Wie zijn Weishaupt?

Weishaupt staat bekend om een goede betrouwbaarheid en hoge kwaliteitslevering. Het is een familiebedrijf dat over heel de wereld al succes geboekt heeft met hun energietechniek. Ze zijn echter wel klein genoeg om onafhankelijk, zelfstandig, flexibel en consequent te kunnen handelen.

Bij Weishaupt werken vele onderzoekers samen aan de ontwikkeling van nieuwe technische producten. Hier wordt dan ook de grondslag gelegd voor de betrouwbare Weishaupt techniek.

enkele unit warmtepomp buiten

Hoeveel kost een Weishaupt warmtepomp?

Hoeveel kost nu zo’n Weishaupt warmtepomp? Een Weishaupt warmtepomp zorgt voor de verwarming van jouw huis en zorgt ervoor dat je stromend water hebt. Dit is een hele investering. Het is dan ook niet slecht om op voorhand een idee te hebben van een aantal richtprijzen per type warmtepomp. De prijzen van zo’n Weishaupt warmtepomp gaan van 5.000 tot 24.000 euro, inclusief installatie.

Het ‘budgetsysteem’ is vaak een hybride ketel. Je kan deze al vanaf 4.900 laten installeren, inclusief installatiekosten. Wil je liever in de grond gaan, dan lopen de budgetten al snel op tot 22.000 euro als totaalprijs.

In de tabel hieronder geven we je een overzicht mee van de richtprijzen per type warmtepomp.

Type warmtepompRichtprijs inclusief plaatsing 
Grond-water warmtepomp € 24.000
Water-water warmtepomp  € 20.000
Lucht-lucht warmtepomp € 5.000
Lucht-water warmtepomp  € 5.000
Hybride warmtepomp € 3.000 

Wil je graag de exacte prijs weten voor jouw warmtepomp? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt via onderstaand offerteformulier.

Ontvang gratis offertes

Alle soorten Weishaupt warmtepompen op een rijtje. Welke warmtepomp is het meest efficiënt? 

Er zijn verschillende soorten Weishaupt warmtepompen:

  • Lucht-water warmtepompen
  • Grond-water warmtepompen
  • Water-water warmtepompen

We bespreken ze hieronder voor jou even kort.

gasketel vervangen door warmtepomp

1. Lucht-water warmtepompen

De lucht-water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht. Die dan via een luchtkanaal voor de verwarming van je huis zorgt. Binnen deze lucht-water warmtepomp heb je nog verschillende opdelingen. We bespreken ze hier even kort.

WWP L I

De warmtepomp voor een binnenopstelling bestaat uit een ketel in de stookplaats. Dit soort warmtepomp is ideaal als het oppervlakte grondstuk beperkt is.

Het vermogen van deze WWP L I warmtepomp zit tussen de 8 en 20 kW. Ze kunnen zich goed aanpassen naar verschillende woningstypes.

WWP L A

De WWP L A warmtepomp is geschikt als er weinig plaats in huis is. Hierbij krijg je een buitenopstelling. Het zorgt voor comfort en een lange levensduur, voor zowel verwarming als verkoeling.

Het vermogen van deze warmtepomp schommelt tussen 6 en 60 kW. Dit zorgt er dus voor dat het in talrijke omstandigheden een goede keuze is, zowel voor eengezinswoningen als voor commerciële gebouwen.

Biblock® WBB

Dit is één van de nieuwste warmtepompen van Weishaupt. Deze verbindt kracht met de laagste geluidsontwikkeling. Door de constructie van het toestel is het bijna geruisloos. Dit is belangrijk voor de opstellingsplaats en de afstand tot de buren.

De biblock WBB heeft een binnen- en buitenunit. Deze goede uitwisseling tussen binnen en buiten zorgt voor een heel hoog rendement.

Splitblock® WSB of split warmtepomp 

De Splitblock WSB warmtepomp is een prijsvoordelige warmtepomp. Het is een goede oplossing voor en eengezingswoning met een warmtebehoefte tot 18 kW.

Deze warmtepomp heeft, zoals de naam het ook al zegt, een binnen- en buitenunit. Het is dus opgesplitst. De buitenunit gebruikt de gratis energie van de buitenlucht voor warmteproductie. Dit geeft een goede werking tot temperaturen van -20°C. De binnenunit zorgt binnenshuis voor de warmteverdeling.

Splitblock® WSB K

De Splitblock WSB K warmtepomp zorgt voor een geïntegreerde bereiding van sanitair warm water en verwarming. Het is een goede oplossing als je weinig plek beschikbaar hebt.

De binnenunit van de warmtepomp werkt samen met een boiler. Door deze compacte systeemcombinatie wordt de aanwezige opstellingsplaats optimaal gebruikt en is dit dus ideaal voor kleine en middelgrote huishoudens. Het is een betrouwbaar en spaarzaam systeem voor warm water en warmte.

WWP T

De WWP T lucht-water warmtepomp zorgt voor een duurzame en zuinige verwarming en sanitair warm water, onafhankelijk van een bestaand verwarmingssysteem.

Deze zijn dan ook zeer geschikt bij een renovatie of modernisering van appartementen. De aanwezige omgevingslucht wordt ook hier gebruikt als warmtebron.

Wil je zeker weten of een lucht-water warmtepomp iets voor jou is? Welk type installeer je dan best? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand offerteformulier.

Ontvang gratis offertes

2. Grond-water warmtepompen

Bij grond-water warmtepompen komt de hernieuwbare energie uit de grond. Door middel van boringen, worden er leidingen in de grond aangebracht en zo wordt de warmte gehaald uit de grond. Dit soort warmtepomp is duurder en meer geavanceerd dan een lucht-water warmtepomp, maar zeker ook een heel goede en voordelige keuze.

We bespreken hieronder ook weer een aantal verschillende types van deze grond-water warmtepomp.  

WWP S

Een grond-water warmtepomp type WWP S is een gesloten systeem. Dit systeem behoort tot de stevigste, stilste en meest efficiënte systemen van een warmtepomp die er bestaan.

Het vermogen van deze warmtepomp gaat van 6 tot 130 kW, waardoor het dus voor allerlei bouwtypes kan gebruikt worden.

WWP S IDT

De WWP S IDT warmtepomp heeft een geïntegreerde boiler. Door de compacte constructie is dit een ideale oplossing bij weinig plaats, in bijvoorbeeld eengezinswoningen.

Geoblock® WGB

Een warmtepomp van het type Geoblock WGB gebruikt de energie uit de grond voor verwarming en koeling van een woning.

De Geoblock warmtepomp is één van de meest robuuste, stilste en efficiëntste warmtepompsystemen die er zijn. Ze gaan tot een vermogen van 14 kW.

aardwarmtepomp aanleg huis

3. Water-water warmtepompen

Water-water warmtepompen halen hun hernieuwbare energie uit grondwater. Dit grondwater heeft bijna altijd een constante temperatuur waardoor het een efficiënte warmtebron is voor een warmtepomp.

Hieronder bespreken een specifiek type van deze water-water warmtepomp.

WWP W

De WWP W water-water warmtepomp kunnen ingezet worden bij de meeste waterkwaliteiten. Het vermogen van deze warmtepomp gaat van 10 tot 180 kW. De meeste gebouwen kunnen hier eenvoudig mee gekoeld of verwarmd worden.

Een Weishaupt warmtepomp door een erkend installateur laten plaatsen? Vul ons offerteformulier in 

Ontvang gratis vrijblijvende offertes over het plaatsen van een Weishaupt warmtepomp aan specialisten in jouw buurt om meer informatie te vergaren en inspiratie op te doen. Vind zo de beste oplossing voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp