Wie zijn LG? 

Het Zuid-Koreaanse LG staat wereldwijd bekend om zijn innovativiteit wat betreft elektronica, technologie en kwaliteitsvolle toestellen, waaronder warmtepompen. Ze streven naar een grote energiezuinigheid en dragen zo hun steentje bij op ecologisch vlak, met daarnaast een grote aandacht voor het comfort en de wensen van de klant.

lucht-water warmtepomp

Wat is de prijs van een LG warmtepomp of LG airco? 

De prijs-kwaliteit van LG toestellen wekt de interesse van veel mogelijke klanten en leverde het bedrijf al heel wat succes op de voorbije jaren. Uiteraard bestaan er verschillende types warmtepompen die elk een ander prijskaartje dragen.

Elke soort heeft wel voor-en nadelen die tot soms tot grote prijsverschillen leiden. De hybride pomp is bijvoorbeeld één van de meest betaalbare toestellen. Als het gaat om een systeem met grondboring daarentegen kan de prijs oplopen tot € 20.000, installatie, boiler en boren inbegrepen. Hou er zeker rekening mee dat een aanzienlijk deel van de kosten door het plaatsingswerk komt. 

Soort warmtepompSchatting van de prijs (met installatie)
Grond-waterpomp € 10.000 
Water-waterpomp € 13.000 
Lucht-luchtpomp € 3.000
Lucht-waterpomp € 12.000
Hybride pomp € 5.500
Op zoek naar een specialist?Ontvang gratis offertes voor warmtepompen en installatie

Lucht-water LG warmtepompen: koelen en verwarmen met LG Therma V 

De LG lucht-water warmtepompen zijn innovatieve verwarmingstoestellen die zeer energiezuinig en efficiënt zijn. LG heeft een reeks warmtepompen met verschillende modellen die verschillen in capaciteit, installatietype etc. Hieronder leggen we enkele modellen uit per uitvoering: split, hydrosplit en monobloc.

1. Split 

Het THERMA V R32 Split model biedt verschillende voordelen, waaronder een eenvoudige installatie en een verbeterd rendement op het gebied van verwarming. Het bespaart je bovendien wat energiekosten omdat het beschikt over het hoogste energielabel A+++. Daarnaast heeft dit model meerdere functies zoals verwarmen, koelen en waterverwarming. De buitenunit kan zelfs functioneren in geval van extreem koud weer zoals -25 °C.

Het kan je daarenboven voorzien van een zeer krachtige verwarming met een wateruittredetemperatuur van ten hoogste 65°, zonder enig risico op bevriezing. De verlengde koudemiddelleidingen die de buitenunit en de binnenunit verbinden kunnen in drie verschillende richtingen geplaatst worden. Dat maakt dit model erg flexibel en zorgt voor een vlotte en eenvoudige plaatsing van het toestel. 

2. Hydrosplit 

Dit type lucht-water warmtepomp is een zeer duurzaam model met energielabel A+++ dat de uitstoot van fossiele brandstoffen aanzienlijk vermindert. De Therma V Hydrosplit is ook vrij toegankelijk voor onderhoud. Zo kan je kiezen tussen een watertank die geïntegreerd is in de staande unit of een lichte wandunit. Daarnaast biedt dit type een zekere veiligheid aangezien het koudemiddel wordt buiten gehouden en er binnenshuis slechts water loopt. 

3. Monobloc 

Een derde voorbeeld van een lucht-water warmtepomp is Monobloc. Dat model wijkt structureel af van de anderen omdat de watertank geplaatst wordt in de machinekamer en bijgevolg geen binnenunit nodig heeft.

Deze compactere structuur is dus ruimtebesparend en vergt weinig installatiewerk. Monobloc is daarnaast een prima alternatief voor een boiler. Bij dit model moet er namelijk geen gebruik gemaakt worden van koudemiddel omdat het enkel aan de waterleiding aangesloten wordt. Monobloc biedt ten slotte altijd een optimale verwarming met een energie-efficiëntie klasse A++ bij temperaturen tot -15℃ . 

LG installateur

Warm water dankzij de LG warmtepomp boiler 

Een LG warmtepompboiler is een ecologisch en energiebesparend alternatief voor een elektrische boiler. Het kan je namelijk tot ongeveer 74 procent elektriciteit besparen. LG tilt zo het gebruik van warm water naar een hoger niveau. 

  • Deze warmtepomp is een model met DUAL Inverter-technologie, wat de snelheid tot 20 % en de warmte tot 30 % verhoogt. 
  • Een capaciteit van 200 of 270 liter maakt dit model de meest efficiënte van zijn soort. 
  • Deze milieuvriendelijke warmtepomp is eenvoudig te installeren en werd al meermaals geprijsd voor zijn strakke ontwerp.  
  • LG legt een sterke focus op milieuvriendelijkheid en maakt gebruik van een hernieuwbare energiebron. Namelijk 75 % van de energie is afkomstig uit de buitenlucht.

LG warmtepomp kopen en laten plaatsen door een erkend installateur? Vind de juiste vakman in jouw regio 

Het kan altijd handig zijn om een deskundige te contacteren die ervaring heeft met LG warmtepompen. Het is belangrijk dat je op voorhand voldoende nadenkt over het soort warmtepomp dat je kiest. Een specialist kan zijn expertise en ervaring delen en vergelijken met jouw wensen. Hij geeft je zo advies op maat van jouw woning.

Ook voor de installatie van een warmtepomp is het aangeraden een specialist in te schakelen. Het gaat tenslotte om de warmte en het comfort die van je huis een aangename omgeving maken. 

Vraag gratis naar vrijblijvende offertes en advies over LG warmtepompen. En de installatie van een warmtepomp! Zo kan je jezelf nog beter informeren en makkelijk prijzen vergelijken. 

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp