Wie zijn Panasonic? 

Panasonic is een bekend Japans elektronicabedrijf dat al vele decennia actief is in de industrie. In het bijzonder hebben ze een sterke aanwezigheid in de markt van warmtepompen. Warmtepompen zijn efficiënte en milieuvriendelijke verwarmings- en koelingssystemen die gebruikmaken van de natuurlijke warmte-energie in de omgeving om gebouwen te verwarmen of te koelen. 

Warmtepompen vergelijken?
Vraag advies!

Wat kost een warmtepomp van Panasonic? 

Denk je erover om een warmtepomp aan te schaffen? Dan zijn de kosten van het project van groot belang. Tegenwoordig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar, elk met een eigen kostenplaatje. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type warmtepomp dat je kiest en de bijbehorende installatiekosten

Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde kosten van verschillende warmtepompen van Panasonic:

Type warmtepompPrijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water€ 16.000
Water-water€ 25.000
Lucht-lucht€ 9.000
Lucht-water€ 12.000
Hybride€ 6.500

Let op dat dit richtprijzen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. 

Besparingen warmtepomp

Alle soorten warmtepompen van Panasonic op een rijtje 

Panasonic biedt een breed scala aan warmtepompen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen, zoals residentieel, commercieel en industriëel gebruik. Hieronder bespreken we de verschillende soorten warmtepompen van Panasonic en noemen we enkele productlijnen die zij aanbieden. Het is echter belangrijk op te merken dat Panasonic een groot gamma en assortiment aan producten heeft die deze productlijnen overschrijden.

1. Lucht-water warmtepomp: Aquarea K & L generatie 

De Aquarea-serie is ontworpen voor verwarming, koeling en warm waterproductie in residentiële en lichte commerciële omgevingen. De Aquarea K & L generatie warmtepompen van Panasonic halen warmte uit de buitenlucht en zetten deze om in energie voor verwarming en warm water. 

2. Thuisgebruik lucht-lucht warmtepomp: Etherea 

De Etherea-serie is ontworpen voor residentieel gebruik en biedt verwarming en koeling door warmte uit de buitenlucht te halen. De Etherea warmtepompen van Panasonic zijn speciaal ontwikkeld om comfort en efficiëntie te bieden in huiselijke omgevingen.

3. Zakelijk lucht-lucht warmtepomp: PACi standard of elite 

De PACi-serie van Panasonic biedt efficiënte en betrouwbare lucht-lucht warmtepompen voor commercieel gebruik. Deze warmtepompen zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals kantoren, winkels en andere zakelijke omgevingen. Panasonic biedt zowel de PACi Standard als de PACi Elite lijnen om aan verschillende vereisten en prestatiebehoeften te voldoen.

4. VRF-systemen voor professionele en grote gebouwen: ECOi 

De ECOi-serie van Panasonic biedt geavanceerde VRF-systemen (Variable Refrigerant Flow) die geschikt zijn voor professionele en grote gebouwen. Deze systemen bieden flexibele en efficiënte verwarmings- en koelingsoplossingen met een hoge mate van regelbaarheid.

Waarom voor Panasonic warmtepompen kiezen? 

Panasonic warmtepompen bieden diverse voordelen die ze aantrekkelijk maken voor verschillende situaties. Hieronder worden enkele redenen toegelicht waarom je zou kunnen kiezen voor Panasonic warmtepompen.

1. Groot toepasbare warmtepomp

Panasonic biedt een breed scala aan warmtepompen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen, van residentiële huizen tot commerciële en industriële gebouwen. Hierdoor kunnen klanten het juiste model kiezen dat past bij hun specifieke behoeften en vereisten.

2. Geld- en energiebesparing op verwarmen en koelen 

Panasonic warmtepompen staan bekend om hun energie-efficiëntie, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op energiekosten. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën en systemen die warmte uit de omgeving halen en deze omzetten in bruikbare energie. 

3. Alle-electric warmtepompen (niet hybride) 

Panasonic biedt alle-electric warmtepompen, wat betekent dat ze niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen zoals gas. Dit maakt ze een milieuvriendelijke keuze voor verwarming en koeling. 

4. Groot assortiment aan modellen 

Panasonic heeft een uitgebreid assortiment aan warmtepompmodellen, waardoor klanten diverse opties hebben om uit te kiezen. Deze variëren in capaciteit, prestaties en functies, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om een warmtepomp te selecteren die het beste past bij hun specifieke behoeften en budget. 

Verschillende modellen warmtepomp

Panasonic warmtepomp door erkend installateur laten plaatsen? Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten uit jouw regio

Als je geïnteresseerd bent in het plaatsen van een Panasonic warmtepomp en je wilt zeker weten dat het professioneel en efficiënt wordt geïnstalleerd, dan is het raadzaam om samen te werken met een erkend installateur. Op de website kun je gratis en vrijblijvend gebruik maken van het offerteformulier. Door dit formulier in te vullen, kom je in contact met meerdere specialisten uit jouw regio die gespecialiseerd zijn in de installatie van Panasonic warmtepompen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Is panasonic een goede warmtepomp?

+
Ja, Panasonic staat bekend als een betrouwbare en hoogwaardige fabrikant van warmtepompen. Ze bieden energie-efficiënte en milieuvriendelijke modellen voor verschillende toepassingen. Met hun lange geschiedenis en kwaliteitsnormen zijn Panasonic warmtepompen een goede keuze voor efficiënte verwarming en koeling. 

Welk merk warmtepomp is het beste?

+
Het bepalen van het “beste” merk warmtepomp is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder jouw specifieke behoeften, het type installatie, het budget en persoonlijke voorkeuren. Verschillende merken hebben verschillende sterke punten en kunnen beter geschikt zijn voor bepaalde situaties:

– Daikin: Daikin is een toonaangevende fabrikant van warmtepompen en staat bekend om hun geavanceerde technologie, energie-efficiëntie en brede scala aan modellen voor zowel residentieel als commercieel gebruik.

– Mitsubishi Electric: Mitsubishi Electric biedt betrouwbare en innovatieve warmtepompen met aandacht voor energie-efficiëntie en comfort. Ze hebben ook VRF-systemen voor grote gebouwen.

– Panasonic: Zoals eerder genoemd, Panasonic is ook een gerenommeerd merk met energiezuinige en kwalitatieve warmtepompen voor verschillende toepassingen.

Hoeveel kw warmtepomp heb ik nodig?

+
Je kunt een richtinggevende schatting maken van het benodigde vermogen van een warmtepomp op basis van je huidige gasverbruik.

Een berekening om dit te doen is als volgt:
Vermogen warmtepomp (kW) = Gasverbruik (het verwarmingsdeel) x 10 / 1.600 stookuren.

Hierbij vermenigvuldig je het gasverbruik voor verwarming (uitgedrukt in m³ of kWh) met 10 om het benodigde vermogen van de warmtepomp in kilowatt te verkrijgen. Vervolgens deel je dit vermogen door 1.600 stookuren per jaar, een geschat aantal uren dat de warmtepomp actief zal zijn voor verwarming gedurende een jaar.
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp