Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online offerte aanvragen voor warmtepomp

Het aanvragen van online offertes voor een warmtepomp biedt je vele voordelen. Met een warmtepomp kun je tot wel 75% op je energieverbruik besparen. Bovendien vermindert het gebruik van natuurlijke energiebronnen zoals zonnepanelen de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Een ander pluspunt is dat warmtepompsystemen werken op lage temperatuurverwarming, wat voor een gelijkmatige verwarming zorgt en gunstig is voor astmapatiënten.

Daarnaast ben je met een warmtepomp niet meer afhankelijk van de fluctuerende benzineprijzen. Het rendement kan oplopen tot 300% en de terugverdientijd is doorgaans maximaal 10 jaar.

Het aanvragen van online offertes voor een warmtepomp is snel en eenvoudig, en je ontdekt de beste opties voor jouw woning zonder ingrijpende aanpassingen te hoeven doen. Start nu en vind de ideale energiezuinige verwarmingsoplossing voor jouw huis.

Maar hoe pak je dat aan?

Het aanvragen van offertes voor een warmtepomp is eenvoudig! Volg deze stappen:

1. Vul het online offerteformulier in: geef enkele basisgegevens over je woning en je wensen voor de warmtepompinstallatie. Dit helpt ons om de offertes perfect op jouw situatie af te stemmen.

2. Ontvang offertes van vakmannen in jouw buurt: ons team verzamelt de offertes van gecertificeerde installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere aanbiedingen om uit te kiezen.

3. Vergelijk en kies: neem rustig de tijd om de ontvangen offertes te vergelijken. Analyseer de prijzen, diensten en garanties die de verschillende bedrijven bieden.

4. Maak je uiteindelijke keuze: kies het bedrijf dat het beste bij jouw wensen en budget past. Je bent volledig vrij om te beslissen welke vakman je wilt inhuren.

5. Start de installatie: na het maken van je keuze, regel je samen met het gekozen bedrijf alle details voor de installatie van je warmtepomp.

Met ons eenvoudige en gratis proces heb je binnen no-time meerdere offertes van professionele vakmannen in jouw regio en kun je de beste beslissing nemen voor jouw warmtepompinstallatie. Begin vandaag nog met het aanvragen van offertes en geniet van een energiezuinige en duurzame verwarmingsoplossing voor je huis.

Benieuwd naar de prijzen van verschillende warmtepompen? 

Benieuwd naar de prijzen van verschillende warmtepompen? Er is een aanzienlijke variatie in de kosten, variërend van € 2.500 tot € 24.000, inclusief btw en installatie. Je kunt verschillende types warmtepompen vinden, elk met hun eigen prijsklasse en reden tot aanschaf.

Zo kun je bijvoorbeeld de goedkoopste warmtepompen vinden in de categorie lucht-lucht warmtepompen, die al verkrijgbaar zijn vanaf € 2.500. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich geothermische warmtepompen, die kunnen oplopen tot € 24.000.

Het is handig om te weten dat de prijsverschillen vaak samenhangen met de technologie en het rendement van de warmtepomp. Als je meer wilt weten over de prijzen en welk type het beste bij jou past, kan een specialist je verder helpen.

Door advies in te winnen van een expert, kun je de verschillende warmtepompen vergelijken en de meest geschikte keuze maken voor jouw woning en behoeften. Zo ben je verzekerd van een efficiënte en kostenbesparende warmtepompinstallatie.

Wat kost een warmtepomp in een bestaand huis?

Dat hangt af van het type warmtepomp dat je kiest en of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

Voor een hybride variant, die een combinatie is van een warmtepomp en een cv-ketel, betaal je tussen de € 4.000 en € 5.500, inclusief btw, installatie en subsidie, maar exclusief een eventuele nieuwe cv-ketel.

Als je kiest voor een all-electric ready variant, waarbij je cv-ketel volledig vervangen wordt door een warmtepomp, liggen de kosten tussen de € 7.500 en € 11.500, inclusief btw, installatie en subsidie, maar exclusief een eventuele nieuwe cv-ketel.

Voor een volledig elektrische warmtepomp, zonder gebruik van een cv-ketel, variëren de kosten tussen de € 10.000 en € 25.000, inclusief btw, subsidie en installatie, afhankelijk van het type warmtepomp dat je kiest.

Een lucht-water warmtepomp is de meest budgetvriendelijke optie, met een maximale prijs van € 18.000 voor een vermogen tot 16 kW. Aan de andere kant zijn grondgebonden warmtepompen duurder, maar bieden ze het hoogste rendement.

Het is goed om te weten dat bij hybride of all-electric ready systemen vaak aanvullende maatregelen nodig zijn. Een specialist kan je hierover adviseren en de beste opties voor jouw situatie bespreken. Op die manier kun je een weloverwogen keuze maken voor de meest geschikte en kostenefficiënte warmtepompinstallatie voor je bestaande huis.

Op zoek naar een warmtepomp?
Ontvang hier gratis offertes!

Waarom een warmtepomp installeren?

Ontdek waarom je een warmtepomp zou willen installeren. Met een rendement tot wel 450% bespaar je op energiekosten, wat neerkomt op een mogelijke besparing van € 405 per jaar.

Bovendien is een warmtepomp milieuvriendelijk en vermindert het de CO2-uitstoot tot wel 50%. Het toestel haalt de warmte namelijk uit de buitenlucht, bodem of water. Begin nu met vergelijken en ontdek de voordelen voor jouw huis en het milieu.

Alle voordelen en nadelen op een rijtje

Voordelen

De voordelen van een warmtepomp zijn talrijk. Je geniet van een zuiniger verbruik, wat resulteert in lagere kosten en een snelle terugverdientijd.

Het is milieuvriendelijk, vrijwel onderhoudsvrij en heeft een levensduur van meer dan 20 jaar. Bovendien elimineert het de noodzaak van een schoorsteen en biedt het passieve koeling in de zomer, waardoor je nog meer profiteert van een hoger rendement in de winter.

Nadelen

Bij het opwarmen van je huis werkt een warmtepomp bij lagere temperaturen, waardoor goed geïsoleerde woningen het meest geschikt zijn.

Hoewel dit leidt tot optimaal rendement, kan het vereisen van grotere radiatoren of vloeroppervlakken voor sommige huizen een nadeel zijn. Daarnaast vergt een warmtepomp een iets grotere investering dan traditionele gasinstallaties, maar de voordelen wegen vaak op tegen de nadelen.

Uit welke soorten warmtepompen kan je kiezen?

Je hebt de keuze uit verschillende soorten warmtepompen, elk met hun eigen werking en installatieproces:

 • Lucht-lucht warmtepomp
 • Lucht-water warmtepomp
 • Water-water warmtepomp
 • Geothermische warmtepomp
 • Hybride warmtepomp

Elke warmtepomp heeft specifieke kenmerken en voordelen. Ontdek welke het beste past bij jouw behoeften en woonsituatie.

Welk merk warmtepomp is het beste?

Er zijn verschillende uitstekende merken warmtepompen waar je uit kunt kiezen. Enkele topmerken zijn:

 • Mitsubishi Warmtepomp: bekend om hun topkwaliteit, compacte afmetingen en stilte.
 • NIBE Warmtepomp: veelzijdig en efficiënt, geschikt voor verschillende woningen en met handige online controle.
 • Samsung Warmtepomp: speciaal ontworpen om trillingen en geluid tot een minimum te beperken, ideaal voor gebruik in leefruimtes.
 • Daikin Warmtepomp: verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en maten, maakt gebruik van 80% hernieuwbare energie.

Elk merk heeft zijn eigen voordelen, maar voor meer uitleg en informatie kun je het beste een vakman raadplegen. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de beste warmtepomp die past bij jouw situatie en behoeften.

Vergelijk offertes van gespecialiseerde installateurs!

Een warmtepomp is een aanzienlijke investering, maar je kunt mogelijk recht hebben op premies en subsidies om de kosten te verlagen. Vergelijk offertes van gespecialiseerde installateurs om de beste prijs te krijgen en een weloverwogen keuze te maken.

Offertes zijn vrijblijvend, dus je bent niet verplicht ergens mee akkoord te gaan. Het vergelijken van offertes geeft je een goed overzicht van prijzen en diensten, zodat je de meest geschikte optie kunt kiezen die bij jouw budget en behoeften past. Bespaar op de totale kosten en vind een betrouwbare specialist in jouw regio door offertes aan te vragen en te vergelijken. Begin nu en vind de ideale warmtepompinstallateur voor jouw project.

Gratis warmtepomp offertes: aandachtspunten

Bij het vergelijken van gratis warmtepomp offertes, let op:

 • Kosten van materialen
 • Installatiekosten
 • Bezorgkosten
 • Premies en subsidies (controleer of ze zijn opgenomen)
 • Vraag om advies en uitleg bij de offerte
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes