Wie zijn Thermia? 

Thermia is een vooruitstrevend bedrijf dat streeft naar de visie van de oprichter: fabriceren van producten vooruitlopend op hun tijd. In 2023 wordt het 100-jarig jubileum gevierd met innovatieve oplossingen en geavanceerde technologie – altijd een stap vooruit.

In 1973 is de eerste grondgebonden warmtepomp ontwikkeld. Dit markeerde het begin van een reis om de levering van hernieuwbare energie te verfijnen in verschillende klimaten, met als doel toekomstbestendige warmtepompen te bieden die het comfort van klanten wereldwijd verbeteren.

Hoeveel kost een Thermia comfort warmtepomp? 

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten Thermia warmtepompen en de geschatte prijzen inclusief installatie. Ontdek welke optie het beste bij jouw behoeften past.

Type warmtepompPrijs incl. installatie (schatting)
Grond-water€ 22.000
Water-water€ 13.000
Lucht-lucht€ 4.000
Lucht-water€ 5.000
Hybride€ 6.000

Alle soorten Thermia warmtepompen op een rijtje 

Als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing, zijn Thermia warmtepompen zeker het overwegen waard. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten Thermia warmtepompen die beschikbaar zijn.

1. Luchtbron warmtepompen 

Thermia Athena 

Bespaar tot 75% op energie met de Thermia warmtepomp. Superieure prestaties (SCOP 4,87), zelfs bij -20 °C. Overvloedig sanitair warm water (417 liter) en koelingsoptie. Fluisterstille werking (32 dB(A)), flexibel ontwerp en slimme online bediening. Scandinavisch design met topprestaties.

Thermia iTec Eco 

Tot 75% minder energieverbruik mogelijk met de Thermia warmtepomp. Invertertechnologie voor efficiëntie, zelfs bij -25 °C. Voldoende warm water beschikbaar (245 – 261 liter) via vijf binnenunit-opties. Milieuvriendelijker met koudemiddel R32. Aangepaste ontdooifunctie, laag geluidsniveau en online bediening. Alles-in-één oplossing voor verwarming, warm water en koeling.

Wil je een Thermia warmtepomp installeren?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

2. Grondbron warmtepompen 

Thermia Atlas

Deze warmtepomp biedt het beste in Scandinavisch design en functionaliteit, met prestaties van wereldklasse in verwarming (SCOP 6.15). Geniet van een aanzienlijke hoeveelheid warm water voor huishoudelijk gebruik (545 liter) en ervaar toonaangevende geluidsniveaus (30 – 43 dB(A)).

De invertertechnologie past voortdurend het vermogen aan voor optimale efficiëntie. De flexibiliteit strekt zich uit tot zowel nieuwbouw als renovaties, terwijl het één-oplossing-concept centrale verwarming, warm water en koeling integreert. Met online monitoring en bediening kan je jouw warmtepomp overal ter wereld in de gaten houden en regelen.

Thermia Calibra Eco

De warmtepomp met de laagste GWP ter wereld, aangedreven door groene technologie met koudemiddel R452B. Ervaar superieure verwarmingsprestaties (SCOP 5,96) en geniet van overvloedig warm water voor huishoudelijk gebruik (260 liter).

De geluidsniveaus zijn uiterst laag (29 – 48 dB(A)) en de invertertechnologie past de output automatisch en realtime aan op de vraag. Deze veelzijdige oplossing is geschikt voor zowel nieuwbouwwoningen als renovatieprojecten. Met online functionaliteit je jouw warmtepomp overal ter wereld regelen en monitoren, terwijl je geniet van het beste in Scandinavisch design en functionaliteit.

Thermia Calibra Cool

Altijd een comfortabel binnenhuisklimaat met zowel verwarming als ingebouwde koeling. Ervaar superieure verwarmingsprestaties (SCOP 5,77) en geniet van een royaal volume aan warm water voor huishoudelijk gebruik (260 liter).

Met toonaangevend lage geluidsniveaus (29 – 42 dB(A)) en invertertechnologie die zich nauwkeurig en realtime aanpast aan de vraag. Deze veelzijdige oplossing is geschikt voor zowel energiezuinige huizen als renovatieprojecten.

Dankzij online functionaliteit kunt je de warmtepomp waar je ook bent regelen en monitoren, terwijl je profiteert van het beste in Scandinavisch design en functionaliteit.

Thermia Calibra

Verminder jouw energieverbruik tot 80% en geniet van de precisie van invertertechnologie die zich nauwkeurig en in realtime aan de vraag aanpast.

Kies uit twee uitvoeringen: 1,5 – 7 kW en 3 – 12 kW, ontworpen voor zowel energiezuinige huizen als renovatieprojecten. Ervaar de beste warmwaterproductie in zijn productklasse en profiteer van het nieuwe mechanische ontwerp dat de Calibra de stilste warmtepomp op de markt maakt. 

Deze alles-in-één oplossing biedt verwarming, warm water en koeling voor jouw woning. Met online regelmogelijkheden kan je de warmtepomp beheren waar je jou ook bevindt, en dit alles in combinatie met het hoogwaardige Scandinavische design en functionaliteit.

Thermia Legend

Realiseer een energiebesparing tot 75% en profiteer van uitstekende verwarmingsprestaties (SCOP 5,24) met de mogelijkheid om jouw warmtepomp efficiënt te laten werken gedurende het hele jaar. Maak gebruik van groene technologie met het gebruik van koudemiddel R452B en maximaliseer jouw jaarlijkse rendement.

Geniet van ruim warm water voor huishoudelijk gebruik (240 liter) en ervaar tegelijkertijd een laag geluidsniveau. Deze veelzijdige oplossing is geschikt voor zowel nieuwbouwwoningen als renovatieprojecten en biedt een alles-in-één oplossing voor verwarming, warm water en zelfs koeling.

Dit alles komt samen in het kenmerkende Scandinavische design en functionaliteit waar Thermia bekend om staat.

onderhoud inverted warmtepomp

3. Commerciële warmtepompen

Thermia Mega 

Ontdek een geavanceerde geothermische warmtepomp met een indrukwekkende capaciteit tot 1400 kW. Verminder je energieverbruik met maar liefst 80% dankzij de geïntegreerde invertertechnologie, die nauwkeurige aanpassing aan jouw behoeften mogelijk maakt.

Profiteer van de mogelijkheid van een cascade-opstelling met maximaal 16 units voor grootschalige toepassingen. Ervaar efficiënte warmwaterproductie dankzij de hete-gastechnologie (HGW). Deze warmtepomp biedt een alles-in-één oplossing voor centrale verwarming, warm kraanwater en koeling.

Bedien jouw systeem moeiteloos overal ter wereld en integreer het gemakkelijk met building management systems (BMS) via Modbus.

4. Warmwatercilinders en buffertanks (warmtepomp boiler) 

MBH warmwatertank

Verken de warmwatertankopties die ideaal zijn voor gezinswoningen. Je hebt de keuze uit twee formaten: 200 en 300 liter, afhankelijk van jouw behoeften.

Profiteer van de efficiënte warmwaterproductie dankzij de TWS-technologie. Pas het systeem naar wens aan met een optioneel design aan de voorzijde en ervaar duurzaamheid dankzij het gebruik van roestvrij staal (RVS).

WT-S warmwatertank

Ontdek de warmwatertankopties die perfect zijn voor het groot verbruik van warm kraanwater in gezinswoningen. Je hebt de keuze uit twee formaten: 500 en 750 liter, afhankelijk van jouw behoeften. Geniet van duurzaamheid en efficiënte warmwaterproductie, want deze tanks zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (RVS).

gasketel vervangen door warmtepomp

WT-T warmwatertank

Ontdek warmwatertanks die ideaal zijn voor gezinswoningen. Je kunt kiezen uit twee formaten: 300 en 500 liter. Deze tanks zijn perfect geschikt voor heet-gastechnologie via Mega, Robust, Eco en Solid Eco. Vertrouw op efficiënte warmwaterproductie dankzij de TWS-technologie. Deze tanks zijn vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal (RVS).

WT-V buffertank

Ontdek warmwatertanks voor grote hoeveelheden warm water in gezinswoningen. Beschikbaar in twee formaten: 500 en 750 liter. Gemaakt van RVS. Speciaal ontwikkeld als buffertanks voor warmtepompen.

WT-C warmwatertank

Bekijk de warmwatertanks voor aanzienlijke warmwaterbehoeften in gezinswoningen. Verkrijgbaar in twee maten: 500 en 750 liter. Vervaardigd van roestvrij staal (RVS).

Een thermia warmtepomp kopen? Verstuur je aanvraag en krijg offertes op maat met prijsvoorstellen van meerdere specialisten 

Denk je eraan om een Thermia warmtepomp aan te schaffen? Wij kunnen je helpen! Via ons platform kan je gratis en vrijblijvend offertes en advies aanvragen over Thermia warmtepompen en de installatie ervan.

Op deze manier kun je jezelf optimaal informeren, eenvoudig prijzen vergelijken en de beste oplossing vinden die past bij jouw specifieke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp