Waarom voor een Daikin warmtepomp kiezen? 

Daikin is een vooraanstaande wereldwijde speler op de warmtepompmarkt, met een rijk productassortiment en jarenlange ervaring in het streven naar hoogwaardige oplossingen voor een comfortabel en duurzaam binnenklimaat. De kracht van Daikin ligt in de combinatie van kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid, innovatie en stijl, waardoor ze zich onderscheiden van andere aanbieders.

Ontvang gratis offertes

Het rendement 

Het rendement van een warmtepomp is afhankelijk van de schommelende buitentemperaturen, daarom is het belangrijk om naar het seizoensrendement te kijken. In de koelingsmodus wordt dit uitgedrukt in SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio), terwijl het in de verwarmingsmodus wordt gemeten met SCOP (Seasonal Coëfficiënt of Performance).

De Daikin-warmtepompen hebben een gemiddelde SEER-waarde tussen 6 en 9, en een SCOP tussen 4 en 6, wat betekent dat ze gemiddeld 4 tot 9 keer meer energie leveren dan ze verbruiken.

De warmtepompen van Daikin dragen een energielabel tot A+++, wat aangeeft dat ze zeer energiezuinig zijn en aanzienlijke kostenbesparingen kunnen opleveren. Daarnaast dragen ze bij aan het verminderen van de ecologische impact.

Met een Daikin-warmtepomp kies je voor een duurzame en efficiënte oplossing voor verwarming en koeling, waardoor je niet alleen comfortabel kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat, maar ook een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Daikin warmtepomp ecologisch label

Wat kost een warmtepomp van Daikin? 

Als je interesse hebt in een warmtepomp te plaatsen, wil je natuurlijk graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig verschillende warmtepompinstallaties beschikbaar, elk met een ander prijskaartje. De investering voor een warmtepomp begint bij ongeveer 4.500 euro, maar kan oplopen tot 22.000 euro.

Deze kosten worden deels bepaald door het type warmtepomp zelf, maar ook de vergoeding voor de installateur kan aanzienlijk zijn.

Het instapmodel is een hybride warmtepomp, inclusief warmteterugwinning (WTW) en installatie, verkrijgbaar vanaf 4.500 euro.

Als je echter op zoek bent naar een grondwater-alternatief, houd er dan rekening mee dat dit geschikt is voor grote budgetten, aangezien de totale kosten ongeveer 24.000 euro bedragen, inclusief levering en installatie.

Wat is de gemiddelde prijs van een warmtepomp?

In het overzicht hieronder vind je richtprijzen van Daikin warmtepompen, inclusief de installatiekosten:

Type warmtepompPrijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water€ 25.000
Water-water€ 20.000
Lucht-lucht€ 6.000
Lucht-water€ 10.000
Hybride€ 5.000
Daikin warmtepomp buitenkant gebouw

Alle soorten warmtepompen van Daikin op een rijtje 

Bij Daikin vind je een uitgebreid assortiment warmtepompen, ontworpen om jouw comfort te optimaliseren en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame leefomgeving. Of je nu op zoek bent naar een lucht-lucht warmtepomp, een lucht-water warmtepomp, een geothermische warmtepomp, een water-water warmtepomp, of een hybride gas warmtepomp, Daikin heeft voor elke behoefte een passende oplossing.

1. Lucht-lucht warmtepompen 

Met de lucht-lucht warmtepompen van Daikin geniet je van zowel verwarming als koeling, en dat alles in één systeem. Hier zijn enkele van de modellen die Daikin aanbiedt:

 • Daiking Comfora: met zowel verwarmings- als koelfuncties biedt deze warmtepomp het hele jaar door comfort in huis. Met zijn hoge rendement en slimme functies zorgt de Daikin Comfora voor een comfortabel binnenklimaat en lagere energiekosten.
 • Daikin Stylish: met zijn elegante en moderne ontwerp is de Stylish niet alleen functioneel, maar ook een aanwinst voor elk interieur. Deze warmtepomp biedt zowel verwarmings- als koelfuncties, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van een comfortabele temperatuur in huis. Dankzij zijn hoge energie-efficiëntie en innovatieve technologieën zorgt de Daikin Stylish voor optimaal comfort en lagere energiekosten.
 • Daikin Emura: deze warmtepomp is uitgerust met geavanceerde technologieën voor maximale energie-efficiëntie en optimaal comfort. Met de mogelijkheid om tot vijf binnenunits aan te sluiten en de bediening van op afstand, biedt de Daikin Emura flexibiliteit en gemak in het regelen van de temperatuur in jouw woning.
 • Daikin Perfera: de Daikin Perfera warmtepomp is voorzien van intelligente sensoren die de temperatuur en vochtigheid in de ruimte nauwkeurig regelen, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd.

Eigenschappen 

 • Verwarmen, koelen en ventileren: lucht-lucht warmtepompen bieden het voordeel van zowel verwarmen als koelen, waardoor ze het hele jaar door geschikt zijn voor alle seizoenen. Ze halen hun energie uit de buitenlucht.
 • Minimaal energieverbruik, maximaal rendement: Daikin warmtepompen zijn ontworpen om energiezuinig te werken en bieden een hoog rendement om kosten te besparen.
 • Tot vijf binnenunits: met de mogelijkheid om tot vijf binnenunits aan te sluiten, kun je verschillende ruimtes afzonderlijk regelen en het comfort optimaliseren.
 • Vanop afstand bedienen: dankzij geavanceerde technologieën kunnen Daikin warmtepompen eenvoudig vanaf afstand worden bediend voor extra gemak.
 • Intelligente sensoren: de warmtepompen zijn uitgerust met intelligente sensoren die de omstandigheden in de ruimte detecteren en de werking automatisch aanpassen voor een optimaal binnenklimaat.
 • Stil: Daikin warmtepompen zijn ontworpen om stil te werken, waardoor ze onopvallend hun werk doen zonder overlast te veroorzaken.
 • Brengt ook in de winter op: zelfs bij lage buitentemperaturen kunnen Daikin warmtepompen efficiënt blijven werken en je woning comfortabel verwarmen.

2. Lucht-water warmtepompen 

Met de lucht-water warmtepompen van Daikin haal je duurzame verwarming en warm water in huis. Enkele modellen die beschikbaar zijn:

 • Daikin Altherma lage temperatuur: een energiezuinige oplossing voor verwarming en sanitair warm water, geschikt voor elke woning.
 • Daikin Altherma hoge temperatuur: biedt hoge temperaturen voor verwarming en warm water, waardoor het ideaal is voor renovaties.

Eigenschappen 

 • Minimaal energieverbruik: lucht-water warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om water op te warmen voor de verwarming van je woning. Dit proces vereist slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit voor de werking van de compressor.
 • Multi compatibel: lucht-water warmtepompen zijn veelzijdig en kunnen worden geïntegreerd met verschillende verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming, radiatoren en ventilo-convectoren. Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse woningtypes en renovatieprojecten.
 • Maximaal rendement: deze warmtepompen bieden een hoog rendement, wat betekent dat ze meer warmte leveren dan de energie die ze verbruiken. 
 • Intelligente besturing: lucht-water warmtepompen zijn vaak uitgerust met geavanceerde besturingssystemen die automatische optimalisatie en regeling van het verwarmingssysteem mogelijk maken. 
 • Te combineren met zonnepanelen: lucht-water warmtepompen kunnen perfect worden gecombineerd met zonnepanelen. De elektriciteit die door de zonnepanelen wordt opgewekt, kan direct worden gebruikt om de warmtepomp van stroom te voorzien, waardoor je je verwarmingskosten nog verder kunt verlagen en je een duurzamere energieoplossing hebt.

3. Geothermische warmtepompen 

Als je op zoek bent naar een uiterst efficiënte manier van verwarmen en koelen, dan zijn de geothermische warmtepompen van Daikin een uitstekende keuze.

Deze geavanceerde systemen maken gebruik van de natuurlijke warmte die zich in de bodem bevindt. Door middel van een ingenieus proces halen de geothermische warmtepompen deze warmte uit de aardbodem en zetten deze om in energie voor zowel verwarming als koeling van je woning. 

soorten geothermische warmtepompen werking

4. Water-water warmtepompen 

De water-water warmtepompen van Daikin zijn een betrouwbare keuze voor een optimaal verwarmings- en koelingssysteem in jouw woning.

Deze innovatieve warmtepompen halen hun warmte uit waterbronnen, zoals een waterput of een nabijgelegen waterlichaam. Door gebruik te maken van deze natuurlijke warmtebronnen, kunnen de water-water warmtepompen op een zeer efficiënte en duurzame manier je woning verwarmen en koelen. 

Hybride gas warmtepompen 

Daikin biedt hybride warmtepompsystemen die de kracht van een gasketel en een warmtepomp bundelen, waardoor ze optimaal gebruik maken van de wisselende weersomstandigheden gedurende het hele jaar.

Deze slimme systemen schakelen automatisch tussen de gasketel en de warmtepomp op basis van geavanceerde berekeningen, die bepalen welke van de twee op dat moment de beste prestaties levert.

Het hybride gas warmtepompsysteem, genaamd Altherma Hybrid Gas, is ontworpen om alleen voor verwarming (H) te werken of voor verwarming in combinatie met koeling (R).

Hierdoor biedt het systeem flexibiliteit en efficiëntie, waarbij het zich aanpast aan de specifieke behoeften van je woning op elk gegeven moment. Dit zorgt voor een optimaal comfortniveau en maximaliseert tegelijkertijd het energierendement.

Warmtepompen vergelijken?Raadpleeg onze erkende installateurs

Hoe lang gaat een Daikin warmtepomp mee?

De theoretische levensduur van een warmtepomp wordt doorgaans geschat op ongeveer 15 jaar. Echter, in de praktijk is het niet ongebruikelijk dat warmtepompen langer dan 20 jaar blijven functioneren. Het sleutelwoord hierbij is goed onderhoud. Door regelmatig en adequaat onderhoud te voorzien, kan de levensduur van je warmtepomp aanzienlijk worden verlengd. 

Exacte prijzen van Daikin warmtepompen kennen? Vul het offerteformulier in en krijg prijsvoorstellen op maat 

Benieuwd naar de exacte prijzen van Daikin warmtepompen? Geen zorgen, je kunt eenvoudig en kosteloos advies op maat ontvangen door ons offerteformulier in te vullen. Ontdek nu gratis en vrijblijvend de prijzen van Daikin warmtepompen en krijg tevens deskundig advies van een installateur.

Met behulp van onze service kun je gemakkelijk verschillende offertes vergelijken en zo de beste oplossing vinden die perfect aansluit op jouw situatie. Bovendien zorgen we ervoor dat je in contact komt met erkende warmtepomp installateurs, deskundigen en specialisten, waardoor je verzekerd bent van kwalitatieve en professionele begeleiding.

Aarzel niet langer en stel je vragen over Daikin warmtepomp prijzen en de installatie van een warmtepomp. Zo kun je jezelf optimaal informeren en zorgeloos de juiste keuze maken voor een efficiënt, duurzaam en comfortabel verwarmingssysteem in jouw woning.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp