Lijst van de beste installateurs van warmtepompen actief in Oost-Vlaanderen

Delta 2
100%
Anthonis de Jonghestraat 9
B-9100 Sint-Niklaas

Delta 2 is een bedrijf afkomstig uit Sint-Niklaas. Partner van Bobex sinds 2018, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepomp, Airco.

JCS - AIRCO
100%
Gasdam 15 B
B-9120 Beveren-Waas

JCS – AIRCO is een bedrijf afkomstig uit Beveren-Waas. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Vloerverwarming, Ventilatiesysteem, Warmtepomp, Airco.

Solitec BV
100%
Oktrooiplein 1
B-9000 Gent

Stap in de wereld van duurzame energie met Solitec, uw betrouwbare partner voor betaalbare en milieuvriendelijke oplossingen. Wij zijn gepassioneerd over het leveren van hoogwaardige diensten op het gebied van zonne-energie, thuisbatterijen, laadpalen, airconditioning, … (Lees meer)

Clima-House
100%
Bergstraat 16
B-9420 Erpe-Mere

Clima-House is een nieuw dynamisch bedrijf gevestigd in Erpe-Mere. Het is gespecialiseerd in airconditioning- en verwarmingsoplossingen voor alle soorten woningen (zowel nieuwe als oude). Bovendien is Clima-House te vinden in het hele gebied van Oost- en West-Vlaandere … (Lees meer)

BUYLE TECHNICS
100%
Antwerpsesteenweg 31A
B-9160 Lokeren

Buyle Technics is een bedrijf gevestigd in Lokeren in Oost-Vlaanderen dat gespecialiseerd is in de installatie en het onderhoud van warmtepompen en airconditioningsystemen.Met klantentevredenheid als prioriteit stellen de teams van Buyle Technics hun bekwaamheid en pro … (Lees meer)

Busschaert koeltechniek
100%
Hullekenstraat 10
9200 Dendermonde

Busschaert koeltechniek, een bedrijf gevestigd in Dendermonde, België, biedt haar diensten aan in de regio Oost-Vlaanderen. Wij zijn specialist in de installatie van warmtepompen en airconditioning. Goed werk leveren staat bij ons voorop.

Bel ons voor verschil … (Lees meer)

De Witte Technics
96%
Daknamstraat 2
B-9041 Oostakker

Heb je het naderhand helemaal gehad met die onregelmatige temperaturen in huis of op kantoor en wil je daarom onmiddellijk tot actie overgaan aan de hand van de installatie van airconditioning? Dan hoef je alvast niet langer op zoek naar het geknipte bedrijf hiervoor, w … (Lees meer)

Alfasun
94%
Mallaardstraat 9
B-9406 Ninove

Wilt u een milieuvriendelijker thuis creëeren? Wilt u dankzij groene energie uw energiefactuur fors doen dalen? Alfasun is gespecialiseerd in milieuvriendelijke producten te leveren en installeren voor uw huis. Met behulp van zonnepanelen, omvormers, thuisbatterije … (Lees meer)

MJ-Technieken
Terlicht 196
B-9450 Haaltert

MJ-Technieken is een bedrijf afkomstig uit Haaltert. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepomp, Airco.

Climacare
100%
Jozef Wautersstraat 109 A
B-2830 Willebroek

Climacare is een bedrijf afkomstig uit Willebroek. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepompboiler, Warmtepomp, Airco.

Favor Cool
97%
Industrieterrein Kanaal-Noord 1434
B-3960 Bree

Favor Cool is een bedrijf afkomstig uit Bree. Partner van Bobex sinds 2020, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepompboiler, Warmtepomp, Airco.

Total Energy Projects Group
96%
Tipstraat 140
B-3740 Bilzen

Total Energy Projects Group is een bedrijf gespecialiseerd in installatie zonnepanelen, zonnepanelen, warmtepompen, centrale verwarmingsketels en het reinigen en coaten van daken. Ook voor herstellingswerken kan u op ons beroep doen.
Dankzij hun vakmanschap e … (Lees meer)

Techni-Cal
92%
Essenestraat 16
B-1740 Ternat

Techni-Cal is een onderneming die gespecialiseerd is op verschillende werkterreinen. Zij is actief op het gebied van huishoudbatterijen, warmtepompen, airconditioning en zonnepanelen. Dit bedrijf is gevestigd in België en is actief in twee regio’s, namelijk Vlaams-Bra … (Lees meer)

Thermaheat BV
0%
Beneluxpark 26 bus 002
B-8500 Kortrijk

Thermaheat BV is een bedrijf afkomstig uit Kortrijk. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepompboiler, Warmtepomp.

Solar Planeet
Pater Pirestraat 34
B-8800 Roeselare

Solar Planeet is een bedrijf afkomstig uit Roeselare. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepomp, Airco.

Ancilux Services
Ferdinand Uylenbroeckstraat 109
B-1600 Sint-Pieters-Leeuw

Ancilux Services is een bedrijf afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepompboiler, Warmtepomp, Zonnepanelen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Hoeveel betaal je voor een warmtepomp in Oost-Vlaanderen? Prijzen

Er bestaan twee verschillende types warmtepompen, namelijk een geothermische en aerothermische warmtepomp. Daarnaast kan je ook kiezen voor een hybride warmtepomp of een warmtepompboiler. Hieronder lees je een overzicht van de prijzen.

·         Grond-water warmtepomp: € 10.000 tot € 24.000

·         Water-water warmtepomp: € 15.000 tot € 20.000

·         Lucht-water warmtepomp: € 7.500 tot € 12.500

·         Lucht-lucht warmtepomp: € 2.500 tot € 8.000

·         Hybride warmtepomp: € 5.000 tot € 7.000

·         Warmtepompboiler: € 3.000 tot € 5.000

Het element dat het meeste invloed heeft op de prijs, is de plaatsing van de warmtepomp. Bij geothermische warmtepompen is grondboring nodig. Deze boringen zorgen voor een hoge kostprijs.

cta url=#ppp layout=”button-rounded” text=”Ontvang offertes”]

Premie(s) warmtepomp 2024 maken investering extra aantrekkelijk

Indien je een warmtepomp wil plaatsen, check je ook het aanbod van de premies. Dit is kleine tijdsbesteding, die jou best wat geld bespaart.

In Brussel kan je sinds het begin van 2022 genieten van een nieuw premiesysteem: RENOLUTION.  Voor Vlaanderen gelden er andere regels. Gedurende de tweede helft van 2022 werd het premiestelsel hervormd.

Investeer je in een warmtepomp en ligt jouw gemeente in Vlaanderen, dan maak je gebruik van een specifieke premie. De premie schommelt tussen € 300 en € 4.000. Het bedrag van de premie hangt af van het type warmtepomp. Daarnaast zijn er nog enkele andere elementen waar je rekening mee dient te houden:

·         Premie verdubbeld indien jouw straat geen aardgasnet bezit

·         Hogere premies voor sociaal tarief

·         Enkel facturen van maximum twee jaar oud geldig

Wat is het rendement van een warmtepomp?

Het loont om te investeren in een warmtepomp. ­Het is een investering dat zichzelf zeer eenvoudig terugbetaald.

Het rendement van een warmtepomp is afhankelijk van het type warmtepomp en bepaalt mee de terugverdientijd. De terugverdientijd van een warmtepomp varieert tussen zeven en vijftien jaar.

Snel en eenvoudig warmtepomp kiezen: enkele tips

Hieronder vind je een overzicht terug van enkele tips, waarmee je best rekening houdt bij het kiezen van een warmtepomp. Vervolgens heb je een duidelijk beeld van hetgeen je wil kopen.

Tip 1: Neem je budget als richtpunt

Kies een warmtepomp die binnen jouw budget past. Kijk zeker ook de premies van de warmtepompen na.

Tip 2: Soort warmtepomp

Er zijn zes soorten warmtepompen waaruit je kan kiezen. Je kan kiezen voor een geothermische warmtepomp. Dit zijn de grond-water warmtepomp en de water-water warmtepomp. Deze warmtepompen maken gebruik van grondwater om jouw woning te verwarmen.

Je kan ook kiezen voor de aerothermische warmtepompen. Tot deze categorie behoren de lucht-water warmtepomp en de lucht-lucht warmtepomp (airconditioning). Dit type warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om jouw ruimtes op te warmen.

Tot slot kan je ook kiezen voor een hybride warmtepomp of een warmteboiler.

Tip 3: Check of je woning geïsoleerd is

Ga na of jouw woning over een goede isolatie beschikt. Het zou zonde zijn om de warmte die je creëert te verliezen. Daarnaast is jouw investering ook niet rendabel als je niet over een goede isolatie beschikt.

Tip 4: Vergeet vergunning en/of meldingsplicht niet

Aangezien je bij geothermische warmtepompen aan grondboring doet, dien je hiervoor een vergunning aan te vragen. Daarnaast mag je het plaatsen van een warmtepomp niet vergeten te melden. Een erkende installateur wil jou steeds bijstaan bij de aanvraag van de vergunning. Check ook steeds bij jouw gemeente of het nodig is om de plaatsing te melden.

cta url=#ppp layout=”button-rounded” text=”Vraag raad aan een vakman in jouw regio”]

Tip 5: Quest-kwaliteitslabel

Het label garandeert de betrouwbaarheid en kwaliteit van de warmtepomp. Je kan het label herkennen aan het specifieke logo. Op het logo staat het EHPA Quality Label vermeld.

Tip 6: Zorgt deze investering voor een besparing op energiekosten?

Naargelang het gezin uit meer leden bestaat, ligt de energiebehoefte hoger. Ga na of de investering effectief een besparing op de energiekosten oplevert. Indien dit niet het geval is, plan je beter een ander investering. Eenmaal de omstandigheden optimaal zijn, kan je investeren in een warmtepomp.

Woning- en gezinssituatie: veelgestelde vragen door warmtepomp installateurs

Vooraleer een installateur een goede offerte kan opstellen, dient hij geïnformeerd te worden over de woning. Mogelijke vragen die de installateur stelt, zijn:

·         Over hoeveel m² beschikt de woning?

·         Uit hoeveel verdiepingen bestaat de woning?

·         Wat is de huidige stand van de isolatie? Beschikt de woning over isolatieglas?

·         Speel je met het idee om de woning uit te breiden?

·         Wat is de staat van de leidingen van de verwarmingsinstallatie.

·         Moet de warmtepomp ook de verwarming van het zwembad op zich nemen?

·         Beschikt de woning over ruimtes met hoge plafonds?

·         Staat de warmtepomp in voor het verwarmen van het sanitair water?

Warmtepomp Oost-Vlaanderen: offertes vergelijken loont

Heb je interesse in het plaatsen van een warmtepomp in Oost-Vlaanderen? Een erkende vakman verzekert jou van een correcte installatie van de warmtepomp. Maak via onze offerteformulier gebruik om enkele offertes gratis en vrijblijvend op te vragen. Kom met een vakman uit jouw buurt in contact en hij staat jou bij met raad en daad!

Warmtepomp: vind de juiste specialist in Oost-Vlaanderen

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Warmtepomp die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Warmtepomp
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten