Afbraakwerken prijzen: waaraan kun je je verwachten?

Afbraakwerken: welke werken uitvoeren?

Ben je op zoek naar een specialist voor diverse afbraakwerkzaamheden? Dan is het belangrijk om te weten wat er zoal onder afbraakwerk verstaan wordt en wat de gemiddelde prijzen hiervoor zijn. Het begrip afbraakwerk is redelijk uiteenlopend en complex en vergt daarom enige uitleg.

Over het algemeen wordt er onder de term afbraakwerk alle type werkzaamheden die betrekking hebben tot het afbreken van een gebouw of onderdeel van een woning verstaan. Dit kunnen werkzaamheden zijn zoals het uitbreken van een badkamer of keuken of het volledig strippen en afbreken van een woning. Ook vallen klussen zoals het verwijderen van asbest of het maken van raam- of deuropeningen onder afbraakwerkzaamheden.

Afbraakwerkzaamheden zijn vaak zeer specialistisch en vergen daarom de nodige kennis en ervaring. Vandaar dat de klussen vaak worden uitbesteed aan een vakman of bouwbedrijf met specialistische kennis. Een expert op het gebiedt van afbraakwerkzaamheden kan je vakkundig helpen met diverse klussen, een prijs op maat berekenen en een strak resultaat leveren.

De prijzen voor afbraakwerkzaamheden variëren vaak sterk en hangen samen met diverse factoren. Zo kan je bijvoorbeeld profiteren van een verlaagd BTW-tarief waardoor je flink op jouw afbraakwerken kan besparen.

Welke factoren bepalen de prijs van jouw afbraakwerken?

Er zijn diverse factoren die de totaalprijs van het afbraakwerk beïnvloeden. Zo verschillen de prijzen per type afbraakklus, het benodigde materiaal en het te storen afval.

De meeste bouwbedrijven en experts berekenen een prijs per type klus. Zo is de ene klus wellicht specialistischer dan de ander en worden er daardoor minder kosten in rekening gebracht. Ook verschilt de prijs qua oppervlakte van het af te breken perceel. Hoe groter het formaat van de woning, hoe hoger de kosten uitvallen.

Daarnaast vraagt een professionele vakman vaak extra wanneer er zware machines gebruikt dienen te worden en wanneer er veel puin moet worden afgevoerd. De kosten kunnen in dit geval vaak flink oplopen. Maak hier daarom altijd afspraken over opdat je niet voor verrassingen komt te staan.

Geniet een verlaagd btw-tarief

De afgelopen jaren kon je als particulier profiteren van een gunstige btw-regeling op je sloop- en heropbouwwerken. Onlangs werd beslist om deze tijdelijke maatregel blijvend te maken. Zo geniet je voortaan op jouw afbraakwerken altijd een btw-tarief van slechts 6 %.

Aan de btw-regeling zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Je maakt alleen aanspraak op de premie als je naast de afbraak ook voorziet in de heropbouw van een nieuwe woning of andere constructie. Daarnaast dien je een vergunning voor de afbraakwerken aan te vragen en je houden aan alle premievoorwaarden.

Soorten afbraakwerken

Voordat je een specialist inschakelt voor jouw afbraakwerkzaamheden is het uiteraard belangrijk om te weten wat voor soort werkzaamheden er onder afbraakwerk valt. Zo zijn er diverse soorten werkzaamheden die vallen onder afbraakwerken, zoals de kleinere afbraakklussen, grond- en afbraakwerken, sloopwerken, strip- en ontmantelingswerken en het verwijderen van asbest.

1. Kleine afbraakwerken

Onder afbraakwerk worden diverse klussen verstaan, zoals bijvoorbeeld het slopen van een achtergebouw, een oude fundering of het verwijderen van een schuur of dierenhok. Kleinere afbraakklussen lijken vaak redelijk eenvoudig, maar kosten, zonder de juiste kennis en ervaring, zeer veel moeite en tijd. Een vakman kan kleinere afbraakklussen vaak deskundig en efficiënt uitvoeren zonder daarbij beschadigingen aan jouw woning aan te brengen.

2. Grondwerken

Zodra alle kleinere afbraakklussen zijn gedaan, kan het grond- en afbraakwerk beginnen. Onder grondwerk worden diverse klussen verstaan, zoals het plaatsen van een fundering, het uitgraven van een kelder of grondverzet, en het volledig voorbereiden van een bouwklare grond. Het grondwerk is een essentiële stap wanneer je wilt gaan bouwen en dient dan ook nauwkeurig uitgevoerd te worden. Bij grondwerk komen vaak diverse machines kijken. Hier kunnen hogere kosten voor in kaart gebracht worden.

3. Sloopwerken

Onder sloopwerk worden voornamelijk renovatie- en verbouwingswerkzaamheden, zoals het slopen van een oude badkamer of keuken. Dit is vaak zwaar werk en vergt de nodige ervaring en expertise. Sloopwerken dienen nauwkeurig uitgevoerd te worden zodat er geen schade aan de andere delen van jouw woning wordt aangebracht en zodat het renoveren en verbouwen vlekkeloos van start kan gaan.

4. Strip- en ontmantelingswerken

Het strip- en ontmantelingswerk zijn vaak de eerste klussen die worden verricht bij een verbouwing of renovatie. Onder de strip- en ontmantelingswerkzaamheden worden klussen zoals het strippen van de vloeren, het pleisterwerk en de plafonds verstaan. Ook vallen hier taken zoals het verwijderen van een afvoer of leidingenwerk vallen hieronder. Dit dient vaak zeer nauwkeurig uitgevoerd te worden om schade aan de woning, of aan de woning van jouw buren, te voorkomen.

5. Asbestverwijdering

Ten slotte valt de klus asbest verwijderen onder afbraakwerkzaamheden. Wanneer je een woning namelijk laat afbreken, is het van belang dat je als eerst het aanwezige asbest laat verwijderen. Asbest bevindt zich in vrijwel elk oud gebouw en kan een risico vormen voor de gezondheid. Het verwijderen van asbest is een specialistische klus en vergt diverse veiligheidsmaatregelen en technieken. Asbestverwijdering dien je dan ook altijd uit te besteden aan een specialistische vakman of bedrijf. Een vakman zorgt ervoor dat het verwijderde asbest zorgvuldig wordt afgevoerd.

Afbraakwerken: vind een aannemer in je buurt

Vind een aannemer in afbraakwerken in de buurt

Ga ja verbouwen of begin je aan de bouw van een volledig nieuwe woning. Dan kan het nodige afbraakwerk uiteraard niet ontbreken. Laat je professioneel adviseren met specialistisch advies op maat en vergelijk diverse experts voor al jouw afbraakwerkzaamheden bij jou in de buurt.

Een expert gaat met jou in gesprek en bekijkt welke afbraakklussen van belang zijn en hoe deze het best kunnen worden uitgevoerd. Ook worden de benodigde materialen en machines in kaart gebracht om zo een compleet beeld te kunnen scheppen van de totale kosten. Zodra alle werkzaamheden, de benodigde materialen en machines volledig in kaart zijn gebracht, kan de specialist een totaaloverzicht bieden van de kosten.

Vergelijk diverse aannemers bij jou in de buurt en vindt een expert die het beste bij jouw budget en werkzaamheden past.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welke type afbraakwerken wenst u?
2*. Wenst u ook andere diensten?
3*. Wanneer wenst u de afbraakwerken te laten uitvoeren?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Afbraakwerken