Schrijnwerk: werk je woning af naar eigen smaak

Een schrijnwerker voor inbouwkasten, trappen, ramen, badkamerkasten, keukens op maat,… Elke schrijnwerker heeft zijn specialisatie. Wij helpen je om snel en eenvoudig de gepaste schrijnwerker in je regio te vinden.

Afwerking in de stijl van jouw woning
Omlijstingen, plinten, gordijnkasten... Laat deze afwerkingen over aan een schrijnwerker zodat ze correct uitgevoerd worden en perfect in de stijl van je woning passen.
Meubels op maat
Een schrijnwerker kan een unieke meubels op maat maken. Denk maar aan een dressing of een maatkast onder de trap.
Bespaar tijd
Schrijnwerkerij is een vak apart. Wanneer je het overlaat aan een specialist bespaar je heel wat tijd en ben je zekerder van de kwaliteit dan wanneer je het zelf zou doen.

prijs-schrijnwerker.jpg

Wat kost een schrijnwerker per uur?

Het uurloon van een schrijnwerker kan variëren van €25 tot €60. Iemand met weinig ervaring zal maximum 40 euro per uur aanrekenen. Voor schrijnwerkers met veel ervaring betaal je gemiddeld €50 per uur. Zij doen vaak meer ingewikkelde schrijnwerken.

Binnenschrijnwerk vs. buitenschrijnwerk

Je kan schrijnwerkers inzetten voor binnen- en buitenschrijnwerk. Binnen gaat het vaak om binnendeuren, kasten en vloeren. Bij buitenschrijnwerk komt er veel timmerwerk aan te pas zoals de bouw van een tuinhuis of de plaatsing van tuinafscheiding. Tegenwoordig zijn veel vormen van schrijnwerk verkrijgbaar in verschillende materialen. Je hebt de keuze uit pvc, aluminium en hout.

Polyvinylchloride is het meest budgetvriendelijk. Het is een thermoplast, een materiaal van kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Wanneer je kiest voor pvc betekent dit dat er weinig onderhoud is. Het is makkelijk te reinigen met een sopje en je hoeft het niet te schilderen. Deuren en ramen van pvc zijn versterkt met staal, hierdoor hebben ze een lange levensduur. Daarnaast is pvc recycleerbaar en kan je kiezen uit talloze designs en kleuren.

Aluminium is een stuk duurder dan pvc omdat de grondstoffen meer kosten. Ook aluminium vergt nauwelijks onderhoud en is makkelijk te reinigen. Het materiaal heeft een zeer lange levensduur en is tot 100% recycleerbaar. Hout is duurzaam en verkrijgbaar in talloze soorten. Er bestaan tropische houtsoorten maar er zijn ook binnenlandse houtsoorten. De prijs en de look is afhankelijk van de houtsoort. In tegenstelling tot pvc en aluminium vergt hout veel onderhoud. Na 10 jaar zullen houten ramen en deuren opnieuw geschilderd moeten worden.

Hoewel pvc aan populariteit wint voor buitenschrijnwerk, blijft hout het meest gebruikte materiaal. Wanneer je voor hout kiest, dan kies je voor een levend, duurzaam materiaal dat warmte en rust uitstraalt. Bovendien is hout stevig, van nature vochtregulerend en een goede thermische en akoestische isolator. Houten schrijnwerk biedt veel mogelijkheden en voldoet aan de strengste isolatienormen.

Trappen en binnendeuren

Trappen zijn er in verschillende materialen. Hout is populair, maar een betonnen of glazen trap is ook mogelijk. Daarna kan je kiezen voor een stijlvolle trap of eerder focussen op de functionaliteit van de trap. Ook moet je nadenken over de trapconstructie. Hier kan je bijvoorbeeld kiezen voor een draaitrap of een eenvoudige steektrap. Qua verlichting heb je twee keuzes: open traptreden voor optimale lichtinval of trapverlichting met ingebouwde LED-lampen.

Je kan een binnendeur op twee manieren renoveren: de deur overschilderen of de oppervlakte vervangen. Een schrijnwerker zal vaak de laatste aanraden zodat je de kern van de deur behoudt. Die renovatie is zeer milieuvriendelijk. Om zeker te zijn dat er geen houtrot aanwezig is, laat je best het deurkozijn ook even nakijken. Ten slotte kies je het glas en het deurbeslag, de deurklinken. Bij deze keuze kan je altijd advies vragen aan je schrijnwerker.

binnendeuren-schrijnwerk.jpg

Plinten

Ook bij plinten is er een ruime keuze: holle plinten, plakplinten, renovatieplinten of plinten met een clipsysteem. Daarna bepaal je de stijl van de plint, een gladde plint zal beter passen bij een modern interieur dan bij een landelijk interieur. Het is ook belangrijk om na te denken over de hoogte van de plinten. De meeste plinten zijn 9 tot 12 centimeter hoog. De kleur van de plinten kan je laten afhangen van de kleur van je vloer of die van de muren.

Ingebouwde meubelkasten

Een ingebouwde kast is ideaal als extra opbergruimte. Er bestaan open kasten, gesloten kasten en een combinatie van de twee. Bij gesloten kasten moet je kiezen tussen draaideuren, schuifdeuren en spiegeldeuren. Het materiaal van de kasten kies je zelf, al is het ene materiaal duurder dan het andere. Vaak wordt er met hout gewerkt, maar je kan ook kiezen voor metaal of kunststof.

Ramen en buitendeuren

Ramen en deuren zijn er ook in verschillende materialen, stijlen en uitvoeringen. Bij houten ramen hoef je op voorhand niet na te denken over de kleur, ze kunnen makkelijk overschilderd worden. Bij een buitendeur is het soms voldoende om de deur een tweede leven te geven met een likje verf. Let wel op dat de verf regenbestendig is. Afhankelijk van de staat zal de deur volledig vervangen moeten worden. Je kan kiezen uit materialen als hout, pvc en aluminium.

Houten gevel

Bij gevelbekleding moet je aandacht besteden aan de duurzaamheidsklasse van het hout. De duurzaamheid gaat van klasse l tot klasse V, onbehandeld hout. Je hoeft niet per se te kiezen voor een zeer duurzame houtsoort. De gevelbekleding kan 25 jaar meegaan, zelfs wanneer je een minder duurzame houtsoort gebruikt. Deze moet je dan wel behandelen tegen vocht.

Veranda, terrasoverkapping of carport

Wanneer je buiten wilt genieten, kan je kiezen voor terrasoverkapping of een veranda. Ook hier heb je keuze uit verschillende materialen en uitvoeringen. Een totaalveranda is geen must, je kan ook een open veranda laten plaatsen. Een carport kan je wagen beschermen in alle weersomstandigheden. Een houten carport kost veel minder dan een garage, bovendien heb je er extra ruimte om spullen op te bergen.

meubels-op-maat.jpg

Schrijnwerken op maat nodig?

Met schrijnwerk op maat ben je niet gebonden aan standaardafmetingen of bepaalde kleuren. Je hebt het eindproduct volledig in de hand. Een ingebouwde kast onder schuine muren zal je in de niet in de winkel kunnen vinden. Een schrijnwerker zorgt ervoor dat alles perfect in je interieur zal passen.

Daarnaast is schrijnwerk veelzijdig, het gaat niet enkel over meubels, trappen en deuren. Soms gaat het over poorten, zolderinrichting of zelfs vliegenramen. Bovendien is schrijnwerk zeer betaalbaar. Een gemiddelde prijs bepalen is bijna onmogelijk aangezien het afhankelijk is van het materiaal en het type schrijnwerk. Er zijn een heleboel gratis offerteservices waar je vrijblijvend meerdere offertes kan aanvragen. Door de offertes te vergelijken zal je snel de geschikte schrijnwerker in de buurt vinden. Je kan er tot 40% mee besparen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarvoor zoekt u een schrijnwerker of timmerman?
2*. Wenst u een afspraak ter plaatse met de vakman?
3*. Wanneer wenst u de opdracht te laten uitvoeren?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Schrijnwerken, timmerwerken