Een laadpaal thuis is absolute van toegevoegde waarde. Je kunt de paal eenvoudig gebruiken voor het opladen van je elektrische auto en deze koppelen aan je zonnepanelen. Hiermee zorg je ervoor dat je auto met groene energie wordt opgewekt. In de onderstaande tekst lees je waarvoor de laadpalen zoal dienen, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt kopen. Daarnaast lees je wat de palen ongeveer kosten, en hoe je ze kunt combineren met een thuisbatterij en zonnepanelen. Ten slotte gaat de tekst in op het professioneel laten installeren van je laadpaal voor thuis.

Interesse in een laadpaal voor thuis? 

Waarom kiezen voor een laadpaal?

Waarvoor dienen laadpalen?

Met een laadpaal kun je eenvoudig je elektrische auto opladen. De palen worden aan een elektriciteitsnetwerk aangesloten en zorgen ervoor dat de elektriciteit aan de auto kan worden doorgegeven. Je kunt deze palen zowel naast de kant van de weg vinden, op openbare plaatsen en thuis aan je eigen woning installeren.

Laadpalen openbare plaatsen

Laadpalen vind je op diverse openbare plaatsen, zowel bij snellaadpunten als in woongebieden. Op veel plekken kun je voor een betaald tarief je auto hier opladen. Indien je gebruik maakt van een openbare plaats op je auto op te laden, dien je hier vaak enige tijd op te wachten. Naast dat het opladen van je auto enige tijd kan kosten, kunnen de kosten voor het opladen soms ook flink oplopen.

Laadpaal thuis

Om kosten te besparen voor het opladen van je auto, kiezen veel mensen ervoor om thuis een laadpaal te installeren. Thuis een laadpaal hebben biedt tal van voordelen. Zo kun je op elk moment van de dag je auto opladen en ervoor zorgen dat de auto altijd volledig opgeladen is. Ook kun je met een laadpaal thuis profiteren van zeer gunstige tarieven en gebruik maken van je eigen opgewekte energie, zoals via zonnepanelen.

Laadpaal kopen

Indien je gebruik wilt maken van een eigen laadpunt kun je ervoor kiezen om een laadpaal aan te schaffen en deze door een professional te laten installeren. Hiermee zorg je ervoor dat je altijd op elk moment eenvoudig je auto kunt opladen. De laadpalen worden steeds voordeligere en bieden steeds meer verschillende mogelijkheden.

De prijs voor een laadpaal ligt gemiddeld rond de 500 tot 2500 euro exclusief plaatsing. De kosten van de laadpaal zijn sterk afhankelijk van het type laadpaal dat je kiest, het vermogen en het uurtarief van de specialist die de laadpaal voor je installeert. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn is het altijd aan te raden diverse offertes van specialisten te vergelijken.

Wat kost opladen auto thuis?

Het thuis opladen van je auto is vaak een stuk voordeliger dan het opladen bij snellaadpunten of bij openbare plekken. De reden daarvoor is dat je profiteert van de lage kosten van je energienetwerk of van je eigen opgewekte energie. Je dient hiervoor te beschikken over zonnepanelen of een andere vorm van schone en zelf opgewekte energie.

De kosten voor het opladen van je auto thuis liggen op dit moment gemiddeld rond € 0,23 per kilowattuur (kWh). De totale kosten hangen echter sterk samen met de lader, je energiekosten en het verbruik.

Wat kosten een laadpaal?

Er zijn tal van verschillende laadpaal systemen. Zo variëren de modellen sterk in capaciteit, mogelijkheden en design. Het inschatten van de kosten van de laadpalen is daarom erg lastig. De goedkopere modellen liggen rond de 500 euro, en indien je kiest voor een wat meer geavanceerd model, kunnen de kosten oplopen tot rond de 2500 euro. Om op lange termijn te besparen op je energiekosten kun je er het best voor kiezen om de laadpaal te combineren met een thuisbatterij of met zonnepanelen.

Waarom een laadpaal installeren?

Laadpaal combineren met zonnepanelen en thuisbatterij?

Een duurzame manier om je auto op te laden is door gebruik te maken van zonnepanelen. Hiermee zorg je ervoor dat de laadpaal gebruik maakt van schone, zelf opgewekte energie. Ook kun je, door gebruik te maken van een thuisbatterij, op je energiekosten besparen en profiteren van lage energiekosten op lange termijn.

Laadpaal en zonnepanelen

Een laadpaal in combinatie met zonnepanelen is niet alleen zeer duurzaam voor het milieu, maar biedt ook kostenvoordelen. Zo kun je met de combinatie van een laadpaal met zonnepanelen op lange termijn profiteren van zeer lage kosten.

Laadpaal en thuisbatterij

Indien je meer energie opwekt dan je nodig hebt, kun je kiezen om een thuisbatterij aan te schaffen. Deze geavanceerde batterijen zorgen ervoor dat je energie kunt opslaan voor momenten wanneer het niet lukt om voldoende energie op te slaan. Daarmee zorg je dat je nooit zonder elektriciteit komt te staan en volledig zelfvoorzienend bent en niet afhankelijk meer bent van een energieleverancier.

Laadpaal + zonnepanelen en thuisbatterij

Om het gebruik van een laadpaal zo duurzaam mogelijk te maken kun je het apparaat combineren met zowel zonnepanelen als met een thuisbatterij. Hiermee zorg je ervoor dat je alle energie dat je kunt winnen uit de zonnepanelen, zorgvuldig opslaat voor later gebruik. De combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij maakt je geheel los van een energieleverancier en bied je het comfort van zekerheid.

Laadpaal installeren: doe beroep op professional

Een laadpaal installeren is over het algemeen vaak een lastige klus. Zo dient het apparaat aangesloten te worden op je energienetwerk in je stoppenkast. Veel mensen laten deze klus daarom over aan een professional. Een professional zorgt ervoor dat de laadpaal vakkundig wordt aangesloten en je hier direct gebruik van kunt maken. Ook zal een specialist jou vakkundig advies kunnen bieden over het optimaal benutten van je laadpaal en de beste methode van opladen.

Voordat je besluit een professional in te schakelen is het ten alle tijden aan te raden diverse specialisten en bedrijven met elkaar te vergelijken. De prijs voor het installeren van een laadpaal kan namelijk per specialist en bedrijf verschillen. Zorg ervoor dat je verschillende offertes vergelijkt en kiest voor een erkende specialist bij jou in de buurt.

Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u een laadpaal te installeren?
2*. Voor welke elektrische auto is de installatie bestemd?
3*. Wanneer wenst u de laadpaal te plaatsen?
4*. Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid .privacy charter
Laadpalen bedrijven in andere regio's