bouwen: 

 • Dennenhout
 • Chinees of Frans eikenhout
 • Berk

Naast het feit dat het zeer mooie deuren zijn, hebben ze ook het voordeel dat ze zeer resistent en zeer isolerend zijn.

De prijs van houten binnendeuren start bij 80 euro, maar kan oplopen tot 3.000 euro.

3. Aluminium

moderne binnendeuren

Aluminium deuren zijn zeer resistent en hebben een moderne uitstraling. Het vergt niet veel onderhoud en wordt vaak beschouwd als kwalitatieve binnendeuren. De aluminium of stalen deur kan zeer licht zijn en afgewerkt worden met allerlei soorten afwerkingen. Maar let op: aluminium isoleert zeer slecht en moet worden versterkt met warmte-isolerende materialen.

De prijs varieert van 100 tot 1.500 euro.

4. Glas

steel look binnendeuren schuifdeuren

Glazen deuren of glazen deuren in combinatie met metaal, kunststof of hout genieten vaak de voorkeur om het licht gemakkelijker in een kamer binnen te laten of vanwege hun elegantie. Maar ze zijn vaak zwaar, moeilijk te hanteren en geïnstalleerd met versterkte frames. Een stalen deur, smeedijzeren binnendeur en steel look binnendeuren zijn het meest geschikt voor zware gewichten.

Ook het onderhoud van glazen deuren moet regelmatig gebeuren. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten glazen: mat glas, veiligheidsglas, gezandstraals glas en andere.

De prijs van glazen deuren varieert van 150 tot 3.000 euro.

5. Pvc

binnendeuren

De kunststof binnendeuren hebben de scherpste prijs van het gamma resistente deuren. Hij is zeer sterk, licht en gemakkelijk te hanteren en te onderhouden. Afgezien van het visuele aspect is het belangrijkste verschil met houten deuren dat zij sneller verkleuren en giftig kunnen zijn in geval van brand. Vanwege deze nadelen worden zij vaker als buitendeuren dan als binnendeuren gebruikt.

De prijs van kunststof deuren varieert tussen 200 en 2.000 euro.

Op zoek naar een specialist?Ontvang prijzen op maat van vakmannen

Kostenpost 2: het type binnendeur

Wat heeft jouw voorkeur: een landelijke binnendeur of een industriële binnendeur? Naast het materiaal bepaalt ook het model en de stijl van de deur mee de prijs. Elk type veronderstelt onder meer een specifieke afwerking. Wat zich uiteraard vertaalt in het prijskaartje.

Laat je alvast inspireren door onderstaand overzicht

1. Draaideuren

steel look binnendeuren pivoterend

De draaideuren zijn de klassieke binnendeuren. Het kan op een dorpel staan, omringd door kozijnen, of direct op het kozijn. De zijkant van het deurelement is geïntegreerd in de dikte van de muur met zijdelingse scharnieren. Zij kan ook enkel of dubbel zijn, dat wil zeggen uit twee openingen bestaan. Normaal opent hij in één richting bij 160 graden. Er moet dus goed worden nagedacht over de draairichting en de hoeveelheid vrije ruimte die nodig is.

2. Pivoterende deuren

binnendeuren pivoterende deuren

De pivotdeuren zijn zeer moderne en mooie binnendeuren. Het is gebouwd rond een centraal draaipunt of uit het midden op een derde of twee derde van het deurkozijn. Deze deuren maken een grote opening mogelijk, maar vereist nog steeds een grote vrije ruimte. Het geeft een zeer eigentijds tintje aan de binnenhuisarchitectuur van het huis.

3. Harmonicadeur 

steel look binnendeuren stijlvol en modern

De harmonicadeuren ( vouwdeuren of accordeondeuren ) volgt het principe van de schuifdeur, die op een rail schuift, maar met het verschil dat de deur op zichzelf vouwt. Deze deuren worden vaak gebruikt voor kleine kamers in huizen, zoals kasten of kleedkamers, en maakt het ook mogelijk de ruimte te optimaliseren.

4. Binnendeur op maat

Binnendeuren kunnen ook op maat worden gemaakt. Op maat gemaakte binnendeuren worden gevraagd wanneer de afmetingen van het deurkozijn specifiek zijn, of wanneer je originele deuren wenst. Het plaatsen van de binnendeuren gebeurt over het algemeen door een vakman die de hele constructie en de deur uitvoert. De kosten zijn dus hoger en kunnen variëren van 900 tot 4.000 euro. 

De afwerking van jouw deuren bepaalt ook de prijs ervan. Als je het bijvoorbeeld wilt lakken, zal de prijs met 40 % tot 50 % stijgen. Over het algemeen rekenen we van 500 tot 600 euro voor een gelakte deur. Ook handgrepen, slot en scharnieren kunnen de prijs van je deuren opdrijven. Je kan deurklinken vinden van 15 tot 200 euro.

Op zoek naar een specialist?Ontvang prijzen op maat van vakmannen

Hoe de juiste binnendeur kiezen?

Er zijn bepaalde criteria waarmee je rekening moet houden voor een juiste keuze van je binnendeuren, waaronder: 

 • Isolatie: Heb je deuren nodig die isoleren tegen geluid en temperatuur? 
 • Lichtdoorlatendheid: Moet jouw deur licht doorlaten? Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar het kan je helpen de problemen met de duisternis in je kamer op te lossen.
 • Ruimte: Laat de grootte van de kamer een binnendeur toe? Bespaar je ruimte of structureer je jouw ruimte met deuren? Je kan ook overwegen om een harmonica deur of schuifdeur te plaatsen.
 • Afmetingen van de binnendeuren: deuren zijn maatwerk, ze hebben niet allemaal dezelfde afmetingen. Kijk of de afmetingen van jouw binnendeuren in het assortiment van standaard afmetingen is of vraag een offerte voor deuren op maat.
 • Budget 
houten schuifdeuren hangend

Binnendeuren installeren in België: prijzen vergelijken

Met Bobex krijg je op maat gemaakte prijzen van professionals overal in België. Ons formulier biedt tot vijf gratis en vrijblijvende offertes van binnendeuren om je te helpen prijzen te vergelijken en jouw budget te optimaliseren.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Binnendeuren