Slotenmaker: info en prijzen

Je kent het wel: de deur slaat toe op een moment dat je niet thuis bent waardoor je bent buitengesloten, je verliest jouw sleutelbos ergens onderweg of jouw sleutel begeeft het en breekt af in het slot. Op zo’n momenten prijzen we ons gelukkig dat een slotenmaker in de buurt steeds klaarstaat om ons te helpen. Een goede slotenmaker kan je 24 uur per dag bereiken om jouw slot te repareren of te vervangen maar ook om een deur die onverwacht dichtsloeg te openen. Ook wanneer je het slachtoffer bent geworden van een inbraak, schakel je best een slotenmaker in. Die plaatst voor jou dan nieuwe, veiligere sloten die inbrekers in de toekomst beter afschrikken.

Waarom een slotenmaker inschakelen

Wat kost een slotenmaker?

Er zijn verschillende stappen in de berekening van de prijs van een slotenmaker.

  • STAP 1: Eerst en vooral is er een forfait die meestal tussen de € 40 en € 75 ligt. Meestal zitten de verplaatsingskosten hierin vervat. In sommige gevallen wordt een vaste prijs per kilometer toegevoegd.
  • STAP 2: Wat de arbeid betreft werkt de slotenmaker tegen een gemiddeld uurtarief van € 45 tot € 75. Voor hoogbeveiligde sloten of kluizen ligt het tarief tussen € 65 en € 220. Verwacht bij een noodinterventie waarbij je een slotenmaker in allerijl nodig hebt, ook een toeslag van 150%.
  • STAP 3: Tot slot is er een extra kost bij werk buiten de kantooruren. Een goede slotenmaker is dan wel 24/7 beschikbaar, wanneer je een slotenmaker in de late uurtjes of tijdens het weekend nodig hebt, heeft dit invloed op de eindafrekening. De toeslag bedraagt 150% op weekdagen van 18 tot 20 uur. Voor nachtwerk, tussen 20.00 uur en 8.00 uur, en voor werk in het weekend en op feestdagen, bedraagt de toeslag 200%.

Natuurlijk betaal je ook voor het materiaal dat je graag wilt laten plaatsen of vernieuwen. Zo betaal je voor een cilinderslot zonder certifcaat rond de €30 en voor een slot met certificaat eerder €80. Wil je een zeer slot dat inbrekers snel afschrikt? Inbraakveilige sloten kunnen al snel tussen €300 en €400 kosten.

Wat zijn de diensten van een slotenmaker?

Simpel gezegd, elk probleem met je sloten moet een slotenmaker aanpakken. Hieronder bespreken we alles wat een slotenmaker zoal aanbiedt, van deuren openen wanneer je bent buitengesloten tot sloten repareren wanneer deze het niet behoorlijk doet of wanneer jouw sleutel in het slot afbreekt. Uiteraard is ook nieuwe sloten installeren om jouw woning extra te beveiligen of sleutels bijmaken op momenten dat jij nieuwe, extra sleutels nodig hebt geen probleem voor een slotenmaker.

1.Sloten onderhouden, herstellen en vervangen

Eerst en vooral kan een slotenmaker jouw sloten herstellen of vervangen indien nodig. Na verloop van tijd kunnen zelfs de beste sloten het begeven, zeker zonder het juiste onderhoud. Een slotenmaker bezorgt je in geen tijd een werkend nieuw slot, en geeft je tips om het zo goed mogelijk te onderhouden. Ook na een inbraak waarbij het slot beschadigd is geraakt, kan een slotenmaker helpen. In dat geval vraag je best het advies van jouw vakman bij het kiezen van een beter beveiligd inbraakslot.

Om dat nieuw slot te installeren, moet het oude kapotte of beschadigde slot worden uitgeboord. Een slotenmaker heeft voor elk slot de juiste boor, waardoor alle sloten open te krijgen zijn. Daarbij wordt erop gelet dat jouw deur geen verdere beschadiging oploopt zodat je geen onnodige, bijkomende kosten hebt.

2.Sleutels bijmaken of vervangen

Net een nieuw slot gestoken of gewoon nood aan extra sleutels? Ben je jouw sleutel kwijt of is deze kapot? Reken dan op je slotenmaker om jou verder te helpen. Een slotenmaker bezorgt je in geen tijd nieuwe sleutel.

3.Sloten openmaken

Heb je jezelf buitengesloten? Sleutelbos thuis vergeten of een deur die onverwacht dichtslaat, we maken het allemaal weleens mee. Of misschien is er recent een inbraakpoging ondernomen waarbij jouw slot is geforceerd en waardoor je nu niet meer binnenraakt. Geef jouw slotenmaker dan gewoon een seintje en jouw deur is zo weer open.

Het gebeurt ook weleens dat de veroudering van een sleutel ervoor zorgen dat deze afbreekt tijdens het openmaken van een slot. Gelukkig wordt die er in een wip uitgehaald zodat je jouw slot weer zonder problemen kan benutten!

Wanneer een slotenmaker inschakelen?

Hoe kan een slotenmaker je huis extra beveiligen?

Wil jouw woning of pand extra beveiligen tegen inbrekers? Kies dan voor een slotenmaker die gespecialiseerd is in inbraakveilige sloten. Een stevig en veilig slot is de beste basispreventie tegen ongewenste bezoekers. Maar sommige slotenmakers gaan ook verder, en bieden jou alle mogelijkheden aan om inbrekers buiten te houden.

Inbraakpreventie

Voor een zo inbraakveilige woning mogelijk, laat je best een risicoanalyse uitvoeren. Sommige gespecialiseerde slotenmakers bieden die mogelijkheid aan, en brengen alle risico’s voor de veiligheid van je woning in kaart. Slecht beveiligde ramen die bereikbaar zijn voor inbrekers, verouderde sloten in deuren en andere zwakheden maken van je woning een makkelijk doelwit. Op basis van een risicoanalyse zorgt een slotenmaker voor de juiste sloten op de juiste plek.

Inbraakveilige sloten zijn een goede eerste stap, maar om het risico op inbraken te minimaliseren denk je best ook na over inbraakstrips en alarmsystemen. Slotenmakers kunnen inbraakstrips toevoegen aan jouw deuren zodat inbrekers bijvoorbeeld geen koevoet tussen de deur meer kunnen steken. Met een alarmsysteem dat ongewenste bezoekers meteen meldt, zet je natuurlijk de kers op de kaart. Zo neem je inbrekers alle kansen weg om jouw woning makkelijk onveilig te maken.

Schakel een lokale slotenmaker in

Hoe vind je de juiste slotenmaker? Hier zijn enkele tips:

  • Zoek naar slotenmakers die verschillende diensten aanbieden, zo kan je steeds op jouw betrouwbare vakman steunen.
  • Zoek een slotenmaker die 24 uur per dag, 7 dagen op 7 beschikbaar is. 24/7 beschikbaarheid is vaak een teken van kwaliteit voor de slotenmaker.
  • Mond-tot-mondreclame of gebruikerservaringen raadplegen is de veiligste manier om een slotenmaker te vinden die je kunt vertrouwen.
  • Vergelijk de prijzen. Een goede slotenmaker is niet goedkoop, maar het moet ook niet te duur zijn. Vind de slotenmaker die in je budget past door offertes te vergelijken!

Wil je een slotenmaker die jouw ten allen tijde kan helpen? Dan kies je best een lokale slotenmaker! Op deze pagina kan je offertes vergelijken van vakmannen in jouw buurt. Zo vind je de juiste slotenmaker aan de juiste prijs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welke dienst wenst u van de slotenmaker?
2*. Wanneer kan de slotenmaker langskomen?
3. Bijkomende informatie
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Slotenmaker