Wat is de beste lucht-water warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht of ander medium en brengt deze naar binnen. De warmte wordt daarna gebruikt voor bijvoorbeeld vloerverwarming of voor sanitair warm water.

Lucht-water warmtepompen van Mitsubishi electric: Ecodan

Mitsubischi electric focust zich vooral op de lucht-water warmtepompen. Deze warmtepomp gebruikt water als energiezuinige energiebron. We bespreken in dit artikel 2 soorten lucht-water warmtepomp van Mitsubishi electric:

  • De Ecodan cylinderunit
  • De Ecodan Hydrobox
warmtepomp buiten

1. Ecodan cylinderunit

De Ecodan cylinderunit is een heel compacte, kleinere lucht-water warmtepomp van mitshibishi electric. Dit toestel kan heel eenvoudig gecombineerd worden met verschillende buitenunits.

Een geïntegreerde boiler van 200 of 300 liter is aanwezig in deze cylinderunit. Deze buitenunit heeft ook een multifunctionele regeling, hierdoor kan er op basis van de buitentemperatuur worden bepaald wat de voorlooptemperaturen moeten zijn van de 2 verwarmingscircuits, de binnen- en buitenunit.

2. Ecodan hydrobox

De Ecodan hydrobox warmtepomp verdeelt warmte op een zo’n efficiënt mogelijke manier. Het is een heel zuinige circulatiepomp. De hydrobox is de perfecte aanvulling op een moderne lucht-water warmtepompsysteem, die op het laagste geluidsniveau functioneert. 

Je kan deze hydrobox combineren met een boiler in verschillende groottes, afhankelijk van de noden van je woning. Daarbovenop kan je hier nog een anti-legionellaregeling aan toevoegen. Door de gebruiksvriendelijke bediening is het instellen van de regeling heel makkelijk.

Wil je weten welke van de 2 soorten lucht-water warmtepompen het beste bij jouw woning past? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met vakmannen in jouw buurt via onderstaand offerteformulier.

Alle voordelen van Ecodan lucht-water warmtepompen op een rijtje

Een Edodan lucht-water warmtepomp van Mitsubishi heeft een heel aantal voordelen:

  • Duurzame en toekomstgerichte verwarming
  • Invertertechnologie
  • Snelle en goedkope installatie
  • Slimme aansturing
  • SG-Ready label
  • Ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie

We bespreken deze 6 voordelen hieronder in meer detail voor jou.

LG installateur

1. Duurzame en toekomstgerichte verwarming

Een lucht-water warmtepomp heeft heel weinig elektriciteit nodig om te werken. Deze elektriciteit kan dan ook weer vanuit hernieuwbare energiebronnen worden opgewekt. De rest van de energie haalt de warmtepomp uit de omgevingslucht en is dus gratis en overal beschikbaar.

Het is belangrijk te onthouden dat olie en gas enkelvoudige of meervoudige brandstoffen kunnen zijn, en de prijs hier ook mee samenhangt. Dit is niet het geval bij buitenlucht, deze is er onbeperkt en gratis.

Een ander voordeel voor het milieu is dat er geen verbranding plaatsvindt bij het proces binnen de warmtepomp. De CO2-uitstoot zal hierdoor ook drastisch minder zijn dan bij het gebruik van gas of olie.

2. Invertertechnologie ervaringen 

Mitsubishi gebruikt invertergestuurde compressoren, het kernonderdeel van de warmtepomp. Deze technologie is goed doordacht, het zorgt ervoor dat je de gewenste temperatuur snel bereikt.

Tijdrovende bijstellingen en grote temperatuurschommelingen worden door deze invertertechnologie geminimaliseerd. Het is dus zeer effectief en efficiënt!

3. Snelle en goedkope installatie van een 12 kW warmtepomp

Het enige wat moet gebeuren bij een lucht-water warmtepomp is de installatie van de buiten- en binnenunit. Deze 2 moeten dan nog op elkaar worden afgestemd en aangesloten en dan is het al klaar. Er moet dus niets geboord worden, geen aansluiting gebeuren op het aardgasnet etc.

Deze snelle installatie zorgt natuurlijk voor een lage installatiekost. De installatiekosten plus de overbrugbare investeringskosten worden door de overheid gesubsidieerd.

De Ecodan lucht-water warmtepomp is uitgerust met een SD-kaartslot. Dit wil zeggen dat specifieke parameters voor de installatie op een PC kunnen worden ingesteld en via een SD-kaart overgebracht worden. Dit is praktisch bij onderhoud: foutmeldingen of bedrijfsgegevens worden op de kaart opgeslagen en kunnen gelezen worden op de computer. Op deze manier kan er dus snel een oplossing gezocht worden voor een bestaand probleem.

Wil je de exacte kostprijs weten voor de installatie van een Ecodan lucht-water warmtepomp? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand formulier.

Op zoek naar een specialist?
Vind snel een vakman voor jouw project.

4. Slimme aansturing

Van vakantie of van je werkdag terugkomen in een koud en kil huis is nooit leuk. Je kan door de slimme aansturing van de Ecodan lucht-water warmtepomp als je onderweg bent of van op je zetel de warmtepomp en dus de verwarming controleren. Dit doe je met de MELCloud app.

Bovenop de klassieke verwarmingsregeling kan deze app de aansturing regelen van op je gsm, tablet of laptop. Spraakbesturing is ook mogelijk via Amazon Alexa of Google Home.

Een ander pluspunt aan deze slimme aansturing is dat je in geval van een probleem professionals op afstand kan laten meekijken. Zo kunnen ze controleren of het al dan niet ernstig is en de oorzaak achterhalen voor ze langskomen.

5. SG-Ready label

De Ecodan systemen beschikken over regeltechnologie die in een smart grid kan gebruikt worden. Dit betekent dat ze voldoen aan de eisen van het SG-Ready label (Smart Grid Ready). Alle mogelijkheden worden uitgewerkt van hoe warmtepompen met SG-ready aansluiting door energieleveranciers worden gebruikt voor load management.

6. Ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie

Voor een nieuwbouw zijn er een aantal wettelijke voorschriften waaraan je moet voldoen. Met een lucht-water warmtepomp kan je deze makkelijk nakomen, je hoeft hierbij dan geen extra maatregelen te nemen om aan de strenge energievoorwaarden te voldoen. Een Ecodan lucht-water warmtepomp is een goede en toekomstbestendige verwarmingsoplossing dus.

Indien je aan het renoveren bent, of je verwarmingssysteem aan renovatie toe is, is een Ecodan lucht-water warmtepomp een goede optie. Het verlaagt je verwarmingskosten en is energiezuiniger. Een hypermoderne warmtepomp kost daarom altijd minder dan je huidige verwarmingsoplossing.

twee buitenunits warmtepomp

Een Mitsubishi warmtepomp lucht water door een installateur laten plaatsen en de prijs te weten komen? Vul ons offerteformulier in

Ontvang gratis vrijblijvende offertes over het plaatsen van een Mitsubishi lucht/water warmtepomp aan specialisten in jouw buurt om meer informatie te vergaren. Vind zo de beste oplossing voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp