Vereisten van goede warmtepomp merken 

Het kiezen van een goede warmtepomp merk vereist dat deze voldoet aan drie belangrijke criteria. Ten eerste is een optimaal rendement essentieel. Een goede COP-waarde (Coëfficiënt Of Performance) is vereist, waarbij de beste warmtepompen tot wel 5 kW warmte kunnen leveren voor slechts 1 kW aan verbruik.

Daarnaast is de SPF-waarde (Seasonal Performance Factor) van groot belang. Je moet rekening houden met thermische en elektrische verliezen.

Hou ook rekening met de variabele temperaturen van de warmtebron in zowel de zomer als de winter. De SPF-waarde dient altijd zo hoog mogelijk te zijn om optimale prestaties te garanderen.

Ten slotte is de prijs-kwaliteitverhouding van essentieel belang. Het is belangrijk dat de prijs overeenkomt met de geboden kwaliteit. Er zijn veel aanbieders op de markt, dus het is raadzaam om liever iets meer te betalen voor goede kwaliteit dan telkens geconfronteerd te worden met een defect apparaat.

Het is belangrijk om te investeren in een betrouwbaar merk dat duurzaamheid en prestaties biedt voor een langdurig en efficiënt gebruik van de warmtepomp.

Vraag hier je offertes aan!

Wat zijn de beste, meest gebruikte warmtepompen in 2023

In 2023 zijn er verschillende warmtepompen die populair en veelgebruikt zijn. Hoewel er geen definitieve ranglijst is, worden de volgende merken en modellen vaak genoemd als betrouwbare en efficiënte keuzes:

Merken vergelijken

Let op! De lijst is geen top, maar een opsomming van goede merken. Nr.1 is dus niet de beste.

1. Viessmann: Duits merk

Viessmann is een gerenommeerd familiebedrijf uit Duitsland dat al meer dan 40 jaar actief is in de warmtepompindustrie. Met een rijke geschiedenis en expertise hebben ze een solide reputatie opgebouwd.

Viessmann staat bekend om zijn hoogwaardige warmtepompen die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Deze warmtepompen bieden een indrukwekkend rendement, een lange levensduur en een betrouwbare werking. Daarnaast hecht Viessmann veel belang aan het esthetische aspect, waardoor hun warmtepompen niet alleen functioneel zijn, maar ook een strak en modern design hebben.

2. Nibe

NIBE Energietechniek, met bijna 40 jaar ervaring en een wereldwijde reputatie als specialist op het gebied van warmtepompen, is NIBE een betrouwbare keuze voor duurzame energieoplossingen.

Als marktleider in Europa en Noord-Amerika weet NIBE als geen ander hoe ze hoogwaardige warmtepompen moeten ontwikkelen die voldoen aan strenge eisen.

De warmtepompen van NIBE onderscheiden zich door hun uitstekende kwaliteit en prestaties, waardoor ze zorgen voor efficiënte verwarming en koeling in diverse toepassingen.

3. Remeha 

Remeha, een bekend Nederlands merk op het gebied van warmtepompen, biedt al sinds 1935 innovatieve oplossingen voor verwarming en warm water. Naast een breed assortiment aan condensatieketels staat Remeha ook bekend om zijn hoogwaardige warmtepompen en warmtepompboilers, inclusief hybride systemen.

Met Remeha heb je de mogelijkheid om je woning op een energiezuinige en duurzame manier te verwarmen en warm water te leveren. 

Of je nu kiest voor een hybride oplossing waarbij een warmtepomp wordt gecombineerd met een cv-ketel, of voor een standalone warmtepomp, Remeha staat garant voor betrouwbare en efficiënte verwarmingstechnologie.

Warmtepomp buiten huis

4. Samsung

De Samsung Warmtepompen zijn speciaal ontworpen om trillingen en geluid tot een absoluut minimum te beperken. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in drukbezochte leefruimtes, waar stilte belangrijk is.

In tegenstelling tot luidruchtige systemen kunnen deze warmtepompen zonder probleem in de buurt van de tuin worden geïnstalleerd, zonder overlast te veroorzaken. Je kunt dus op een milieuvriendelijke manier je huis verwarmen zonder geluidshinder.

De veelzijdigheid van de Samsung Warmtepomp is ook een pluspunt. Naast het verwarmen van water kan deze warmtepomp ook zorgen voor koude lucht voor airconditioning. Het gebruik van de hybride warmtepomp zorgt ervoor dat je huis zowel verwarmd als gekoeld kan worden. Dit maakt het een efficiënt en praktisch systeem.

Bovendien zijn de Samsung Warmtepompen snel en eenvoudig te installeren, vaak binnen één dag. Als je handig bent, kun je zelfs de installatie uitvoeren en zo kosten besparen op monteurs.

Het enige nadeel is dat deze warmtepompen nog niet veel door particulieren worden gebruikt, waardoor ze mogelijk minder gemakkelijk verkrijgbaar zijn tegen een goede prijs.

5. Mitsubishi

Mitsubishi warmtepompen staan niet alleen bekend om hun uitstekende kwaliteit, maar ook om hun compacte formaat. Zowel de binnen- als de buitenunit zijn ontworpen met compacte afmetingen, waardoor ze eenvoudig in elke woning kunnen worden geïntegreerd.

Bij de aanschaf van een warmtepomp is kwaliteit essentieel, en Mitsubishi voldoet zeker aan deze verwachting. Met hun hoge vermogen kunnen deze warmtepompen moeiteloos zowel de woning als het water verwarmen. Daarnaast zorgt de ruime inhoud van de Mitsubishi warmtepomp ervoor dat je nooit lang hoeft te wachten op warm water of verwarming.

Een groot voordeel van deze warmtepompen is dat ze stil zijn in gebruik. In tegenstelling tot veel andere modellen op de markt, die vaak veel geluid produceren, kun je met een Mitsubishi warmtepomp genieten van een rustige en aangename omgeving zonder storende geluiden.

6. Daikin

Daikin is een gerenommeerde fabrikant en leverancier met meer dan 95 jaar ervaring in airconditioning en klimaatregeling. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve aanpak en heeft een sterke focus op het verminderen van de CO2-uitstoot van woningen.

De nieuwste toevoeging aan het assortiment van Daikin is de Altherma 3 H HT lucht/water warmtepomp. Deze warmtepomp is ontworpen om te voorzien in zowel verwarming, koeling als warm tapwater. Wat deze warmtepomp onderscheidt, is zijn ongeëvenaarde stilte, zowel bij hoge als lage temperaturen.

Met de Altherma 3 H HT warmtepomp van Daikin kun je genieten van een comfortabel binnenklimaat en warm tapwater, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst met verminderde CO2-uitstoot.

7. Vaillant

De warmtepompen van Vaillant staan bekend om hun uitstekende duurzaamheid en het gebruik van maar liefst 75% hernieuwbare energie. Met deze warmtepompen kun je op een milieuvriendelijke en energiebesparende manier verwarmen. Een ongekende prestatie!

Naast het verwarmen van water en het huis, bieden sommige modellen van Vaillant ook de mogelijkheid om te koelen en te ventileren. Dit brengt echter een iets hogere prijs met zich mee. Maar de veelzijdigheid van deze Vaillant warmtepompen maakt ze een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een totaaloplossing voor verwarming, koeling en ventilatie.

Interesse in een warmtepomp?Vraag hier gratis offertes en ontvang advies!

8. Junkers

Junkers is een toonaangevende producent van warmtepompinstallaties voor een breed assortiment aan toepassingen, waaronder consumenten, bedrijven, industrie en gemeenten. Ze bieden verwarmings- en koeloplossingen voor zowel particuliere als commerciële ruimtes. 

De warmtepompen van Junkers maken gebruik van innovatieve technologieën om energie te halen uit zowel de lucht als de bodem. Dit zorgt voor efficiënte en duurzame verwarming en koeling, waarbij hernieuwbare energiebronnen optimaal benut worden.

Met de warmtepompinstallaties van Junkers ben je verzekerd van betrouwbare prestaties en een milieuvriendelijke oplossing voor je verwarmings- en koelbehoeften.

9. Buderus

Buderus is een vooraanstaande producent van warmtepompinstallaties voor diverse toepassingen, waaronder consumenten, bedrijven, industrie en gemeenten. Ze leveren hoogwaardige oplossingen voor verwarming en koeling van zowel particuliere als commerciële ruimtes.

De warmtepompen van Buderus maken gebruik van geavanceerde technologieën om energie te onttrekken uit de lucht. Door efficiënt gebruik te maken van deze hernieuwbare energiebron, zorgen Buderus warmtepompinstallaties voor duurzame en milieuvriendelijke verwarming en koeling.

Of je nu op zoek bent naar een oplossing voor je huis of een grotere commerciële ruimte, Buderus biedt betrouwbare en energiezuinige warmtepompinstallaties die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

10. Panasonic

Panasonic, een wereldwijd bekend bedrijf, produceert naast een breed assortiment aan apparaten ook hoogwaardige warmtepompen. De warmtepompen van Panasonic staan garant voor uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid.

Voordat ze op de markt komen, worden de split- en monobloc warmtepompen van Panasonic onderworpen aan uitgebreide tests en strenge kwaliteitscontroles. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat jouw Panasonic warmtepomp in elke situatie optimaal blijft presteren.

Daarnaast staan Panasonic warmtepompen bekend om hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ze maken efficiënt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en dragen zo bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Met een Panasonic warmtepomp kan je genieten van efficiënte verwarming en koeling, terwijl je ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Nog vele anderen

Er bestaan nog een tal bedrijven en bekende merken die warmtepompen maken, kies degene die het best jouw behoeften past.

installatie warmtepomp premie

Merken van hybride warmtepomp

1. Quad

Als je op zoek bent naar een hybride warmtepomp met een snelle terugverdientijd, is de nieuwe hybride warmtepomp van Quatt wellicht de oplossing. In tegenstelling tot traditionele hybride warmtepompen, heeft de Quatt warmtepomp een gemiddelde terugverdientijd van slechts 3 – 4 jaar.

Wat deze warmtepompen nog aantrekkelijker maakt, is dat ze eenvoudig kunnen worden opgeschaald naar volledige all-electric warmtepompen. Hierdoor kun je in de toekomst gemakkelijk overstappen op een volledig elektrisch verwarmingssysteem, waardoor je nog meer energie bespaart en je ecologische voetafdruk verkleint.

Met de Quatt warmtepomp combineer je efficiënte prestaties met een snelle terugverdientijd, waardoor je kunt genieten van duurzame verwarming en besparingen op de lange termijn.

2. Nibe

Verbeter je wooncomfort met een Nibe warmtepomp. Als veelzijdig merk biedt Nibe verschillende opties, waaronder water-water, lucht-water, ventilatielucht-water en hybride systemen. Betaalbaar wooncomfort voor vrijwel iedereen.

3. Daikin

Maak een verstandige keuze voor de toekomst met een Daikin warmtepomp. Als experts op het gebied van woon- en werkklimaat biedt Daikin al sinds 1958 warmtepompen van hoge kwaliteit. Ze leveren diverse soorten warmtepompen, inclusief hybride opties. Kies voor duurzaamheid en betrouwbaarheid met een Daikin hybride warmtepomp.

Welk merk kan ik best kiezen?

Bepalen welk merk het beste bij jou past, hangt af van verschillende factoren, waaronder het beoogde gebruik en jouw budget.

Er zijn verschillende merken die kwalitatieve warmtepompen aanbieden. Het is raadzaam om de eigenschappen, prestaties en prijzen van verschillende merken te vergelijken om een weloverwogen keuze te maken die past bij jouw behoeften en financiële mogelijkheden.

Zwarte warmtepomp

Wat is de prijs van de beste warmtepomp?

De prijs van de beste warmtepompen varieert doorgaans tussen de 2.800 en 6.600 euro, met een gemiddelde van ongeveer 4.700 euro voor een nominatie als beste warmtepomp merk van dit jaar.

Dit ligt iets hoger dan het gemiddelde van 3.000 tot 4.000 euro voor een warmtepomp. Indien je graag een warmtepomp wilt aanschaffen, maar momenteel niet over voldoende financiële middelen beschikt, is het raadzaam om na te gaan of er subsidies beschikbaar zijn.

Je kunt deze vraag gratis laten beantwoorden bij het aanvragen van een offerte hieronder.

Vraag advies aan een expert! Vul onderstaand formulier in en kom in contact met professionals

Ontvang deskundig advies en bespaar kosten door onderstaand formulier in te vullen. Ervaren installateurs zullen contact met je opnemen en je voorzien van één of meerdere offertes. Op die manier kun je de verschillende opties vergelijken en de beste keuze maken voor jouw situatie.

Vul het formulier in en kom in contact met professionals die je kunnen helpen bij het kiezen en installeren van de juiste warmtepomp merk voor jouw behoeften.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp