Wat doet Bobex?

Bobex is een soort datingsite: wij helpen vraag en aanbod elkaar te vinden. Particulieren en bedrijven doen bij ons gratis aanvragen om offertes op maat te krijgen voor allerlei producten of diensten. Leveranciers en specialisten geven op hun beurt aan wat ze juist doen en welke klanten ze precies zoeken. Bobex zorgt voor de “matching” tussen de ideale klanten met de ideale leveranciers.

Offertes gezocht? Zo werkt het

Zoek de producten of diensten waarvoor u een specialist nodig hebt. Zonnepanelen, dakwerken, betaalterminals… Met ruim 150 sectoren is de kans groot dat wij u kunnen helpen. Vervolgens vult u het formulier in.

Binnen de 48u bellen we u op om uw aanvraag te vervolledigen en sturen we uw aanvraag door naar de beste specialisten. Zij nemen op hun beurt contact met u op en bezorgen u een gratis offerte op maat. U kunt vrijblijvend vergelijken.

Om u te helpen bij uw keuze kunt u de beoordelingen over de specialisten van vorige gebruikers bekijken. Na afloop kunt u zelf ook een beoordeling geven.

Klanten gezocht? Groei met Bobex

Naast een virtuele marktplaats, is Bobex ook het ideale instrument om online te prospecteren. Wij helpen namelijk honderden leveranciers om snel en eenvoudig nieuwe klanten te vinden door online marketing campagnes te lanceren.

Elke aanvraag van deze prospecten gaan we vervolgens manueel valideren zodat deze zeker overeenkomt met de competenties en de voorkeuren van onze leveranciers. Zo helpen we honderden bedrijven te groeien en hun omzet de verhogen. Misschien kunnen wij ook een boost geven aan uw business?

Ons verhaal

Bobex werd opgericht door Jean-Louis Van Marcke en David Schnall, in 1999. Hun idee was simpel: “Hoe kunnen we mensen helpen om snel en efficiënt een leverancier of vakman te vinden?” Er bestond toen nergens een plaats waar je eenvoudig offertes kon krijgen en vergelijken. Hun ambitie was om verder te gaan dan de bedrijvengidsen uit de jaren ’80 en de zoekmotoren uit de jaren ’90. Ze wilden vertrekken van de behoefte van een persoon en hem/haar meteen een oplossing op maat te bieden.

Meer dan 20 jaar pionier

Als eerste online offertevergelijkplatform in Europa is Bobex dé pionier. In 2000 lanceerden we de eerste versie van de website in België. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend offerteplatform in de Benelux.

Steeds weten wij ons op één vlak te onderscheiden: onze kwaliteit. Bij Bobex heeft u de garantie van een persoonlijk aanpak. Wij controleren elke stap van het proces en rusten niet voor wij vraag en aanbod met elkaar verzoend hebben.

De naam ‘Bobex’

De naam Bobex is het resultaat van één van de eerste virale campagnes (in het jaar 2000). We hebben toen een e-mailwedstrijd georganiseerd om een merknaam te vinden. Deze moest kort, krachtig, eenvoudig en internationaal zijn en een beschikbare ‘.com’ domeinnaam hebben. We kregen meer dan 200 inzendingen, uit heel Europa en de winnaar (Herwig V., een Belgische bankier uit Amsterdam) won een Palm Pilot VII. BOBEX stond oorspronkelijk voor Best Of Business EXchange, maar is ondertussen een merk op zich geworden.

Zij spreken over ons