Wie zijn Mitsubishi Electric? 

Mitsubishi Electric is een gerenommeerde en wereldwijd bekende fabrikant op het gebied van warmtepompen en andere elektronische apparatuur. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd dankzij zijn hoogwaardige producten, geavanceerde technologieën en innovatieve oplossingen op het gebied van duurzame energie.

Als pionier in de warmtepompindustrie heeft Mitsubishi Electric een uitgebreid assortiment aan warmtepompen ontwikkeld die zowel geschikt zijn voor particuliere woningen als voor commerciële en industriële toepassingen. Hun warmtepompen maken gebruik van efficiënte en milieuvriendelijke technologieën om warmte uit de lucht, bodem of water te onttrekken en deze om te zetten in bruikbare energie voor verwarming en koeling.

Ontvang gratis offertes

Wat is de prijs van een Mitsubishi warmtepomp? 

Als je overweegt om over te stappen op een (volledig elektrische) warmtepomp, ben je vast benieuwd naar de kosten. De prijzen van warmtepompen variëren afhankelijk van het type en de installatie-opties. Hieronder vind je een overzicht van de richtprijzen per type warmtepomp, inclusief plaatsing:

Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water€ 11.000
Water-water€ 24.000
Lucht-lucht€ 9.000
Lucht-water€ 11.000
Hybride€ 5.000

Let op dat dit schattingen zijn en de daadwerkelijke prijzen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het benodigde vermogen en eventuele subsidies of kortingen. Voor een nauwkeurige prijsopgave is het aan te raden om offertes aan te vragen bij erkende installateurs.

Mitsubishi Electric warmtepomp

Verbruik warmtepomp Mitsubishi Electric

De energiezuinigheid van Mitsubishi Electric warmtepompen is opmerkelijk. Deze warmtepompen hebben slechts 1 kW elektriciteit uit het stopcontact nodig om op dezelfde temperatuur te komen.

Hierdoor zijn ze maar liefst 4 keer zuiniger in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een hoge COP (Coefficient of Performance) van 4, wat betekent dat elke 1 kW aan elektriciteit resulteert in 4 kW aan energie in de vorm van warmte of kou.

Het gebruik van Mitsubishi Electric warmtepompen helpt niet alleen om energiekosten te besparen, maar draagt ook bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere verwarmingsoplossing. 

Warmtepompen vergelijken?Raadpleeg onze erkende installateurs

Alle soorten Mitsubishi Electric warmtepompen op een rijtje 

Mitsubishi Electric staat bekend om zijn uitgebreide assortiment aan warmtepompen, die een breed scala aan behoeften en toepassingen kunnen vervullen. Of je nu op zoek bent naar een duurzame verwarmingsoplossing voor je woning, een energie-efficiënte manier om je bedrijfspand te verwarmen, of een systeem om zowel te koelen als te verwarmen, Mitsubishi heeft een oplossing voor je.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten warmtepompen die zij aanbieden:

1. Lucht-water warmtepompen: Ecodan  

Lucht-water warmtepompen uit de Ecodan-serie zijn ontworpen om warmte uit de buitenlucht te halen en deze efficiënt over te dragen aan het water in je verwarmingssysteem. Ze zijn geschikt voor zowel verwarming als warmwatervoorziening in woningen en gebouwen.

2. Grond-water warmtepompen (geothermisch warmtepompen): Geodan 

De geothermische warmtepompen, ook wel grond-water warmtepompen genoemd, halen hun warmte uit de aarde door middel van een grondboring. Ze zijn uiterst efficiënt en duurzaam, wat ze een uitstekende keuze maakt voor energiezuinige verwarming en koeling.

3. Lucht-lucht warmtepompen (verwarming met air conditioner) 

De lucht-lucht warmtepompen zijn ontworpen om warmte uit de buitenlucht te halen en deze direct in de binnenruimte te blazen. Naast verwarming kunnen deze systemen ook zorgen voor verkoeling tijdens warme dagen, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor klimaatbeheersing.

Cascade warmtepompen 

Cascade warmtepompen zijn geavanceerde systemen die meerdere warmtepompen combineren om een hoog verwarmingsvermogen te bereiken. Ze zijn ideaal voor grotere gebouwen met een hoge warmtevraag, zoals hotels, ziekenhuizen of industriële complexen.

5. Grote warmtepompen 

De grote warmtepompen van Mitsubishi Electric zijn krachtige systemen die geschikt zijn voor grootschalige toepassingen, zoals industriële processen, stadsverwarming of grote kantoorgebouwen. Ze leveren een aanzienlijk vermogen en zijn ontworpen voor efficiënte werking op grote schaal.

6. Hoge temperatuur en sanitair warm water warmtepompen 

Deze warmtepompen zijn specifiek ontworpen om warm water op hoge temperaturen te produceren, wat ze ideaal maakt voor situaties waarbij een hogere warmtebehoefte vereist is, zoals industriële processen of sanitair warm water in hotels en grote gebouwen.

Met dit brede scala aan warmtepompen biedt Mitsubishi Electric oplossingen voor verschillende situaties en behoeften, waardoor ze een betrouwbare en toonaangevende speler zijn in de warmtepompmarkt.

Mitsubishi Electric warmtepomp

Een Mitsubishi warmtepomp door een erkend installateur laten plaatsen? Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten uit jouw regio 

Overweeg je om een Mitsubishi warmtepomp te laten installeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Via ons handige offerteformulier kun je gratis en vrijblijvend offertes en deskundig advies aanvragen over de aanschaf en installatie van een Mitsubishi warmtepomp. Op die manier kun je jezelf nog beter informeren en gemakkelijk prijzen vergelijken, zodat je uiteindelijk de beste oplossing vindt voor jouw specifieke situatie.

Door samen te werken met erkende warmtepomp installateurs en specialisten uit jouw regio, zorgen wij ervoor dat je in contact komt met betrouwbare professionals die ruime ervaring hebben met Mitsubishi warmtepompen.

Zij kunnen je voorzien van advies op maat en een professionele installatie, afgestemd op jouw wensen en behoeften.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Welke warmtepomp is de beste?

+
Het kiezen van de beste warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je woning, het isolatieniveau, het beschikbare budget en je persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, zoals lucht-water, grond-water, lucht-lucht, hybride, en meer.

Elk type warmtepomp heeft zijn eigen voordelen en toepassingen. Om de beste warmtepomp voor jouw situatie te bepalen, is het aan te raden om advies in te winnen bij een erkende installateur. Zij kunnen een warmteverliesberekening uitvoeren om het benodigde verwarmingsvermogen (kw) te bepalen en je helpen bij het kiezen van de meest geschikte warmtepomp voor jouw specifieke behoeften en budget.

Hoeveel kw heb ik nodig voor een warmtepomp?

+
Het benodigde vermogen (kw) voor een warmtepomp hangt ook af van verschillende factoren, zoals de grootte van je woning, het isolatieniveau, het type warmtepomp en de gewenste binnentemperatuur. Een warmteverliesberekening kan worden uitgevoerd om het benodigde vermogen nauwkeurig te bepalen.

Als vuistregel kun je uitgaan van ongeveer 1 kw vermogen per 10 m² goed geïsoleerde woonruimte. Voor een gemiddelde eengezinswoning van 150 m² zou je dus een warmtepomp nodig hebben met een vermogen van ongeveer 15 kw. Het is echter belangrijk om een professionele berekening te laten maken om het juiste vermogen voor jouw specifieke situatie te bepalen en over- of onderdimensionering te voorkomen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je warmtepomp efficiënt werkt en je comfortabel kunt verwarmen zonder onnodig energieverbruik.
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp