Wat is de prijs voor een Samsung (hybride) warmtepomp? 

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Uiteraard heeft elk type een eigen prijskaartje. De totaalprijs van een warmtepomp, inclusief installatie, begint vanaf € 4.600 en kan makkelijk oplopen tot € 24.000

Hou er rekening mee dat een groot deel van de kosten afhangt van de complexiteit en de duur van het plaatsingswerk. Een warmtepompsysteem met grondboring is bijvoorbeeld prijziger omdat de installatie meer werk vraagt. De totaalprijs van een Samsung hybride warmtepomp met plaatsing is vrijwel de goedkoopste optie.

Soort warmtepomp Prijs, inclusief installatie
Grond-water € 17.000
Water-water € 14.000
Lucht-lucht € 3.000
Lucht-water € 12.000
Hybride € 6.000
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat
Vind erkende installateurs van Samsung warmtepompen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Soorten Samsung lucht-water warmtepompen

Het soort warmtepomp dat het meest geschikt is voor jouw woning is afhankelijk van meerdere factoren. De grootte van je woning speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol, net zoals het afgiftesysteem en de isolatiewaarde.

Als je het nog steeds moeilijk vindt om een keuze te maken tussen de onderstaande drie types, is het altijd nuttig om een specialist te raadplegen die je info en advies op maat kan geven. 

1. Lage temperatuur Samsung EHS warmtepomp: minder co2

Een lage temperatuur warmtepomp fuctioneert meestal op basis van twee delen. De warmte wordt uit de lucht gehaald door het buitendeel en het binnendeel zorgt voor een verhoging van de watertemperatuur. Je kan het verwarmde water gebruiken voor sanitair en verwarming

Als je voor dit type warmtepomp kiest, is een goede isolatie noodzakelijk in je woning om een aangename binnentemperatuur te creëren. Water met een lage temperatuur bevat immers minder energie.

Aangezien een lage temperatuur warmtepomp buitenlucht als energiebron gebruikt, kan dit systeem zeer ecologisch en duurzaam koelen en verwarmen, ook bij lage buitentemperaturen. Het is namelijk een warmtepomp die deel uitmaakt van de Eco Heating System producten. 

2. Hoge temperatuur warmtepomp 

Dit model is ideaal om een cv-ketel te vervangen zonder dat je het afgiftesysteem of de isolatie aan moet passen. In tegenstelling tot lage temperatuur warmtepompen, kunnen hoge temperatuur warmtepompen wel ingeschakeld worden bij klassieke, oudere radiatoren omdat de temperatuur verhoogt wordt tot 70 graden Celsius.

Een lage temperatuur warmtepomp wordt eerder geadviseerd voor meer recente woningen met moderne verwarmingssystemen. 

3. All-in-one warmtepomp: koelen, air conditioning en vervanging boiler

Deze warmtepomp is een combinatie van een lucht-lucht warmtepomp en een water-lucht warmtepomp. De Samsung TDM Plus streeft naar optimaal comfort door het snel creëren van een aangename binnentemperatuur, warm water en vloerverwarming.

Heel dit systeem vertrekt vanuit slechts één buitenunit. Dit ecologische toestel heeft een energie efficiëntie klasse A+++ en kan op meerdere vermogens werken.

warmtepomp installeren

Welke warmtepomp productmodellen biedt Samsung aan? 

Samsung beschikt over meerdere warmtepompmodellen. Ten eerste produceren ze de single split warmtepomp. Die bestaat uit een buitenunit die verbonden wordt aan één binnenunit. Dit systeem is gemakkelijk te plaatsen en verzekert een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Een ander model is het Free Joint Multi warmtepompsysteem. Het is een eenvoudig en stil systeem dat meerdere ruimtes gelijktijdig kan verwarmen. Het bestaat uit één buitenunit waar tot vijf binnendelen aan verbonden kunnen worden.

De single split warmtepompen en Free Joint Multi warmtepompsystemen komen bovendien beiden in dezelfde modellen voor: wandmodellen, cassettemodellen, vloer- en plafondmodellen en kanaalmodellen

Vraag advies aan een specialist en vind een warmtepomp die past bij jouw woning of werkplek.

Op zoek naar een specialist?
Ontvang offertes voor een Samsung warmtepomp

Soorten bediening van Samsung warmtepompen  

Samsung beschikt over een redelijk aanbod aan bedieningen voor warmtepompsystemen waarbij ze een sterke focus hebben gelegd op een hoge beheersbaarheid en gebruiksgemak.

Je kan een bediening kiezen met eventuele extra functies naar wens. Er zijn bijvoorbeeld simpele en meer gesofisticeerde bedieningen of mogelijkheden voor besturing van op afstand. 

1. Bedrade wandbedieningen

Bedrade wandbedieningen worden toegepast bij airconditioning en warmtepompen. Het verzekert een zeer snelle en vlotte bediening voor het bijstellen van de temperatuur. Van op één centrale plek zijn alle toestellen te bedienen. Het maakt het een ecologisch en duurzaam toestel dat lang zal meegaan.

2. Centrale bedieningen

Centrale bediengen zijn handige toestellen waarmee je de gewenste temperatuur in je woning eenvoudig kan instellen. Deze bediening bestaat in twee modellen

De eerste variant is de MCM-A202N. Alle binnenunits (maximaal 256) kunnen zo eenvoudig bediend worden met een draadloze afstandsbediening van 120 x 110 x 20mm. Vanuit een centrale plaats kan je met een eenvoudige aan/-uitknop je woning koelen of verwarmen. 

Een andere optie is een MCM-A300N afstandsbediening. Het grote verschil met het vorige model is een touchscreen model met bedrade wandbediening. Het voordeel is dat je zo een schema naar keuze kan instellen waarop verschillende ruimtes (max. 12) verwarmd worden. Zo vermijd je ook dat je energie in ruimten waar je amper komt verbruikt. 

Warmtepomp bediening

3. Data Management Server 2.5

De Data management Server 2.5 is een overkoepelend systeem om grotere gebouwen volledig en vlot te koelen of verwarmen. Zo kun je meerdere airconditioningunits binnen één systeem beheren. Alle verschillende ruimtes kunnen gelijktijdig en eenvoudig bediend worden via internet en een afstandsbediening.

Dit systeem is ecologisch en biedt veel comfort. Het bevat een programmeerfunctie waarmee alle zones apart bedienbaar zijn en ze beginnen met koelen of verwarmen op het ingestelde tijdstip. Daarnaast werkt het toestel met een e-mailservice die storingen eenvoudig opspoort en aangeeft. Ook heb je via het internet toegang tot het volledige systeem zodat je alles kan opvolgen. 

4. Infrarode bedieningen

Samsung beschikt ook over infrarode bedieningen. Ze zijn in twee modellen verkrijgbaar:

Het AR-EH03E model is zeer gebruiksvriendelijk. Het werkt met een aan/uitknop met timer en biedt je verschillende handige tools. Zo kan je alles beheren en gericht instellen zoals bijvoorbeeld de ventilatorsnelheid, luchtkracht, temperatuur of optiecodes. Bovendien is het ook bruikbaar bij Wind-Free™ modellen.

Met het andere model, de AR-KH00E, kan je de 360 Cassette Luchtflow richting beheren en aanpassen. Verder biedt het ongeveer dezelfde functies en voordelen als het AR-EH03E model.

5. S-NET 3

Het S-NET 3 systeem is energiebesparend en heel toegankelijk. Via deze centrale bediening kunnen verschillende zones van een groot gebouw (tot 4.096 units) gelijktijdig bediend worden. Aan dit flexibel systeem kan je tot wel 16 Data Management Servers aansluiten. 

Het biedt ook veel handige functies zoals toegang tot een goede beveiliging door USB Key Lock, updates via het internet en een uitgebreid verbruiksoverzicht. Het kan gebruikt worden bij een Single split CAC, Free Joint Multi, DVM, ERV warmtepomp.

6. WiFi op de wand-, kanaal- en cassettemodellen (app op mobiele telefoon) 

Met wifi-bediening kan je werkelijk van overal de temperatuur in je werkplaats of woning instellen en aanpassen. Na de installatie van de wifi-kit en de Smart wifi applicatie kan je met je smartphone verschillende modes activeren of functies beheren. Met je smartphone als bediening kan je zo al in een gekoelde of verwarmde woning thuiskomen. 

Een warmtepomp van Samsung laten plaatsen? Vind een installateur via ons offerteformulier

Wil je eerst bijkomende info en advies op maat voor jouw situatie? Vraag via onderstaand formulier gratis naar 1 of meerdere vrijblijvende offertes en advies over Samsung warmtepompen en eventuele installatie. Zo krijg je direct een duidelijk beeld van het aanbod van Samsung en kan je makkelijk prijzen vergelijken.

Een erkend specialist kan je advies geven en inschatten wat de ideale warmtepomp is voor jouw woning. Met het juiste systeem creëer je namelijk een aangenaam en huiselijk klimaat. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp