Geen spouw? Isoleer je buitenmuren!

Buitenmuurisolatie is één van de beste opties om oudere huizen te isoleren die geen spouw hebben. Je kan je gevel ook ineens een nieuwe uitstraling geven.

Geen koudebruggen
Met buitenmuurisolatie heb je geen last meer van koudebruggen. Hiermee voorkom je ook condensatievocht.
Lager energieverbruik
Omdat de warmte binnenshuis niet langer langs de muren kan ontsnappen, hoef je minder hard te stoken.
Geef jouw woning een nieuwe look
Na het aanbrengen van de isolatie kan je jouw gevel laten bekleden en jouw woning een nieuwe uitstraling geven.
Snel naar: Voordelen buitenmuurisolatie | Methodes buitenmuurisolatie | Prijzen buitenmuurisolatie | FAQ

De voordelen van buitenmuurisolatie

/

Hou je woning gemakkelijk op temperatuur

Buitenmuurisolatie is dé manier om koudeverliezen en warmtebruggen te vermijden. Zo word je nooit verrast door (extreme) koude of hitte binnenshuis en hoeven verwarmings- en airconditioningsystemen geen onnodige overuren te draaien.

Verlaag het getal op je energiefactuur

Niemand zit te wachten op een hoge energiefactuur. Omdat buitenmuurisolatie je energieverbruik beperkt houdt, zie je dat gelukkig ook terug in je tussentijdse rekeningen. Bovendien kan je na plaatsing een premie van € 15 per m² aanvragen bij je elektriciteitsnetbeheerder.

Een nieuwe look voor je woning

Je bepaalt zelf hoe je woning eruit zal zien. Kies je voor buitenmuurisolatie met traditionele bakstenen of eerder modern aluminium? Keuze troef!

Methodes voor buitenmuurisolatie

Er zijn verschillende manieren om een buitenmuur te isoleren. De methode die je kiest, zal grote invloed hebben op het uitzicht van je gevel. Denk daarom goed na over wat je precies wil. Wij lijstten de mogelijke opties alvast voor je op:

Gevelbepleistering mag dan een van de goedkoopste methoden voor buitenmuurisolatie zijn, toch geeft crepi je woning op korte tijd een moderne, luxueuze feel. Bovendien mogen bij deze methode de ramen al geplaatst zijn. Geen dubbele kosten dus! Tot slot is het in dit geval ook niet nodig om de fundering te verbreden.
Voor wie liever een bakstenen gevel wil, maar geen tijd heeft voor een grondige renovatie, is er de methode met steenstrips ontworpen. Net zoals bij crepi, wordt deze gevelisolatie snel geplaatst en is er geen verbrede fundering nodig zoals dat voor een nieuw gemetste buitenmuur wel het geval is.
Het is ook mogelijk om de buitenmuurisolatie met hout af te werken. Het voordeel is dat handige harry’s bij deze methode zelf de handen uit de mouwen kunnen steken om kosten te besparen. Je hoeft niet bang te zijn voor vochtproblemen; die worden vermeden door het creëren van een luchtspouw tussen de isolatie en bekleding in.
De Belg heeft de baksteen in de maag, en dat mogen we best letterlijk nemen. Er wordt nog steeds frequent gekozen voor een originele bakstenen buitenmuur. Besef wel dat er in een dergelijke buitenmuurisolatie veel tijd en werk kruipt. Zo is het meestal nodig om een extra fundering rondom het huis te plaatsen.
Deze materialen worden vooral gebruikt om een strakke look voor je woning te creëren. Net zoals bij houten gevelbekleding is het mogelijk om de plaatsing zelf te doen.


Op zoek naar de beste methode voor buitenmuurisolatie?

Vraag gratis advies

Prijzen buitenmuurisolatie per methode

Elke methode voor buitenmuurisolatie heeft natuurlijk zijn eigen prijs. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de prijsverschillen tussen de mogelijke materiaalkeuzes. In het algemeen schommelen die tussen de €100 en €150 per vierkante meter.

Methodes voor buitenmuurisolatie Gemiddelde prijzen
Crepi of bepleistering Vanaf €80 per m²
Gevelisolatie met steenstrips Vanaf €150 per m²
Houten gevelbekleding Vanaf €100 per m²
Nieuwe bakstenen buitenmuur Vanaf €150 per m²
Sidings, aluminium gevelpanelen en volkern kunststofplaten Vanaf €110 per m²

Heb je de methode gevonden die bij je past? Vergelijk met onze hulp gratis de verschillende isolatie-specialisten bij jou in de buurt >>

4/12

qte1.png

Ik kreeg zeer snel reactie van de verschillende leveranciers, waardoor we heel vlot konden vergelijken. Uiteindelijk hebben we voor steenstrips gekozen omdat we geen zin hadden in de extra kosten die een nieuwe bakstenen muur met zich meebrengt.

W. Verhelle uit Geel

qte2.png

Veelgestelde vragen over buitenmuurisolatie

Nee. Ga op voorhand eerst langs bij de gemeente om te checken of je wel toegestaan bent om je buitenmuur te isoleren. Wie in een woonwijk woont, kan bijvoorbeeld de eenheid met de andere woningen verstoren door voor een bepaald materiaal te kiezen. Heb je een twee-onder-een-kapwoning? Dan nodig je je buren best eens uit voor koffie om buitenmuurisolatie voor jullie gezamenlijke gevel te bespreken.

Wat betreft houtkeuze is het vooral belangrijk om te letten op levensduur en sterkte. Meestal wordt er voor tropisch of thermisch hout gekozen. Tropische houtsoorten moeten bijvoorbeeld niet vernist worden. Thermisch hout is echter veel meer ecologisch verantwoord dan de exotische houtsoorten, aangezien het snel groeit en in onze gebieden te vinden is.

Dit was vroeger inderdaad het geval. Vandaag wordt er door vakmannen echter gekozen voor vernieuwde methoden die scheurtjes tegengaan. Siliconenpleister is zo bijvoorbeeld veel elastischer waardoor scheurtjes amper kans krijgen.


Wil je jouw buitenmuur isoleren?

Vergelijk gratis offertes

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welke muuroppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
2*. Hoeveel gevels dienen geïsoleerd te worden?
3*. Wanneer wenst u de buitenmuur isolatiewerken te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Buitenmuurisolatie : methodes en stappenplan