Hoe werkt een warmtepomp van Viessmann? 

Een warmtepomp van Viessmann werkt op een slimme en energiezuinige manier om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Het speciale aan de warmtepompen van Viessmann is hun geavanceerde technologie en efficiënte werking. Ze halen warmte uit natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, bodem of grondwater, en zetten deze om in bruikbare energie voor verwarming en warm water. 

Ontvang gratis offertes

Hoeveel kost een Viessmann warmtepomp? 

De kosten van een Viessmann warmtepomp kunnen variëren, afhankelijk van het type en de complexiteit van de installatie. Het instapmodel is een hybride warmtepomp, waarbij een combinatie van een warmtepomp en een HR-ketel wordt gebruikt.

Deze kun je verwachten vanaf € 4.500, inclusief materiaal en plaatsing. Voor grond-water warmtepompen, die in de grond worden geïnstalleerd, lopen de prijzen doorgaans op vanaf € 20.000, inclusief de boring en alle benodigde toebehoren

Hieronder vind je een overzicht van de richtprijzen per type warmtepomp van Viessmann, inclusief de installatiekosten:

Type warmtepompPrijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water€ 13.000
Water-water€ 16.000
Lucht-lucht€ 9.000
Lucht-water€ 12.000
Hybride€ 3.000
Besparing-gasabsorptie-warmtepomp-min.jpg

Alle soorten Viessmann warmtepompen op een rijtje 

Viessmann is een toonaangevende leverancier van duurzame energieoplossingen, waaronder warmtepompen. Hieronder zullen we de verschillende soorten warmtepompen van Viessmann en enkele van hun nieuwste modellen verkennen.

1. Grond-water warmtepompen

Grond-water warmtepompen van Viessmann halen warmte uit de grond door middel van een geothermisch systeem. Ze maken gebruik van verticale of horizontale bodemwarmtewisselaars om de warmte te onttrekken. Viessmann biedt geavanceerde modellen zoals:

Vitocal 350-A

De Vitocal 350-A is een krachtige grond-water warmtepomp van Viessmann die gebruikmaakt van geothermische energie om gebouwen te verwarmen en koelen. Deze warmtepomp maakt gebruik van verticale bodemwarmtewisselaars en staat bekend om zijn hoge efficiëntie en betrouwbaarheid. De Vitocal 350-A is geschikt voor grotere gebouwen en biedt een duurzame verwarmingsoplossing met een lage CO2-uitstoot

Vitocal 353-A

Deze warmtepomp maakt gebruik van verticale bodemwarmtewisselaars en biedt zowel verwarming als koeling voor gebouwen. Met zijn innovatieve technologieën en intelligente regelingen zorgt de Vitocal 353-A voor een hoog rendement en energiebesparing.

Deze warmtepomp is ideaal voor grotere woningen en commerciële panden die op zoek zijn naar een duurzame en efficiënte verwarmings- en koelingsoplossing.

2. Lucht-water warmtepompen 

Lucht-water warmtepompen van Viessmann halen energie uit de omgevingslucht en gebruiken deze om water te verwarmen voor verwarmingssystemen en sanitair warm water. Enkele van de nieuwste modellen van Viessmann in deze categorie zijn:

Vitocal 200-A

Deze warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht als duurzame energiebron en zet deze om in verwarmingswater voor radiatoren of vloerverwarmingssystemen. De Vitocal 200-A staat bekend om zijn hoge efficiëntie en betrouwbare prestaties, waardoor het een ideale keuze is voor energiezuinige verwarming.

Vitocal 222-A

De Vitocal 222-A is een krachtige lucht-water warmtepomp met geïntegreerde boiler, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor verwarming en warmwatervoorziening in woningen. Deze warmtepomp maakt gebruik van de duurzame R 32 koudemiddeltechnologie en biedt geavanceerde functies voor optimaal comfort en energiebesparing.

Viessmann warmtepomp

3. Split Lucht-water warmtepompen 

Een split lucht-water warmtepomp is een type warmtepomp dat warmte uit de buitenlucht haalt en deze gebruikt om water te verwarmen voor verwarming en sanitair gebruik, waarbij het systeem uit een binnen- en een buitenunit bestaat. Viessmann heeft verschillende modellen Split Lucht-water warmtepompen in hun gamma, waaronder:

Vitocal 200-S One base R 32

De Vitocal 200-S One base R 32 is een efficiënte split lucht-water warmtepomp met R32-koudemiddel, die energie uit de buitenlucht haalt en deze gebruikt voor verwarming en warm water in de woning.

Vitocal 222-S One base R 32

De Vitocal 222-S One base R 32 is een compacte split lucht-water warmtepomp met R32-koudemiddel, ontworpen voor energiezuinige verwarming en warmwatervoorziening in woningen.

Vitocal 100 S

De Vitocal 100 S is een geluidsarme lucht-water warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt en deze benut voor verwarming en warm water, geschikt voor eengezinswoningen en nieuwbouwprojecten.

Warmtepompen vergelijken?Raadpleeg onze erkende installateurs

4. Hybride warmtepompen 

Viessmann biedt ook hybride warmtepompen die een combinatie zijn van een warmtepomp en een condenserende gasketel. Enkele van de hybride modellen die Viessmann aanbiedt, zijn:

Vitoair

De Vitoair is een innovatieve ventilatielucht-warmtepomp die warmte uit de afgevoerde ventilatielucht haalt en deze gebruikt voor verwarming en warm water, waardoor energie wordt teruggewonnen en het binnenklimaat wordt verbeterd.

Vitocal 100-A 

De Vitocal 100-A is een compacte en geluidsarme lucht-water warmtepomp die energie uit de buitenlucht haalt en deze benut voor duurzame verwarming en warmwatervoorziening in woningen en gebouwen.

5. Lucht-lucht warmtepompen 

Viessmann biedt verschillende modellen lucht-lucht warmtepompen in hun gamma. Een lucht-lucht warmtepomp is een verwarmingssysteem dat warmte uit de buitenlucht haalt en deze rechtstreeks gebruikt om de binnenruimte te verwarmen, zonder gebruik te maken van een watercircuit. Enkele modellen:

Vitocal 200-S Comfort

De Vitocal 200-S Comfort is een lucht-lucht warmtepomp die zorgt voor efficiënte verwarming en koeling van de binnenruimte, waarbij warmte uit de buitenlucht wordt gebruikt.

Vitoclima 300-S

De Vitoclima 300-S is een lucht-lucht warmtepomp van Viessmann die niet alleen verwarming en koeling biedt, maar ook ventilatieoplossingen voor een optimaal binnenklimaat in woningen.

Warmtesysteem Viessmann

Viessmann warmtepomp prijs kennen? Vul het offerteformulier in en krijg prijsvoorstellen op maat van verschillende specialisten uit jouw regio 

Wil je de kostprijs van een Viessmann warmtepomp kennen? Geen probleem! Vul gewoon ons offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van verschillende specialisten uit jouw regio.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp