Dringend een betrouwbare elektricien nodig?

Betrouwbare elektriciens
Wij werken enkel met erkende, ervaren elektriciens. Zij staan je met raad en daad bij en zorgen ervoor dat de werken perfect uitgevoerd worden.
Uit jouw buurt
Vermijd hoge verplaatsingskosten, maar kies een elektricien uit de buurt. Bobex heeft een netwerk van professionele elektriciens in heel Vlaanderen .
Voor alle elektriciteitswerken
Wil je algemene elektriciteitswerken laten uitvoeren? Gaat het om een kleine herstelling? Of wil je domotica plaatsen? Voor elke klus hebben wij een elektricien.

De prijs van elektriciteitswerken

Afhankelijk van de grootte van de elektriciteitswerken, zal de elektricien in kwestie het bedrag op de factuur moeten verhogen of verlagen. Wij gingen voor jou op zoek naar de gemiddelde prijs van elektriciteitswerken. Op die manier heb je een richtbedrag om de aangevraagde offertes mee te toetsen.

Keuring van elektrische installatie €140
Elektrische installatie geplaatst door elektricien +- €5.000
Elektrische installatie doe-het-zelf +- €2.000
Domotica +- €4.000

Hulp nodig bij elektriciteitswerken?

Bobex is een offerteplatform dat je vrijblijvend en gratis in contact stelt met aannemers, leveranciers en zelfstandigen bij jou in de buurt. Heb je hulp nodig bij elektriciteitswerken, maar weet je niet goed hoe de juiste man voor de job te vinden? Wij nemen je dat werk uit handen. De voordelen op een rijtje:

  • Een elektricien om U tegen te zeggen: De aannemers, leveranciers en zelfstandigen die aan ons platform verbonden zijn, worden grondig gescreend alvorens wij ze met klanten in contact stellen. Op die manier voorkomen we toekomstige problemen vanaf de eerste stap. Bij Bobex dragen we kwaliteit hoog in het vaandel; we vinden dan ook dat onze klanten daarvan mogen meegenieten. Op die manier krijg je als klant altijd een expert over de vloer die op de hoogte is van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties.
  • Beperkte onkostenvergoeding: Wanneer je grote renovatiewerken wil plannen, moet vaak het extra spaarpotje aangesproken worden. Velen vergeten bij hun schatting van de kostprijs van de (elektriciteits)werken de onkostenvergoeding erbij te rekenen. De vakman die je gevraagd hebt, moet namelijk vergoed worden voor de kilometers die hij vanaf zijn vaste stek tot aan je woning moet afleggen. Wie beroep doet op ons offerteplatform, houdt die kosten beperkt. Wij gaan namelijk op zoek naar dé specialist voor jouw elektriciteitswerken bij jou in de buurt. Wie weet blijkt ie uiteindelijk zelfs familie te zijn!
  • Geen elektriciteitswerk te groot of te klein: Ongeacht welke soort van elektriciteitswerken je wil laten uitvoeren, via onze offertedienst staat er altijd iemand voor je paraat. Wij checken voor je na welke elektricien in welke elektriciteitswerken gespecialiseerd is, of het nu gaat om domotica, het vervangen van de zekeringkast of een keuring van de elektriciteitsinstallatie.

Soorten elektriciteitswerken

Elektriciteitswerken zijn een algemene noemer voor een grote massa aan klussen die met elektriciteit te maken hebben. Die kunnen zowel groot als klein zijn. Voor de ene is er al wat meer vakmanschap vereist dan voor de andere. Voor al deze elektriciteitswerken kan bij een elektricien terecht.

Keuring van de elektrische installatie

Van zodra een elektrische installatie in gebruik genomen wordt, gewijzigd wordt of uitgebreid wordt, moet er een erkende elektricien langskomen om de installatie te laten keuren. Dat gebeurt volgens de AREI-normen. Als er nog niets aan veranderd zou zijn, dan moet je pas 25 jaar na de eerste keuring de installatie opnieuw laten keuren. Afgekeurd? Dan ben je verplicht de installatie binnen de 12 maanden op orde te laten zetten en ze opnieuw te laten keuren.

Het plaatsen van domotica

Met behulp van domotica kan je de meest alledaagse huisprocessen laten automatiseren. Zo kan je bijvoorbeeld de ramen vanaf een bepaalde temperatuur automatisch laten openen of sluiten, zonder dat jij uit je zetel moet komen. Soms heeft domotica niet alleen met comfort te maken. Ook veiligheid speelt hier een grote rol. Zo kan domotica er ook voor zorgen dat het kookfornuis zichzelf na bepaalde tijd uitschakelt.

Kleine elektriciteitswerken

Ben je zelf niet zo’n handige harry? Dan kan je soms al een elektricien gebruiken voor het steken van nieuwe verlichting of stopcontacten. No shame! De elektriciens binnen ons netwerk staan met raad en daad voor je klaar.

Wil je zelf enkele (voorbereidende) elektriciteitswerken uitvoeren? Dan kan je een elektricien inschakelen om de installatie af te werken en volledig conform te krijgen. De elektricien stelt dan bijvoorbeeld het elektriciteitsschema voor je op.

Aanpassing, vernieuwing of installatie van elektrische installatie

Elektriciteit valt al lang niet meer onder de noemer ‘comfort’. Vandaag de dag is het een basisbehoefte geworden. Bij een nieuwe woning of een renovatie van een pas aangekochte woning moet er dan ook elektriciteit aanwezig zijn. Dat heb je nodig voor de lichten, maar ook voor de kookplaat, de verwarming en de televisie.

Alles komt samen in de elektrische installatie, die op maat van jouw woning wordt gemaakt. Men raadt dan ook een vakman aan om ervoor te zorgen dat dat veilig gebeurt.

Veelgestelde vragen over elektriciteitswerken

Moet je voor elektriciteitswerken altijd een elektricien inhuren?

Neen. Wie zelf een beetje handig is, kan uiteraard zelf nieuwe lampen steken of stopcontacten aansluiten. Het is zelfs mogelijk om zelf je woning van een elektrische installatie te voorzien. Zolang die nadien maar positief gekeurd wordt, is er geen probleem.

Vallen elektrische rolluiken onder domotica?

Ja. Alles wat geautomatiseerd is, valt onder domotica. Uiteraard is er dan nog altijd het verschil of je zelf op het knopje van de rolluiken moet drukken of de lichtsensor dat voor jou beslist. Jij kiest in welke mate je woning een smart home wordt. Domotica is alleszins een slimme investering voor de toekomst. Wie een jaartje ouder wordt, kan al makkelijk eens vergeten het kookfornuis af te sluiten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welke type elektriciteitswerken zoekt u?
2*. In welke ruimtes wenst u elektriciteitswerken?
3*. Wanneer wenst u dat de elektricien van start gaat?
4*. Wanneer bent u het best bereikbaar?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Elektriciteitswerken