Tuinafsluiting prijzen

Met welk kostenplaatje je precies rekening dient te houden voor je tuinafsluiting, wordt hoofdzakelijk bepaald door het soort afsluiting dat je kiest. Een tuinafsluiting in beton bijvoorbeeld kost je minder dan een tuinafsluiting bestaande uit steenkorven. Het spreekt vanzelf dat ook de afmetingen een belangrijke rol spelen in het uiteindelijke prijskaartje. Heb jij slechts 5 meter omheining nodig of gaat het om een tuinafsluiting van 30 meter lang? Omheiningen in je tuin worden duurder naarmate het aantal benodigde meter stijgt. Hieronder vind je de prijzen van de populairste tuinomheiningen, uitgedrukt per lopende meter.

Type omheining Richtprijs
Houten omheining €25 per meter
Betonnen omheining €30 per meter
Draadomheining €30 per meter
Composiet omheining €50 per meter
Kunststof omheining Tussen €75 en €100 per meter
Steenkorven €150 per tuinscherm
 • Houten omheining: Voor houten tuinschermen met een hoogte van 180 cm betaal je ongeveer 25 euro per meter.
 • Betonnen omheining: Al vanaf 30 euro per meter heb je een duurzame betonnen afsluiting.
 • Draadomheining: Ook voor een draadomheining met bovenbuis en betonplaat, betaal je ongeveer 30 euro per lopende meter.
 • Composiet omheining: Houd jij van de combinatie van hout en pvc? Neem dan een budget van 50 euro per meter in aanmerking. Dit is de gangbare prijs voor composiet tuinschermen met een hoogte van 180 cm.
 • Kunststof omheining: Liefhebbers van een kunststof tuinomheining moeten rekening houden met een uitgave tussen 75 en 110 euro per tuinscherm van 180 op 180 cm.
 • Steenkorven: Steenkorven geven eender welke tuin direct een mooie uitstraling en dat zie je dan ook terug aan de prijs. Wie voor steenkorven kiest betaalt ongeveer 150 euro per tuinscherm van 1 m hoog.

Deze prijzen zijn exclusief de plaatsingskosten. Hoeveel de extra kost voor het plaatsen precies bedraagt is afhankelijk van de vakman die je inhuurt, de moeilijkheidsgraad van de werken en de materiaalkeuze. De plaatsingskosten beginnen bij de meeste tuinbedrijven vanaf 15 euro per lopende meter.

Soorten omheining

Houten tuinafsluiting

Je weet inmiddels hoeveel je betaalt voor de meest courante tuinafsluitingen. Om de juiste keuze te maken voor jouw tuinomheining is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van de verschillende soorten afsluitingen nauwkeurig tegen elkaar afweegt.

Tuinafsluiting hout

Met een tuinafsluiting in hout kan je alle kanten op. Van een kastanjehout- en een bamboe afsluiting tot een gevlochten tuinscherm. Hout geeft een gezellige, natuurlijke sfeer aan je tuin, is makkelijk overschilderbaar en is daarmee zowel functioneel als decoratief. Nadelig aan hout is dat het minder lang meegaat dan andere tuinomheiningen en dat het splinters kan afgeven.

Betonnen tuinafsluiting

Een betonnen tuinscherm mag er dan wel kil en eentonig uitzien, het biedt je nochtans talrijke, interessante voordelen.

 • Lange levensduur: Beton is enorm sterk en gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld een houten tuinafsluiting.
 • Onbeperkte mogelijkheden: Horizontale of verticale plaatsing, een betonnen scherm uitgerust met kleurrijke bloempotjes of een heldergrijze betonnen plaat met klimop? Alles kan!
 • Onderhoudsvriendelijk: Eén keer per jaar grondig reinigen met een hogedrukreiniger volstaat.
 • Optimale privacy: Beton is ondoorzichtig, ideaal om zorgeloos in je tuin te zonnen.
 • Geluidswerend: Beton stoot geluid af. Straatlawaai of geluiden afkomstig uit de tuin van de buren worden grotendeels tegengehouden.

Draad tuinafsluiting

Een tuinafsluiting in draad is relatief goedkoop, gaat levenslang mee en is snel en gemakkelijk plaatsbaar. Daarnaast heeft een draadafsluiting helemaal geen onderhoud nodig en is het uitermate geschikt om dierenweides mee af te sluiten. De keerzijde is het minder elegante uitzicht en het feit dat deze afsluiting enkel in het groen en in het zwart verkrijgbaar is.

Tuinafsluiting kunststof

Een kunststof omheining is vrij prijzig maar daar krijg je ook veel voor terug. Het is enorm duurzaam, eenvoudig in elkaar te zetten en het laat zich mooi combineren met eender welke tuinpoort. Bovendien is een kunststof tuinafsluiting diervriendelijk en functioneert het om tuinen én weides mee af te sluiten.

Tuinafsluiting composiet

Composiet wordt dikwijls gekozen omdat het de sfeer van hout met de voordelen van kunststof combineert. Composiet geeft geen splinters af, is onderhoudsvriendelijk en vochtwerend. Minpunten zijn de minder natuurlijke uitstraling en de krasgevoeligheid.

Overige alternatieven

Steenkorf als moderne tuinafsluiting

Heb je jouw persoonlijke smaak nog niet terug kunnen vinden tussen de bovenvermelde mogelijkheden voor je tuinomheining? Geen nood, er zijn nog veel meer opties. Van moderne steenkorven tot klassieke metalen tuinafsluitingen, er is voor ieder wat wils.

Steenkorven als moderne tuinafsluiting

Steenkorven, de nummer 1 in luxueuze, eigentijdse tuinomheiningen. Steenkorven bieden veel privacy, zijn erg stevig en er zijn oneindig veel mogelijkheden voor de afmetingen en opvulling. Kalksteen, lavasteen en graniet zijn slechts enkele van de vele opties. De plaatsing van steenkorven is vrij complex omdat ze om een fundering vragen en dit nadeel uit zich in de hoge prijs.

Metalen afsluiting

De meest gekozen vorm van metalen tuinafsluitingen zijn hekwerken. Een hekwerk geeft een sierlijke uitstraling aan je woning en is verkrijgbaar in talloze kleuren, afmetingen en vormen. Een metalen tuinomheining is niet geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar volledige privacy.

Afsluiting met doek

Een tuinafsluiting met doek is goedkoop, onderhoudsvriendelijk en sluit perfect aan op verschillende soorten tuinomheiningen. Het geeft je de privacy die je zoekt en je hebt de keuze uit meerdere kleuren en afwerkingen. Er is wel veel mankracht nodig om het doek te plaatsen en goed aan te kunnen spannen.

Tuinomheining met poort

Een tuinafsluiting schermt je tuin af. Om je tuin toch makkelijk toegankelijk te maken kan je kiezen voor een tuinomheining met poort. Zowel bij draadpanelen als bij een tuinafsluiting in hout, is het mogelijk om een poort in je omheining te plaatsen. Voor deze extra optie betaal je logischerwijze wel meer.

Hagen

Omheiningen voor je tuin hoeven niet altijd uit kunststof of uit hout vervaardigd te worden. Geef jij de voorkeur aan een groene, natuurlijke afsluiting? Kies dan voor haagplanten. Ga voor een betaalbare kunsthaag met bladeren of op rol als je verlost wilt worden van alle onderhoud. Heb jij liever een echte haag? Een taxus, een laurier- of een beukenhaag zijn uitermate geschikt als tuinomheining. Je zult wel regelmatig moeten snoeien om het mooie uitzicht te behouden.

Tuinafsluiting plaatsen: zelf of door een professional?

Als je gekozen hebt voor een eenvoudig te plaatsen tuinomheining, zoals een draadafsluiting bijvoorbeeld, kan je ze in de meeste gevallen wel zelf plaatsen. Wanneer het gaat om het plaatsen van zware metalen of betonnen tuinschermen, laat je deze klus liever over aan een paar ervaren vakmannen. Zij weten precies waar ze op moeten letten en zijn bovendien uitgerust met het juiste gereedschap. Daarnaast ben je er zo ook zeker van dat je omheining op een correcte manier geplaatst is en dat je er jarenlang plezier aan zult beleven.

Tuinafsluiting kopen: vergelijk eerst offertes!

Zoals je hierboven inmiddels al hebt kunnen lezen, is de prijs voor tuinomheining afhankelijk van meerdere elementen. Niet enkel het materiaal, de afwerking en de benodigde hoeveelheid maar ook het tuincentrum waar je te rade gaat, oefent invloed uit op de eindprijs. Vraag offertes aan bij verschillende tuinbedrijven en vergelijk ze met elkaar. Op basis van je persoonlijke smaak en je budget kan je nu een goede keuze maken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type afsluiting wenst u?
2*. Wat is de geschatte lengte van de afsluiting?
3*. Wat is de geschatte hoogte van de afsluiting?
4*. Wanneer wenst u de werken te laten uitvoeren?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Tuinafsluitingen