Wie zijn Midea? Is Midea een goed merk? Waar komt Midea airco vandaan?

De Midea Group heeft de visie om met geweldige innovaties een beter leven te creëren. Midea heeft hoge eisen voor zijn componenten waardoor ze beter scoren dan andere merken op vlak van efficiëntie en duurzaamheid.

Het grootste voordeel van de Midea warmtepomp is dat deze standaard is uitgebreid met WI-FI, dit in tegenstelling tot andere merken. De warmtepomp is makkelijk te installeren en je merkt direct het verschil.

warmtepomp bivalent systeem

Alle soorten Midea warmtepompen op een rijtje

Ervaringen en reviews

Er zijn verschillende soorten Midea warmtepompen. Deze warmtepompen gebruiken duurzame energie om je woning op een efficiënte manier van verwarming en sanitair warm water te voorzien.

De duurzame energie kan vanuit verschillende bronnen komen, dat maakt dat er ook verschillende soorten warmtepompen zijn:

  • Lucht-lucht warmtepompen
  • Lucht-water warmtepompen
  • Ventilo-convectoren
  • Warmtepompboiler

We bespreken ze hieronder soort per soort voor jou.  

Wil je weten welke warmtepomp het beste is voor jouw situatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand formulier.

1. Lucht-lucht warmtepompen (verwarmen en koelen)

Deze warmtepompen gebruiken de buitenlucht als duurzame energiebron. Een lucht-lucht airco warmtepomp kan de temperatuur van jouw woning in slechts enkele minuten aanpassen. Het voordeel van deze warmtepomp is dat ze kan koelen en verwarmen. Een bijkomend voordeel van deze warmtepomp is dat ze geruisloos werkt.

Er zijn verschillende types lucht-lucht warmtepompen. We bespreken ze hieronder kort even.

Midea Breezeless E

Deze warmtepomp biedt maximaal comfort, zonder de vervelende luchtstromen typisch voor conventionele airco’s. De Midea Breezeless E heeft 5013 mini-gaatjes die de sterke luchtstroom kan transformeren in vele kleine deeltjes koele lucht. De luchtstroom wordt hierdoor verzacht en koude luchtstoten worden vermeden.

In deze warmtepomp is een filter ingebouwd om bacteriën, virussen, allergenen, stof en vieze geurtjes te verwijderen. Het hele jaar geniet je zo van een maximaal comfort met een hoge energie-efficiëntie in één systeem.

Aircotheater Monobloc CB-35

Deze Aircotheater heeft geen buitenunit. Het is dus een monobloc airco, zoals de naam het zelf al zegt. Deze lucht-lucht warmtepomp kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. 

De Aircotheater Monobloc CB-35 bestaat uit een verdamper en condensor die één geheel vormen in een compact unit. Het is dus ideaal voor installatie bij gebouwen waarbij gevelbescherming van kracht is. De geluidsisolatie is daarbovenop ook heel goed en het energieverbruik is laag.

Het toestel kan bediend worden met een IR-afstandsbediening en is voorzien van een bedieningspaneel met toetsen.

All Easy Pro

Dit is een compact, energiezuinig systeem die zorgt voor een feilloze verwarming van uw woning. De All Easy Pro heeft een automatische zelfreiniging en een WI-FI-ready controller. Je hebt ook een bijkomende speciale stille modus waardoor je deze perfect kan laten opstaan tijdens het slapen bijvoorbeeld.

Split-systeem vloermodel console inverter MF2U 8kW

Het Split-systeem vloermodel console inverter MF2U is een compact systeem. Het toestel is dunner dan andere typische airco’s en dus ideaal om de ruimte optimaal te benutten. Het kan hierdoor op de vloer of laag aan de muur geplaatst worden om zo ruimte te besparen.

Het systeem bestaat uit 2 afzonderlijke ventilatoren. Door deze 2 ventilatoren kan je de kamer heel het jaar door snel verkoelen of verwarmen. Het grootste voordeel van dit vloermodel is dat het zowel bovenaan als onderaan het systeem lucht kan uitblazen. Een betere verdeling van de warmte in de ruimte is een voordelig gevolg hiervan.

De warmtepomp kan eenvoudig bediend worden door een app, eventueel met spraakbesturing.

All Easy Blue met mileuvriendelijke koelmiddel R-290

Het is het eerste product dat een Blue Angel certificering heeft gekregen. Dit heeft een aantal redenen: milieuvriendelijk koelmiddel, hoge energie-efficiëntie, laag geluidsniveau, materiaalveiligheidscontrole. Deze certificering vertegenwoordigt de hoogste normen voor energie-efficiëntie, gezondheid en zorg voor het milieu in huishoudelijk apparaten.

Midea kreeg dit certificaat als eerste ter wereld voor de All Easy Blue. Deze All Easy Blue maakt namelijk gebruik van een koelmiddel R-290 met een GWP van 3!

Vertu Plus

De Vertu Plus heeft een V-vorm en een zwart-spiegeleffect. Het heeft daarbovenop ook een hoge energie-efficiëntie (A+++).

De LED’s aan de zijkant geven een blauw licht af bij koeling en oranje bij verwarming. De warmtepomp bevat daarbovenop ook een WI-FI-ready module en een turbo-boost functie. De slaapfunctie zorgt ervoor dat je het apparaat ook kan gebruiken tijdens het slapen.

Midea Breezeless airco

Deze airco is speciaal ontworpen om maximaal comfort te bieden zonder vervelende luchtstromen te creëren. Het toestel heeft ventilatieopeningen aan voor- en zijkant voor een 360° surround-koeling.

Het Breezeless effect zorgt ervoor dat de luchtstroom wordt verdeeld in allemaal kleine deeltjes koele lucht. Het geeft hierdoor een verzachtend gevoel.

De Midea Breezless heeft ook een eco-mode, waardoor je 60% energie bespaart. Daarbovenop hebt je een heel snelle koeling door de hoge bedrijfssnelheid van de invertercompressor en een supersnelle ventilator met brede uitlaat. De kamertemperatuur kan binnen de 60 seconden al naar beneden worden gebracht.

Xtreme Save Lite

De Xtreme Save Lite wordt ook wel eens het kleine broertje van de Pro versie genoemd. Deze warmtepomp heeft ook een hoge energie-efficiëntie door een efficiënte Inverter Quattro-compressor. Verschillende functies worden hierdoor mogelijk gemaakt: nachtmodus of GearShift. 

De bediening kan via een afstandsbediening of een optionele WI-FI modus. De verwarmingsfunctie van deze airco werkt tot een buitentemperatuur van -15°C.

Xtreme Save Pro

De Xtreme Save Pro onderscheidt zich door zijn hoge energie-efficiëntie. Er zijn door de efficiënte Inverter Quattro-compressor verschillende functies mogelijk gericht op efficiëntie en energiebesparing. Dit toestel heeft de standaard mogelijkheid om via WiFi bediend te worden. 

Deze warmtepomp heeft een verwarmingsfunctie die werkt tot temperaturen van -25°C. Het toestel haalt hierdoor betere rendementen. Je bespaart hierdoor enorme energiekosten en het elektriciteitsverbruik wordt met 50% verminderd bij het afspelen op ecomodus.

convector warmtepomp

2. Lucht-water warmtepompen (verwarmen en koelen)

De lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht om warm water te creëren, maar je kan er ook mee koelen door de lage condensatortemperatuur. We bespreken hieronder een aantal:

MIDEA ARCTIC Monobloc HP met optionele SWW-buffer

Deze warmtepomp bevat een aerothermisch systeem die je woning kan voorzien van airconditioning, verwarming en warm water. De energie-efficiëntie systemen zorgen voor een huishoudelijk energieverbruik dat drastisch verlaagd wordt.

De Arctic Monobloc HP is de grote broer van de ARCTIC Monobloc. Het systeem heeft een buitenunit, een afstandsbediening en een optionele sanitaire warmwatertank. Dit is de meest geschikte oplossing voor apparaten waarbij de afstand tussen de buitenunit en sanitaire warmwatertank niet meer dan 5 – 6 meter bedraagt. Je kan dit toestel bedienen met een Midea-app.

MIDEA ARCTIC Monobloc met optionele SWW-buffer

De Arctic Monobloc is de compactste oplossing binnen het gamma van Midea. De warmtepomp bestaat uit een buitenunit, een bekabelde afstandsbediening en optionele sanitaire warmwatertank.

MIDEA ARCTIC Tower met ingebouwde SWW-buffer van 190 of 240l

Een compacte binnenunit is de beste troef van deze Arctic Tower met ingebouwde SWW-buffer van 190 of 240L. Deze mag zo weinig mogelijk ruimte innemen zonder in te boeten op comfort en energie-efficiëntie van de lucht-water warmtepomp. Deze versie heeft een RVS sanitaire warmwatertank ingebouw van 190 of 240 liter.

dubbele warmtepomp unit

3. Ventilo-convectoren

De 3de soort Midea warmtepomp zijn ventilo-convectoren. Dit is een verwarmingstoestel dat opgebouwd is uit 3 delen: een waterbatterij, een luchtfilter en een ventilator. De warmtepomp verwarmt op basis van water en kan snel verwarmen op lage temperaturen.

Er zijn binnen deze ventilo-convectoren verschillende modellen. We bespreken ze hieronder even kort.

Ventilo-convector 1-weg cassette COANDA

Door een specifiek luchtbehandelingsgedeelte brengt de Carisma Coanda cassette-units luchtstroom voort. De unit kan gebruikt worden wanneer je een laag plafond hebt. De lucht wordt aangezogen vanaf de onderkant en de luchttoevoer loop parallel met het plafond. Het COANDA zorgt voor een goede luchtcirculatie in de ruimte.

Ventilo-convector met/zonder omkasting tangentiaal ventilator CFR

In de winter heb je bij deze ventilo-convector zowel convectie warmtewisseling als stralingsthermische warmtewisseling. Het welzijnsgevoel kan hierdoor naar een hoger peil getild worden.

Bij deze warmtepomp heb je een energiezuinige, elektronische motor. De pomp is in 4 maten verkrijgbaar met verschillende soorten omkasting: verticaal, verticaal en stralingspaneel, verticaal-horizontaal zonder omkasting.

Ventilo-convector kanaalaansluiting MTL

De kanaalaansluiting in deze warmtepomp zorgt voor een constant luchtdebiet met een statische druk van maximaal 160 Pa. De ventilatoren worden gemaakt in 7 maten voor de toevoer van warm water en de afkoeling ervan.

Ventilo-convector kanaalaansluiting CRSO

De ventiloconvectorunits zijn bedoeld voor de inbouw en aansluiting van een klein kanaalsysteem. Hierdoor wordt het luchtdebiet constant gehouden met statische druk van maximaal 80 Pa. Deze units worden in 4 maten gemaakt voor de toevoer van warm en gekoeld water.

Ventilo-convector High-Wall CVP

Deze ventilo-convector is voornamelijk geschikt voor hogere muren. De High-Wall CVP warmtepomp kan makkelijk geïnstalleerd worden en is onderhoudsvriendelijk. Er worden hier meerdere modellen van gemaakt met verschillende bedieningsopties: bediening met kabel, infraroodafstandsbediening en MB-elektronische kaart.

Ventilo-convector 4-weg cassette SKYSTAR

De SKYSTAR 4-weg cassette warmtepomp is een kleine warmtepomp. Deze kan dan ook heel goed bij een laag plafond. De prijs/prestatieverhouding in vergelijking met andere units is hoog. Daarbovenop zijn ze één van de stilste Midea warmtepompen.

De installatie en het onderhoud van deze ventilo-convector is heel simpel. De lucht wordt vanuit de warmtepomp in 4 richtingen verdeeld en er kan indien gewenst een extern luchtrooster op de unit toegevoegd worden. Er zijn 7 verschillende maten beschikbaar voor deze warmtepomp en verschillende mogelijkheden qua bediening.

Ventilo-convector met omkasting centrifugaal ventilator CRC

Deze ventilo-convector wordt ook wel eens de ultrastille ventiloconvector genoemd. Het werkingsgeluid is minimaal en daarbovenop heeft de warmtepomp een heel laag energieverbruik.

Je kan bij deze ventilator de omgevingstemperatuur heel precies controleren. Er zijn 4 verschillende modellen afhankelijk van waar je de warmtepomp wil plaatsen: aan de muur, aan het plafond, met een behuizing of voor inbouw.

convector in interieur

4. Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler bestaat uit een boiler met een ingebouwde warmtepomp in de kop van de boiler. Dit zorgt voor een energiezuinige opwarming van het tapwater. De ingebouwde warmtepomp kan het tapwater verwarmen tot 70°C.

Je hebt een aantal verschillende warmtepompboilers:

  • Warmtepompboiler van 300 liter
  • Warmtepompboiler van 190 liter
  • Warmtepompboiler met een extra warmtewisselaar

Welke van deze de beste optie is in jouw situatie? Vraag gratis offertes aan bij vakmannen in de buurt voor meer informatie.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier uw offertes!

Hoe kan je de Midea warmtepompen aansturen? (Midea Air app)

De Midea warmtepompen zijn allemaal uitgerust met een WI-FI-ready systeem. Hierdoor kunnen ze makkelijk bediend worden met de Midea Air App. Via deze app kan je je warmtepomp bedienen van op eender welke afstand, bijvoorbeeld van op hotel, op strand,… 

Hierdoor kan je de temperatuur van je woning perfect afstemmen voor wanneer je terugkomt van je uitstap of eventuele vakantie. Daarbovenop kan je ook een timer instellen via de app waardoor de warmtepomp de temperaturen automatisch aanpast als de timer afgaat.

Midea warmtepomp laten installeren? Verstuur je aanvraag en krijg prijsvoorstellen op maat van meerdere specialisten uit jouw regio

Ontvang gratis vrijblijvende offertes over het plaatsen van een Midea warmtepomp aan specialisten in jouw buurt om meer informatie te vergaren en inspiratie op te doen. Vind zo de beste oplossing voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp