Wat kosten vliegenramen?

Wat kosten vliegenramen?

Vliegenramen zorgen voor een comfortabele zomer en zijn niet zo duur. Zeker in de zomer kunnen muggen, vliegen en ander ongedierte een echte plaag zijn. Vliegenramen, muggengaas of horren zijn dus essentieel om een aangename zomer te beleven. Het laat toe om op een ecologische manier je huis te beschermen tegen muggen en andere binnendringende insecten. 

Vliegenramen worden doorgaans per stuk verkocht, zodat je zelf kan kiezen in welke ruimte je het nodig vindt om er een te installeren. Voor vliegendeuren is de installatie is omslachtiger, omdat er verschillende systemen bestaan om de deur gemakkelijk te openen. 

Een gemiddelde schatting van de prijs voor vliegenramen en -deuren:

TypePrijs zonder montagekosten
Vliegenraam 1 stuk€40 – €70
Vliegendeur van 100 cm op 180 cm€200 – €400

Prijs afhankelijk van soort vliegenraam

Er bestaan heel veel verschillende maten en soorten vliegenramen en -deuren. De prijs die je betaalt voor je vliegenramen kan sterk variëren afhankelijk van het type raam dat je koopt. De grootte van een vliegenraam, en het systeem dat wordt gebruikt om het gaas te bevestigen spelen ook een rol in de prijsvorming. Naast de standaard vliegramen heb je ook varianten voor deuren, veluxen, schuiframen en schuifdeuren.

Vliegenramen voor schuiframen

Heb je schuiframen die je graag wil laten openstaan wanneer het mooi weer is? Gelukkig bestaan er vliegenramen specifiek voor schuiframen zodat je je geen zorgen hoeft  te maken over wat er naar binnen kruipt of vliegt. Je kan het vliegenraam of de vliegendeur openen door ze aan een handvat opzij te schuiven. Het vliegenraam zit in een soort rail gemonteerd. Vaak zijn de vliegendeuren en -ramen ook voorzien van een magnetische sluiting. Wanneer je de deur achter je sluit zal die dus niet zomaar openschuiven. Dat is wel zo fijn als je die vliegen wil buitenhouden!

Schuifvliegendeuren en -ramen worden doorgaans in PVC of aluminium gemaakt. Je kan dit soort vliegenraam in vrijwel alle maten en groottes krijgen. Als je huisdieren hebt die naar binnen en buiten mogen lopen, dan hoef je niet steeds het vliegenraam te openen. Je kan een huisdierenluik laten installeren in de vliegendeur. Zo kan je schuifraam de hele dag blijven openstaan, en je vliegenraam blijft gewoon dicht. 

Vliegenraam voor velux

Natuurlijk kan je ook een vliegenraam krijgen voor je veluxraam. In de slaapkamer vindt men vaak veluxramen terug. Slaapkamers die net onder het dak liggen kunnen vaak enorm warm worden als de zon ook nog eens op veluxramen staat. Je kan dus ook gaas krijgen met een tint om de warmte buiten te houden.

Wat als je je velux op een kier wil laten staan als je wil gaan slapen? In de zomer gebeurt het dan vaak dat muggen en andere insecten naar binnen vliegen en je nachtrust verstoren. Voor veluxramen is het raamplissé een uitstekend antwoord op storende insecten. Bij een raamplissé is het gaas gevouwen en laat het dus steeds voldoende zonlicht door, tenzij je liever een met een tint kiest. Meestal in een raamplissé voorzien van een modern en onopvallend kader dat in elk interieur past. Het raamplissé is gemakkelijk te openen en te sluiten. Een raamplissé past veluxramen, lichtkoepels of andere dakvensters.

Mogelijkheden om vliegenramen te plaatsen

Net zoals er verschillende maten en soorten vliegenramen zijn, heb je ook verschillende manieren om een vliegenraam of -deur te installeren. Zo heb je keuze tussen een inzetraamhor, of voorzetraamhor, of een rolhor. 

Een inzetraamhor, of voorzetraamhor, wordt aan de binnenkant van je raam geïnstalleerd. Dat is bijvoorbeeld handig als je ramen naar buiten openen. Je kan je inzetraamhor dus laten zitten. Je kan de inzetraamhor ook gemakkelijk plaatsen en weghalen. Het kader klemt zich vast, dus zonder permanente bevestigingen.

Bij een rolhor wordt het vliegenraam meestal vast gemonteerd aan de bovenkant van het raam. Zoals de naam al doet vermoeden kan je het vliegenraam oprollen wanneer je het niet nodig hebt, en uitrollen als je de ramen openzet. Een rolhor is zeer gemakkelijk in het gebruik en efficiënt omdat je het vliegenraam tevoorschijn kan halen wanneer je maar wil. Rolhorren zijn ook geschikt voor dakramen en veluxramen, vaak worden ze mee geleverd bij de installatie van je ramen. Je kan rolhorren bij veel leveranciers op maat laten maken en integreren met het design van je ramen.

Kan je een vliegenraam zelf maken?

Kan je een vliegenraam zelf maken?

Als je best behendig bent, kan je op zich wel een vliegenraam maken van losse onderdelen. Dat is bijvoorbeeld een goede optie als je een raam hebt met een apart formaat waar je niet gauw een vliegenraam voor vindt. Tegenwoordig vindt je echter overal kant-en-klare vliegenramen in alle groottes en met een ruime keuze aan soorten gaas. De meeste leveranciers maken ook vliegenramen en -deuren op maat. Bovendien kan je doorgaans ook vragen of iemand je vliegenramen komt installeren.

Een vliegenraam op maat? Doe beroep op een expert!

Een vliegenraam is in de zomer een onmisbare extra voor je wooncomfort. Geen slapeloze nachten meer door gezoem van insecten. Je laat je raam openstaan voor wat frisse lucht, zonder last van muggen en vliegen.  

Zoek je vliegenramen voor jouw woning? Raadpleeg dan een specialist in de buurt. Je kan vliegenramen op maat van je ramen laten maken en vaak ook laten leveren en installeren. Zo weet je zeker dat je vliegenraam goed wordt bevestigd en niet bij de eerste windstoot eruit ligt. 

Om de beste prijs te vinden, kan je gemakkelijk meerdere offertes aanvragen. Op die manier zie je snel wat voor jou de voordeligste prijs is en welke diensten je kan krijgen. Zo vind je vlot de specialist in je buurt voor jouw vliegenramen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel vliegenramen wenst u?
2*. Waar wenst u vliegenramen te plaatsen?
3. Bijkomende informatie
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Vliegenramen