Op zoek naar een snelle, elegante en goedkope afwerking voor je plafond? Dan is een spanplafond misschien iets voor jou. Ontdek zelf deze nieuwe techniek en raadpleeg onze specialisten.

Snelle plaatsing
Een spanplafond plaatsen? Onze specialisten doen het in één dag. Bovendien komen er geen breekwerken aan te pas. De folie wordt gewoon over het oude plafond gelegd.
Elegant & functioneel
Scheurtjes in het plafond? Slechte akoestiek? Een spanplafond verhelpt het allemaal in stijl. Je hebt keuze uit een brede waaier van kleuren en prints. Ook inbouwspots zijn snel en makkelijk te integreren.
Prijs-kwaliteit
In tegenstelling tot wat je zou denken, is een spanplafond een goedkope oplossing. De werken nemen amper één dag in beslag, waardoor het aantal werkuren beperkt blijft. Bovendien breng je een extra laag aan, waardoor er minder warmte verloren gaat via het plafond.

Bij renovaties denken veel mensen dat het dak van minder zorg is. Een dergelijke operatie is echter van groot belang, vooral voor een goede isolatie van de woning. Het renoveren van een dak kost veel tijd, knowhow en vaak ook geld. Dit is de reden waarom veel eigenaren en zelfs architecten kiezen voor de nieuwe trend van vandaag: het spanplafond. Voordat u dit pad inslaat, ontdekt u via dit artikel alle essentiële punten die u moet begrijpen om uzelf mentaal, maar ook financieel voor te bereiden.

Soorten spanplafonds

De keuze voor een spanplafond verschilt naargelang de smaak en behoeften van elke persoon. Er zijn namelijk twee grote varianten op de markt die elk een andere techniek van leggen vereisen. De belangrijkste soorten zijn het warm spanplafond en het koud spanplafond met polyester. Deze twee soorten plafonds hebben hun eigen voor- en nadelen.

Het warme PVC spanplafond

Dit type plafond wordt het meest gebruikt als het gaat om het installeren van een verlaagd plafond. Het wordt met een warm spanplafond genoemd vanwege de legtemperatuur van 40 tot 50 ° C. Bij de installatie wordt gebruik gemaakt van een warmtepistool.

Het koude polyester spanplafond

In tegenstelling tot het warme spanplafond, wordt het koude spanplafond bij kamertemperatuur geïnstalleerd. Dit betekent dat er geen heteluchtpistool nodig is. Op deze manier is het niet nodig om het plafond door een professional te laten leggen. Met een minimum aan knowhow kan het door een particulier worden geïnstalleerd. Gebruik maken van een professional blijft echter verstandig, zeker bij het aanleggen van een dak of plafond.

De keuze voor dit type plafond is vooral te danken aan het feit dat het een bepaalde schoonheid aan het dak kan geven. Omdat het minder glad is dan de warme variant, kan de kleur naar je eigen smaak worden aangepast. Bovendien is het zeer robuust, daarom is het mogelijk om verschillende soorten verlichting te installeren. Het geeft vaak een luxere uitstraling dan een PVC spanplafond.

De prijs van spanplafonds

Er bestaat geen standaard prijs voor spanplafonds, of het nu gaat om een koud canvas plafond of een warm canvas plafond. De bepaling van de installatieprijs is gebaseerd op vele criteria. Denk hierbij aan de gebruikte materialen, het type spanplafond dat u kiest, het oppervlak en de moeilijkheidsgraad van de installatie.

Kiest u bijvoorbeeld voor een PVC plafond, dan kost de plaatsing tussen de 70 en 75 euro per m², zonder rekening te houden met de materialen. Dit zijn de redenen voor deze prijs:

  • de installatie vereist een bepaalde techniek die door niemand kan worden bediend
  • het gebruik zorgt voor een zeer effectieve isolatie
  • de afwerkingen die in alle mogelijke kleuren kunnen worden gedaan.

Als u daarentegen een polyesterplafond wilt, dan kost dat u tussen de 75 en 80 euro per m². Dit materiaal kan namelijk gemakkelijk door uzelf worden geïnstalleerd en vereist geen gebruik van een specifieke machine. Dit type plafond kan ook in verschillende kleuren worden gebeitst en vereist geen specifiek onderhoud.

Als u de prestaties van de thermische en akoestische isolatie van uw kamer wilt verbeteren, dan kunt u ook kiezen voor een akoestische stof voor uw spanplafond. Dan kunt u rekening houden op extra kosten tussen 100 en 150 euro per m², of het nu gaat om een PVC- of polyesterplafond.

Er bestaan vele soorten kleuren en afwerkingen die u op uw spanplafond kunt aanbrengen. Er is zelfs de mogelijkheid om er een digitale print op te leggen zoals afbeeldingen of foto’s. Houdt hierbij rekening op extra kosten tussen de 90 en 100 euro per m². Als u bovendien een sfeerlicht wilt creëren, moet 140 euro per m² ook in uw budget worden opgenomen. U kunt kiezen voor LED verlichting, kroonluchters, schijnwerpers of andere aan het plafond bevestigde verlichtingssystemen. Als u echt een stijlvol plafond wilt, dan kan het nooit te veel geld kosten.

Wilt u gebruik maken van een installateur, dan zal u tussen de 25 en 50 euro per m² betalen.

Om verrassingen tijdens renovatiewerkzaamheden te voorkomen en om u goed voor te bereiden, kunt u in alle gevallen het beste offertes opvragen bij vakmensen. Zorg ervoor dat u een zo gedettailleerd mogelijk plan maakt om de juiste prijs te kunnen bepalen. Met onze offerte op maat kunt u de beste aanbiedingen vergelijken en werkzaamheden uitvoeren geheel afgestemd op uw persoonlijke budget.

De voordelen van spanplafonds

Ondanks de vrij hoge prijs van spanplafonds zijn ze goedkoper dan een complete renovatie van een dak. Dat kost niet alleen veel werk en tijd, maar zorgt ook voor hogere kosten.

De grootste voordelen van het installeren van een spanplafond zijn de esthetiek, en de prestaties die het levert. In esthetisch opzicht optimaliseert en verbetert een spanplafond zelfs het gehele interieur van uw huis. U kunt uw plafond niet alleen aanpassen aan het thema dat u mooi vindt, maar het geeft ook een unieke en verrassende uitstraling aan uw huis. U zult ook de indruk wekken een dak te hebben dat, ondanks het weer, altijd nieuw en glanzend is.

Het is ook om dezelfde reden dat mensen zeggen dat het plaatsen van een spanplafond op hun dak in de toekomst voor minder kosten zorgt. Dit klopt, de kleur die is gekozen zal waarschijnlijk niet verouderen en vereist daarom niet elk jaar een nieuwe verf.

Met betrekking tot de prestaties is het belangrijk op te merken dat de PVC of polyester spanplafond een lange levensduur heeft. Vooral als het door een professional is geïnstalleerd. Dit in tegenstelling tot andere soorten valse plafonds. Het spanplafond zou wel 20 jaar mee kunnen gaan.

Wilt u voorkomen dat u veel tijd steekt in de realisatie van uw dak? Kies dan voor een spanplafond van PVC of polyester. Ze bieden niet alleen een zeer hoogwaardige decoratie voor uw interieur, maar hebben bovendien een lange levensduur. Dit in tegenstelling tot andere soorten valse plafonds. Als u waar wilt voor u geld, dan kunt u het best een beroep doen op een professional.

Vraag gratis uw offerte aan! We maken een zo nauwkeurig mogelijke berekening, geheel afgestemd op uw wensen voor uw nieuwe spanplafond.

Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
2*. Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Spanplafonds