Pelletverwarming, pelletbrander

Beste bezoeker, de opgevraagde rubriek is momenteel niet beschikbaar. Onze excuses hiervoor. Maar u kan steeds offertes aanvragen in andere rubrieken, zoals bv. in deze hieronder:

 
 
Offertes gratis en vrijblijvend
De beste vakmannen in uw regio
Contact met vakmannen binnen 48u

Echte getuigenissen van gebruikers

Zij vonden de beste offertes via Bobex...

Bijkomende informatie

Over deze categorie...

Bespaar op uw energiefactuur met een pelletbrander

Zo gezellig voor de open haard zitten op koude winterdag heeft zeker zijn charmes. Wist u dat een pelletkachel een rendement heeft van ongeveer 90% ten opzichte van een klassieke houtkachel of open haard? Bij een open haard verdwijnt de warmte rechtstreeks door de schouw. Bovendien is een klassieke houtkachel niet milieuvriendelijk. Er komen allerlei giftige stoffen vrij.

Een pelletbrander is dus een milieuvriendelijke oplossing om uw huis te verwarmen en heeft dezelfde gezelligheidsgraad als een gewone houtkachel. Een win-win situatie, niet?

Maar wat is een pelletkachel nu eigenlijk? Bij een pelletbrander gebruikt men pellets als brandstof. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver houtafval. De korrel bevat geen lijm of ander bindmiddel, enkel natuurlijk hars om het zaagmeel bij elkaar te houden. Hou er rekening mee dat u enkel pellets gebruikt vervaardigd uit hout. Bij ander materiaal, zoals stro of karton, kunnen er ernstige problemen ontstaan bij ontsteking of verbranding. Omdat pellets geperst zijn onder hoge druk, hebben ze een hogere energiewaarde dan een blok hout.

Offerteaanvraag voor pelletverwarming, een pelletbrander

Bent u op zoek naar pelletverwarming? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij kunnen u helpen om snel offertes te ontvangen van verschillende aanbieders in pelletkachels.

Geef ons hierboven mee wat u zoekt en ontvang een voorstel op maat. U vergelijkt de voorstellen en neemt daarna een beslissing met welke aanbieder u in zee wilt gaan. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend.

Welke voordelen heeft pelletverwarming, een pelletbrander?

  • Zoals hierboven reeds aangehaald is pelletverwarming milieuvriendelijk.
  • Pelletverwarming kan tot 40% goedkoper zijn dan aardgas en 50 tot 60% goedkoper dan stookolie.
  • Pelletverwarming heeft een hoog rendement.
  • Makkelijk in gebruik en onderhoud.

Lexicon voor pelletverwarming, een pelletbrander

  • Pelletverwarming: Pelletverwarming, het woord zegt het zelf: verwarming met pellets. Dit is een systeem waarmee zowel kleine ruimtes als het volledige huis mee verwarmd kan worden. Daarnaast staat de pelletketel in voor het sanitair water in uw woning.
  • Pelletbrander: Een pelletbrander kan aangesloten worden op een standaard oliebranderaansluiting. Ze hebben een automatische ontsteking en een reservebatterij.