Wie zijn Buderus? 

Buderus is de Europese leider in verwarmingssystemen. Als fabrikant van verwarmingsoplossingen sinds 1731 beschikken ze over een jarenlange expertise op het gebied van verwarmingssystemen, die ze graag met jou delen.

Dankzij deze knowhow heeft Buderus een unieke expertise ontwikkeld in het concipiëren van onderling gekoppelde, geoptimaliseerde en vooral betrouwbare verwarmingssystemen.

Buderus biedt een breed scala aan verwarmingsoplossingen op maat, van eenvoudige systemen met alleen een gasketel tot complexere systemen zoals een warmtepomp met vloerverwarming of een hybride systeem.

Met hun hoogwaardige producten streven ze naar betrouwbare, energiezuinige en comfortabele verwarmingssystemen voor jouw huis.

Wat kost een Buderus warmtepomp? 

Hieronder vind je een overzicht van de richtprijzen, inclusief plaatsing (verwacht), voor verschillende types Buderus warmtepompen:

Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water€ 18.000
Water-water€ 19.000
Lucht-lucht€ 9.000
Lucht-water€ 13.000
Hybride€ 9.000

Let op dat dit slechts richtprijzen zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van specifieke installatievereisten en andere factoren. Het is altijd verstandig om offertes aan te vragen bij erkende installateurs voor een nauwkeurige prijs op maat van jouw situatie.

Alle soorten Buderus warmtepompen op een rijtje 

Hieronder vind je een overzicht van alle soorten Buderus warmtepompen, waarbij we enkele modellen bespreken om je een idee te geven van de beschikbare opties.

Het assortiment van Buderus omvat echter meer modellen dan wat hier wordt besproken. Buderus is een toonaangevende fabrikant van verwarmingsoplossingen met een jarenlange expertise op het gebied van verwarmingssystemen.

Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig systeem met alleen een gasketel of een complexere oplossing met een warmtepomp en vloerverwarming, Buderus heeft een oplossing op maat voor jouw verwarmingsbehoeften. Laten we nu de verschillende soorten Buderus warmtepompen bekijken.

deskundige installeert warmtepomp

1. Bodem-water warmtepompen  

Bodem-water warmtepompen, ook wel geothermische warmtepompen genoemd, maken gebruik van de natuurlijke warmte die in de bodem aanwezig is. Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om op een efficiënte en duurzame manier warmte te onttrekken aan de bodem voor het verwarmen van gebouwen.

Dit gebeurt via een verticale boring of een horizontaal captatienet, waarbij een stelsel van buizen in de ondiepe ondergrond de energie aan de bodem onttrekt. Met behulp van deze geothermische warmtepompen kan je genieten van een comfortabel binnenklimaat terwijl je tegelijkertijd je ecologische voetafdruk verkleint.

Het gamma van Buderus biedt verschillende modellen bodem-water warmtepompen aan om aan diverse behoeften te voldoen. Ontdek de voordelen van deze geavanceerde technologie en de mogelijkheden die het biedt voor energie-efficiënt en milieuvriendelijk verwarmen.

Logatherm WSW186

De Logatherm WSW186 van Buderus is een toonaangevende modulerende geothermische warmtepomp en biedt de hoogste efficiëntie in België. Met een seizoensafhankelijk verwarmingsrendement in klasse A+++ is dit toestel de ideale keuze voor nieuwbouwwoningen en als vervanging van oudere modellen.

Wat deze warmtepomp echt onderscheidt, is het fluisterstille geluidsniveau van slechts 30 dB(A), waardoor het stilste model op de markt is. Geniet van duurzaam en hernieuwbaar verwarmen met de Logatherm WSW186 en minimaliseer tegelijkertijd je impact op het milieu.

2. Lucht-water warmtepompen 

Lucht-water warmtepompen zijn een slimme keuze voor duurzame verwarming en de productie van sanitair warm water. Deze warmtepompen benutten de onuitputtelijke energiebron van de lucht, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn om je huis te verwarmen.

In hun uitgebreide gamma vind je diverse systemen op maat, die perfect aansluiten bij jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Ontdek de kracht van lucht als duurzame energiebron met onze lucht-water warmtepompen en draag bij aan een groenere toekomst.

Logatherm WLW166i

De nieuwe split lucht/water-warmtepomp Logatherm WLW166i combineert efficiëntie en ecologie op een meesterlijke wijze. Door op een zuinige manier energie uit de lucht te halen en om te zetten in warmte, biedt dit model een duurzame oplossing voor warmwaterproductie en verwarming in nieuwbouwprojecten. Ook bij renovaties is deze warmtepomp een slimme keuze, omdat hij naadloos kan worden gecombineerd met een ketel, wat resulteert in een hybride verwarmingssysteem.

Met het ErP-label A+++, staat de Logatherm WLW166i garant voor een ecologische en zuinige warmteproductie, waardoor je niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook een positieve bijdrage levert aan het milieu. Het innovatieve design van deze lucht/water-warmtepomp voegt een moderne en elegante uitstraling toe aan je woning.

De intuïtieve bediening wordt mogelijk gemaakt door de moderne en elegante bedieningseenheid Logamatic HMC310, waardoor je de warmtepomp gemakkelijk en efficiënt kunt aansturen. Met de Logatherm WLW166i geniet je van innovatieve prestaties en een duurzaam verwarmingssysteem voor een groene toekomst.

3. Sanitaire warmtepompen 

Met de Buderus sanitaire warmtepompen, zoals het innovatieve model Logatherm WPL AR, kun je op een energiezuinige en duurzame manier warm water produceren voor jouw hele gezin. Deze warmtepompen maken slim gebruik van de energie uit de binnen- of buitenlucht om warmte op te wekken voor het verwarmen van water.

Met de Logatherm WPL AR kun je rekenen op een efficiënte warmwatervoorziening, terwijl je tegelijkertijd jouw ecologische voetafdruk verkleint. En dat is nog niet alles. Je kunt deze sanitaire warmtepomp ook koppelen aan zonnepanelen, waardoor je nog meer bijkomende efficiëntie en besparingen kunt realiseren. Dit maakt het tot een verstandige investering in duurzaamheid.

Met oog voor het comfort en de behoeften van jouw gezin, biedt de Logatherm WPL AR een betrouwbare en milieuvriendelijke oplossing voor het produceren van warm water.

Interesse in een Buderus warmtepomp?Ontvang hier gratis offertes!

Logatherm WPT

Met de Logatherm WPT biedt Buderus jou een sanitaire warmtepomp die uitblinkt in hoge efficiëntie en tot wel 70% energiebesparing. De Logatherm WPT is beschikbaar in twee groottes, 200 liter en 260 liter, zodat je kunt kiezen welke capaciteit het beste bij jouw behoeften past.

De gebruiksvriendelijke LCD-interface geeft je directe toegang tot diverse modi, waardoor je de warmtepomp eenvoudig kunt bedienen en instellen naar jouw voorkeuren. Het gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel R513A toont onze toewijding aan duurzaamheid en zorgt voor een lagere impact op het milieu.

Met de Logatherm WPT kun je niet alleen genieten van een efficiënte en milieuvriendelijke warmwatervoorziening, maar ook aanzienlijk besparen op je energiekosten.

4. Hybride warmtepompen 

Buderus biedt een reeks hybride warmtepompen aan die perfect samengaan met je bestaande verwarmingssysteem. Deze geavanceerde systemen combineren de efficiëntie van een warmtepomp met de betrouwbaarheid van een traditionele verwarmingsketel. Hieronder worden de drie nieuwste modellen toegelicht:

Logano plus KBH195i

Dit geavanceerde systeem combineert de hybride stookolieketel Logano plus KBH195i met de buitenunit van warmtepomp WPL AR of WLW196i AR S+. Deze slimme combinatie brengt fossiele en hernieuwbare energie samen om een efficiënt en duurzaam verwarmingssysteem te creëren.

Het Logano plus KBH195i systeem is ideaal voor moderniseringen en vervanging van oude verwarmingsinstallaties in bestaande woningen. Met de hybride stookoliecondensatiesysteem en lucht/water-warmtepomp zorg je voor een optimale verwarming en warmwatervoorziening.

Het systeem maakt gebruik van een slimme hybride regeling, waardoor je energie verbruik geoptimaliseerd wordt. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te schakelen van stookolie naar gas door eenvoudig de brander te vervangen.

Logano plus KBH192i

Ontdek het Logano plus KBH192i hybride systeem op gas, een slimme combinatie van de Logano plus KBH192i en de buitenunit van warmtepomp WPL AR of WLW196i AR S+. Dit geavanceerde hybride verwarmingssysteem biedt de perfecte oplossing voor renovatieprojecten.

Dankzij de Logano plus KBH192i in combinatie met de lucht/water-warmtepomp buitenunit profiteer je van een efficiënte en milieuvriendelijke verwarming. Het hybride systeem is ideaal voor moderniserings- en renovatieprojecten, waardoor je jouw bestaande verwarmingsinstallatie kunt upgraden naar een duurzamer en energiezuiniger alternatief.

Met de slimme hybride regeling van de Logano plus KBH192i ben je verzekerd van een optimaal verbruik en maximale energie-efficiëntie. Dit hybride gascondensatiesysteem maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en biedt een uitstekende combinatie van verwarmingsprestaties en duurzaamheid.

warmtepomp oud huis

Logano plus GBH212

Maak kennis met het Logano plus GBH212 hybride gascondensatiesysteem, een perfecte combinatie van de gascondensatieketel Logano plus GB212 en de buitenunit van warmtepomp WPL AR. Dit geavanceerde hybride verwarmingssysteem voldoet aan alle moderne eisen voor efficiënte verwarmingsinstallaties.

Het Logano plus GBH212 hybride systeem is ideaal voor de uitbreiding van een bestaand verwarmingssysteem en renovatieprojecten. Door gebruik te maken van de lucht/water-warmtepomp buitenunit, profiteer je van een duurzame en milieuvriendelijke verwarming voor zowel je huis als je sanitair warm water.

Met de slimme hybride regeling van het Logano plus GBH212 systeem ben je verzekerd van een optimaal verbruik en een efficiënte werking. De combinatie van de gascondensatieketel en de warmtepomp biedt een uitstekende balans tussen verwarmingsprestaties en duurzaamheid.

Buderus warmtepomp prijzen vergelijken? Krijg prijsvoorstellen op maat van specialisten 

Wil je de prijzen van Buderus warmtepompen vergelijken en de beste oplossing vinden voor jouw situatie? Vul dan nu ons gratis en vrijblijvende offerteformulier in! Door dit te doen, ontvang je prijsvoorstellen op maat van verschillende specialisten uit jouw regio.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp