Waarom een loodgieter inschakelen?

Loodgieter aan het werk

Voor de kleine klusjes kan een handig iemand het doen. Maar voor loodgietersklussen zoals het verhelpen van verstoppingen of het installeren van nieuwe douches huur je best een professionele loodgieter in. Op deze manier hoef je geen gereedschap te kopen en is er geen kans dat er iets over het hoofd wordt gezien tijdens de installatie.

De loodgieter heeft een jarenlange opleiding en ervaring, waardoor het loodgieterswerk een stuk sneller gaat. De professional gebruikt speciaal gereedschap voor snelle opsporing en begint onmiddellijk met de reparatie van het lek voordat het ernstige schade aan je huis kan veroorzaken. Je hoeft zelf geen speciaal gereedschap aan te schaffen, want dat wordt geleverd door de loodgieter die alles van begin tot eind voor je regelt zonder dat je ook maar een arm hoeft uit te steken.

Loodgieterij: wat is dat?

Loodgieterij is een breed vakgebied. Van het installeren van nieuw sanitair in jouw badkamer tot het repareren van lekken, zij hebben alle vaardigheden die nodig zijn. Wat kan een loodgieter?

  • Opsporen en repareren van lekken
  • Ontstoppen van rioolbuizen en afvoeren zodat ze weer vrij stromen
  • Installeren van sanitair
  • Centrale verwarmingssystemen installeren en onderhouden
  • Leidingen aanleggen

Wat kost een loodgieter?

De prijs per klus is niet altijd hetzelfde, en hangt af van wat je zoekt op het gebied van loodgietersservice. Een onderhoud van een CV-ketel begint bij een gemiddeld tarief tussen €70-€80, terwijl het ontstoppen van waterafvoeren varieert van ongeveer €85-€95.

Loodgieter in de buurt

Loodgieter prijzen 2021

In de tabel hieronder vind je een paar prijsvoorbeelden. Als je precieze prijzen wilt van loodgieters in de buurt kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen via onze offerteservice.

Loodgieterij Gemiddelde duur Richtprijzen, incl. arbeidskosten, materiaal en btw
CV-ketel onderhouden Circa 30 minuten € 70 – 80
Lekkage opsporen Circa 30 minuten € 70 – 80
Afvoer ontstoppen Circa 1 uur € 85 – 95
Dakgoot repareren Circa 2 uur € 130 – 150
Riolering ontstoppen Circa 2 uur € 130 – 150

Uurloon loodgieter

Het gemiddelde uurtarief van een loodgieter ligt tussen €75 en €160. Loodgieters berekenen hun kosten altijd op basis van een uurtarief. Maar waarom verschillen de kosten van de ene loodgieter tot de andere? Wel, dat hangt grotendeels af van de ervaring en de dringendheid van de werkzaamheden die buiten de normale kantooruren of onmiddellijk moeten worden uitgevoerd.

Hoe vind ik de goedkoopste loodgieter in de buurt?

De volgende tips helpen je om de kosten van een loodgieter zo laag mogelijk te houden:

  1. Kies een lokaal loodgietersbedrijf om voorrijkosten te vermijden.
  2. Help door achteraf op te ruimen of vooraf ruimte te maken – zo bespaart je op arbeidskosten.
  3. Sluit ook een onderhoudscontract af met jouw loodgieter; voor een extra maandelijks bedrag kunnen zij werkzaamheden komen verrichten wanneer dat nodig is, inclusief kleine reparaties die normaal gesproken in hun serviceprijs zijn inbegrepen.
  4. Waarom een loodgieter naar je huis laten komen om slechts één probleem op te lossen als hij meer kan doen met dezelfde hoeveelheid werk? Als je bijvoorbeeld iemand nodig hebt om een afvoer te ontstoppen, kun je geld besparen door hem te vragen ook die vervelende lekkende kraan te repareren. Als je twee problemen in één keer kunt oplossen voor minder dan wat het afzonderlijk zou kosten, is er eigenlijk geen reden om het niet te doen.

Hoe herken ik een goede loodgieter in de buurt?

Vooraleer je prijzen gaat vergelijken, moet je ervoor zorgen dat ze overal gelijk zijn. Vergeet niet te controleren of de BTW is inbegrepen in de totaalprijs of niet en of de materiaalkosten er ook onder vallen. Je moet zich bewust zijn van eventuele extra kosten die de loodgieter zou kunnen hebben voordat je een afspraak met hen boekt. Lees ook recensies van voormalige klanten die een beoordeling achterlaten. Dit kan helpen enig inzicht te geven in wat voor soort service je zult krijgen.

Wanneer je een loodgieter nodig hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze kwaliteit referenties hebben. Een keurmerk garandeert dat het werk op een professionele manier wordt gedaan, maar als er geen keurmerk op het loodgietersbedrijf van jouw keuze staat, hoef je je geen zorgen te maken, want ook deze loodgieters kunnen nog steeds werk van hoge kwaliteit voor je verrichten.

Als een klus dringend is, kies dan voor de loodgieter die het snelst bij jou kan zijn. Let op de garantievoorwaarden. Ga na hoe lang de garantie duurt, wat ze dekt en of er bepalingen zijn die van toepassing zijn alvorens te beslissen of dit bedrijf al dan niet geschikt is voor jou.

Loodgieter: vergelijk offertes van loodgieters in de buurt

Wil je het beste loodgietersbedrijf voor jouw huis? Gelukkig is dat maar een paar muisklikken van jou verwijderd. Met ons online offerteformulier krijg je gratis en vrijblijvende offertes van loodgieters in de buurt die experts zijn in het opsporen van lekken en het ontstoppen van toiletten. Vergelijk en kier er een die past bij wat je zoekt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type loodgieterijwerken wenst u te laten uitvoeren?
2*. Waar wenst u de werken te laten uitvoeren?
3*. Hoe dringend zijn deze werken?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Loodgieterij