Wie zijn Nibe? 

Nibe is een vooraanstaand en internationaal bekend bedrijf dat zich richt op duurzame energieoplossingen. Met hun jarenlange ervaring en expertise in de branche hebben ze een solide reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van hoogwaardige warmtepompen, boilers, ventilatiesystemen en andere milieuvriendelijke producten.

Een van de meest prominente producten van Nibe zijn hun warmtepompen. Warmtepompen zijn innovatieve apparaten die warmte uit de omgeving, zoals lucht, bodem of water, onttrekken en deze gebruiken om woningen en gebouwen te verwarmen. Dit proces maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, wat leidt tot een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot.

Vergelijk gratis offertes

Hoeveel kost een Nibe warmtepomp? 

Het prijskaartje van een Nibe warmtepomp kan variëren afhankelijk van het type en de installatie-opties. Hieronder vind je een overzicht van de richtprijzen per soort warmtepomp, inclusief installatie:

Type warmtepompPrijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water€ 22.000
Water-water€ 24.000
Lucht-lucht€ 6.000
Lucht-water€ 6.000
Hybride€ 4.000

De kosten van een warmtepomp zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type warmtepomp, de grootte van de installatie, de complexiteit van de plaatsing en eventuele extra opties zoals een losse boiler.

Zo zijn grond-water systemen vaak duurder vanwege het boren van de bronnen en de benodigde boiler, maar staan bekend om hun hoog rendement.

Lucht-lucht en lucht-water warmtepompen zijn meestal voordeliger, terwijl hybride modellen een aantrekkelijke optie kunnen zijn vanwege de lagere investeringskosten.

Let op dat dit schattingen zijn en de werkelijke prijzen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie, locatie en installatie complexiteit.

Voor een exacte prijsopgave is het aan te raden om offertes aan te vragen bij erkende installateurs die jouw specifieke behoeften kunnen beoordelen en je kunnen voorzien van advies op maat. 

warmtepomp prijs spaarvarken

Hoe werkt een Nibe warmtepomp?

De warmtepomp, zoals de AMS10-12, maakt slim gebruik van natuurlijke warmtebronnen, zoals water, lucht en bodem, om verwarmingswater van 40⁰C te produceren. Hoewel de warmtepomp op elektriciteit werkt, zorgt deze innovatieve installatie ervoor dat je gasverbruik aanzienlijk wordt verminderd.

Het proces van de warmtepomp werkt in een aantal stappen:

  1. De warmtepomp onttrekt warmte aan de natuurlijke warmtebronnen. Een speciale vloeistof, het koudemiddel, wordt naar de compressor geleid, waar het snel begint te koken en eenvoudig verdampt.
  2. De compressor zorgt voor druk op de verdampte stoffen, waardoor de temperatuur stijgt.
  3. De damp gaat vervolgens naar de condensor, waar de warmte kan worden afgegeven aan jouw woning. Dit resulteert in warm tapwater en een aangenaam verwarmde woning.
  4. Om de druk en temperatuur te verlagen, gaat het koudemiddel door een expansieventiel, waardoor het weer een vloeistof wordt. Dit proces blijft continu doorgaan, waardoor de warmtepomp op een circulaire wijze blijft werken.

Hoeveel stroom verbruikt een nibe warmtepomp?

Het stroomverbruik van een Nibe warmtepomp varieert afhankelijk van het model, maar is over het algemeen lager dan traditionele verwarmingssystemen.

Gemiddeld verbruikt een warmtepomp tussen de 2.000 kWh en 5.000 kWh per jaar, afhankelijk van het vermogen en gebruik. Een goed geïsoleerde woning en efficiënt ontwerp kunnen het stroomverbruik minimaliseren.

Raadpleeg de technische specificaties of een erkende installateur voor nauwkeurige informatie.

warmtepomp-verbruik-1-min.jpg

De vier soorten Nibe warmtepompen op een rijtje 

Nibe biedt een gevarieerd assortiment van vier verschillende soorten warmtepompen om aan diverse behoeften te voldoen. Hieronder volgt een overzicht van deze vier categorieën, met een korte introductie en werking van elke warmtepomp:

1. Water-water warmtepompen 

Water-water warmtepompen zijn ontworpen om warmte uit een waterbron, zoals een grondwaterput of een nabijgelegen meer, te halen en deze te gebruiken voor verwarming en sanitair warm water. Het uitgebreide assortiment van Nibe biedt diverse modellen, waaronder de F1345 en F1145, die bekend staan om hun hoge efficiëntie en duurzame prestaties.

2. Lucht-water warmtepompen 

Lucht-water warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om water te verwarmen voor radiatoren of vloerverwarmingssystemen. Nibe’s lucht-water warmtepompen, zoals de NIBE F2040 en NIBE F2120, bieden ideale oplossingen voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

3. Ventilatielucht-water warmtepompen 

Ventilatielucht-water warmtepompen halen warmte uit de afgevoerde ventilatielucht en zetten deze om in bruikbare energie voor verwarming en warm water. Deze energiezuinige warmtepomp zorgt voor een effectieve ventilatie en warmteterugwinning. Nibe’s assortiment omvat modellen zoals de F750 en F755, die uitstekende prestaties leveren met een laag energieverbruik.

4. Hybride warmtepompen 

Hybride warmtepompen combineren een warmtepomp met een bestaande verwarmingsketel om een kostenefficiënte en flexibele verwarmingsoplossing te bieden. De hybride systemen van Nibe, zoals de NIBE S1155 en NIBE S1255, zijn ontworpen om naadloos samen te werken met traditionele verwarmingssystemen en zo energie te besparen zonder concessies te doen aan comfort.

Warmtepompen vergelijken?Raadpleeg onze erkende installateurs

Hoe lang gaat een Nibe warmtepomp mee?

Een Nibe warmtepomp heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 15 à 20 jaar. Bij gunstige omstandigheden en met goed onderhoud en correct gebruik kan de levensduur zelfs langer zijn, en sommige warmtepompen kunnen meer dan 30 jaar meegaan.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en de warmtepomp op de juiste manier te gebruiken om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren gedurende haar levensduur. Met zorgvuldig beheer kan een Nibe warmtepomp dus vele jaren een efficiënte en duurzame verwarmings- en koelingsoplossing bieden.

Een Nibe warmtepomp installatie kopen? Verstuur je aanvraag en krijg prijsvoorstellen op maat van meerdere specialisten uit jouw regio 

Overweeg je om een Nibe warmtepomp installatie aan te schaffen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Via ons handige offerteformulier kun je gratis en vrijblijvend offertes en deskundig advies aanvragen over de aanschaf en installatie van een Nibe warmtepomp. Op die manier kun je jezelf nog beter informeren en gemakkelijk prijzen vergelijken, zodat je uiteindelijk de beste oplossing vindt voor jouw specifieke situatie.

Het kopen van een Nibe warmtepomp is een belangrijke investering voor je woning of bedrijfspand, en het is essentieel om een weloverwogen beslissing te nemen. Door offertes aan te vragen bij erkende warmtepomp installateurs en specialisten uit jouw regio, krijg je toegang tot prijsvoorstellen op maat, afgestemd op jouw behoeften en budget.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp