Ontmossen van daken: laat uw dak uit het mos herrijzen

Groeit er mos op uw dak, muur of op uw terras en wilt u hier graag komaf mee maken? Informeer uzelf dan eerst via deze pagina over de werkwijze en de prijs voor het ontmossen van uw dak, uw terras of andere oppervlakken.

Dakschade vermijden
Vermijd dat het mos schade aanbrengt aan uw dak en dat u last krijgt van lekkage.
Optimaal energieverbruik
Een dak met mos kan uw isolatie beïnvloeden en uw energieverbruik doen stijgen.Dankzij het ontmossen van daken kan u dit vermijden.
Een proper en verzorgd dak
Ga voor een gezond dak dat er mooi uitziet
Snel naar: Waarom dak ontmossen | Mogelijkheden dakontmossing | Prijs dakontmossing | FAQ

Ontmossen van daken, waarom is dit nodig?

Ontmossen van daken: Waarom je dak ontmossen?


1. Ontmossen van daken voorkomt dakschade

De groei van mos op uw dak kan ervoor zorgen dat er scheurtjes ontstaan in uw dakbedekking. Het mos zal er namelijk voor zorgen dat uw dak poreus wordt, waardoor u meer kans heeft op lekken in uw woning. Bij koude temperaturen kan het vocht in het mos bevriezen, waardoor uw dakpannen kunnen barsten.
2. Het ontmossen van daken garandeert een optimaal energieverbruik

Een bemost dak kan de isolatie van uw huis beïnvloeden, waardoor uw energieverbruik kan stijgen. De warmte zal namelijk sneller verdwijnen uit uw woning door de aanwezigheid van het mos.

3. Geniet met het ontmossen van uw dak weer van een proper en verzorgd dak

Een dak met mosgroei laat een onverzorgde indruk na. Door het verwijderen van het mos, de algen en ander vuil, gunt u uw dak een frisse look. Uw dak is opnieuw esthetisch en zal een positieve indruk nalaten bij u, uw eventuele huisgenoten en bezoekers.

Ontmossen van daken: Prijs per methode

De prijs voor het ontmossen van daken kan verschillen naargelang het daktype (rieten dak, leien dak, plat dak, hellend dak...) en de bereikbaarheid ervan. Als u een moeilijk bereikbaar rieten dak heeft dat gereinigd dient te worden, zal u meer betalen dan iemand die een plat en bereikbaar dak heeft.

Werkzaamheden Richtprijs dakontmossing per m² (incl. BTW en arbeid)
Dak ontmossen €5 à €16
Dak ontmossen en coaten €30 à €50
Dak impregneren €5

Dak ontmossen: Wat zijn de mogelijkheden?

Of er al dan niet reinigingsmiddel gebruikt dient te worden voor uw dak, hangt af van de dakbedekking en van de harnekkigheid van het vuil.
Bij hardnekkig vuil of bij oudere daken wordt er meestal wel reinigingsmiddel gebruikt om het dak proper te maken. Het dak wordt dan eerst behandeld met de hogedrukreiniger, waarna het reinigingsmiddel op het dak aangebracht kan worden.

Wanneer dat middel ingewerkt is, kan het dak nadien met water afgespoten worden. Hoelang het middel exact moet intrekken, hangt af van de hardnekkigheid van het vuil en kan tot enkele uren duren.

Ontmossen van daken: ontmos uw dak zonder reinigingsmiddel

Wanneer er geen reinigingsmiddel nodig is, wordt een hogedrukreiniger gebruikt om het mos te verwijderen. Met de hogedrukreiniger moet steeds richting de grond gespoten, zodat er geen water onder de sluitingen kan komen.

Ontmossen van daken: Nabehandeling met dakcoating

Na het reinigen van het dak wordt het dak het best met anti-mos coating behandeld om de groei van mos en algen op uw dak tegen te gaan. Deze behandeling biedt uw dak een extra beschermingslaag, waardoor de kans op nieuwe mosgroei zal dalen. Bij een dakcoating kan u een nieuwe kleur toevoegen aan het mengsel.

Ontdek ons volledig stappenplan voor het ontmossen en coaten van uw dak

U kan uw dak ook laten impregneren. Net zoals bij het dakcoaten, zorgt het impregneren van uw dak voor een bescherming tegen vuil en water. Uw dak zal dankzij het impregneren ervan namelijk een vuil- en waterafstotende werking krijgen. Het verschil tussen de twee methodes bestaat in het feit dat u bij coating een nieuwe kleur kan toevoegen aan het mengsel. Voor het impregneren wordt steeds een kleurloos middel gebruikt waarbij de originele kleur behouden wordt.

Voor het impregneren wordt er na het verwijderen van het mos een laag impregneermiddel op uw dak aangebracht. Dit middel moet gedurende enige tijd in uw dak intrekken en vormt dan een beschermingslaag, waardoor geen mos meer kan groeien op uw dak in de toekomst. Net zoals de dakcoating, zal ook deze beschermingslaag de levensduur van uw dak verlengen.

Ontmossen van daken: Ontdek onze complete gids op renovatie-gids

VRAAG GRATIS OFFERTES AAN

Ontmossen van daken: Vraag vrijblijvend en gratis offertes aan

Wilt u het mos snel en efficiënt laten verwijderen van uw dak? Wij brengen u in contact met de beste dakontmossers uit de buurt.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk gratis en vrijbljivend

Dak ontmossen: Getuigenis van een tevreden gebruiker

Mijn man en ik hebben een lange tijd terug ons dak laten ontmossen. We hebben ook voor de nabehandeling gekozen met anti-mos coating omdat we dakschade wilden vermijden.

Dankzij deze beslissing leven we nu al 8 jaar onder een proper en verzorgd dak.

B. De Sutter uit Zomergem

Veelgestelde vragen over het ontmossen van daken

Ook dit wordt door de vakmannen opgelost. Zij voeren eerst een algemene controle uit, waarna ze de kapotte dakpannen vervangen door nieuwe exemplaren. Vervolgens kan de reinigingsprocedure van het volledige dak gestart worden.

Als uw woning ouder is dan 10 jaar, dan geldt inderdaad het verlaagd btw-tarief van 6% i.p.v. 21%. Laat de werken dan wel uitvoeren door een erkende firma, waarbij u verzekerd bent van kwaliteit en een geslaagd eindresultaat.
Bij het ontmossen van daken, kan u deze ook laten coaten. Anti-mos coating biedt uw dak een beschermende toplaag, die voorkomt dat het dak opnieuw zal vervuilen. De noodzakelijkheid van de behandeling hangt af van het materiaal waaruit uw dak is gemaakt.


Wilt u uw dak laten ontmossen?

Vergelijk gratis offertes

Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type dakbedekking heeft u?
3*. Welke dakoppervlakte dient behandeld te worden? (schatting: lengte x hoogte)
4*. Heeft u asbestproblemen op uw dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
5*. Wanneer dient het dak behandeld te worden?
6. Beschrijving van uw project
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Ontmossen daken