Lijst van de beste installateurs van warmtepompen actief in Vlaams-Brabant

JH Workx
100%
Torenstraat 40
B-3110 Rotselaar

Met 6 jaar ervaring in kleine binnen- en buitenklussen is ons bedrijf JH Workx, gevestigd in Rotselaar , sindsdien goed gediversifieerd. We bieden inderdaad verschillende aanvullende diensten aan om aan uw behoeften te voldoen: Installatie van warmtepompen, installatie … (Lees meer)

Advanced Energy
100%
Wijgmaalsesteenweg 36 bus A1+2
B-3012 Leuven

Advanced Energy is een bedrijf afkomstig uit Leuven. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepomp, Airco.

Sky Group
100%
Belgicastraat 9 Boîte 15
B-1930 Zaventem

Sky Group is een bedrijf afkomstig uit Zaventem. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Verwarmingsketel, Warmtepomp, Condensatieketel.

Plomero
100%
Zwartenbroekstraat 178
1750 Lennik

Plomero is een bedrijf afkomstig uit Lennik. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepompboiler, Warmtepomp, Condensatieketel.

Techni-Cal
93%
Essenestraat 16
B-1740 Ternat

Techni-Cal is een onderneming die gespecialiseerd is op verschillende werkterreinen. Zij is actief op het gebied van huishoudbatterijen, warmtepompen, airconditioning en zonnepanelen. Dit bedrijf is gevestigd in België en is actief in twee regio’s, namelijk Vlaams-Bra … (Lees meer)

I.B.V.
85%
Leuvenstestraat 41
3051 Oud-Heverlee

Bij I.B.V. zijn thuis in veel vakgebieden. Badkamerrenovaties tot elektriciteitswerken, van warm naar koud. Wilt u zich verwarmen met een condensatieketel, een verwarmingsketel, of toch maar een warmtepomp? Wenst u een ventilatiesysteem om zeker alle vocht naar buiten t … (Lees meer)

JCS - AIRCO
100%
Gasdam 15 B
B-9120 Beveren-Waas

JCS – AIRCO is een bedrijf afkomstig uit Beveren-Waas. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepomp, Airco.

QTechnics
100%
Gerhees 118
3945 Ham

Ons bedrijf QTechnics is aanwezig in Ham, in de Vlaamse regio in de provincie Limburg, en opereert ook in de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant. Onze activiteit draait vooral om de diensten rond de renovatie van de badkamer.

Doe een beroep op ons voor verschille … (Lees meer)

Icetech
100%
Lochtemanweg 96/4
B-3550 Heusden-Zolder

Icetech is een bedrijf afkomstig uit Heusden-Zolder. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepomp.

Favor Cool
97%
Industrieterrein Kanaal-Noord 1434
B-3960 Bree

Favor Cool is een bedrijf afkomstig uit Bree. Partner van Bobex sinds 2020, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepompboiler, Warmtepomp, Airco.

ENSYS
97%
Klinkaardstraat 210
B-2950 Kapellen

Sinds 2012 is ENSYS een team van een 20-tal experts in de ontwikkeling van hernieuwbare energie, gevestigd in Kappelen, in het noorden van België. We streven naar een groenere toekomst door producten van hoge kwaliteit te installeren.

Wij staan tot uw dienst voor d … (Lees meer)

Total Energy Projects Group
96%
Tipstraat 140
B-3740 Bilzen

Total Energy Projects Group is een bedrijf gespecialiseerd in installatie zonnepanelen, zonnepanelen, warmtepompen, centrale verwarmingsketels en het reinigen en coaten van daken. Ook voor herstellingswerken kan u op ons beroep doen.
Dankzij hun vakmanschap e … (Lees meer)

Alfasun
94%
Mallaardstraat 9
B-9406 Ninove

Wilt u een milieuvriendelijker thuis creëeren? Wilt u dankzij groene energie uw energiefactuur fors doen dalen? Alfasun is gespecialiseerd in milieuvriendelijke producten te leveren en installeren voor uw huis. Met behulp van zonnepanelen, omvormers, thuisbatterije … (Lees meer)

MJ-Technieken
Terlicht 196
B-9450 Haaltert

MJ-Technieken is een bedrijf afkomstig uit Haaltert. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepomp, Airco.

Augustus
Kleine Heide 31 C
B-2811 Leest

Augustus is een bedrijf afkomstig uit Leest. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepompboiler, Warmtepomp, Airco.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Hoeveel betaal je voor een warmtepomp in Vlaams-Brabant? Prijzen

Er bestaan twee verschillende types warmtepompen, namelijk een geothermische en aerothermische warmtepomp. Daarnaast kan je ook kiezen voor een hybride warmtepomp of een warmtepompboiler. Hieronder lees je een overzicht van de prijzen.

·         Grond-water warmtepomp: € 10.000 tot € 24.000

·         Water-water warmtepomp: € 15.000 tot € 20.000

·         Lucht-water warmtepomp: € 7.500 tot € 12.500

·         Lucht-lucht warmtepomp: € 2.500 tot € 8.000

·         Hybride warmtepomp: € 5.000 tot € 7.000

·         Warmtepompboiler: € 3.000 tot € 5.000

Het element dat het meeste invloed heeft op de prijs, is de plaatsing van de warmtepomp. Bij geothermische warmtepompen is grondboring nodig. Deze boringen zorgen voor een hoge kostprijs.

cta url=#ppp layout=”button-rounded” text=”Ontvang offertes”]

Premie(s) warmtepomp 2024 maken investering extra aantrekkelijk

Indien je een warmtepomp wil plaatsen, check je ook het aanbod van de premies. Dit is kleine tijdsbesteding, die jou best wat geld bespaart.

In Brussel kan je sinds het begin van 2022 genieten van een nieuw premiesysteem: RENOLUTION.  Voor Vlaanderen gelden er andere regels. Gedurende de tweede helft van 2022 hervormen ze het premiestelsel. Tot dat de hervormingen zijn doorgevoerd, geldt de oude regelgeving.

Investeer je in een warmtepomp en ligt jouw gemeente in Vlaanderen, dan maak je gebruik van een specifieke premie. De premie schommelt tussen € 300 en € 4.000. Het bedrag van de premie hangt af van het type warmtepomp. Daarnaast zijn er nog enkele andere elementen waar je rekening mee dient te houden:

·         Premie verdubbeld indien jouw straat geen aardgasnet bezit

·         Hogere premies voor sociaal tarief

·         Enkel facturen van maximum twee jaar oud geldig

Wat is het rendement van een warmtepomp?

Het loont om te investeren in een warmtepomp. ­Het is een investering dat zichzelf zeer eenvoudig terugbetaald.

Het rendement van een warmtepomp is afhankelijk van het type warmtepomp en bepaalt mee de terugverdientijd. De terugverdientijd van een warmtepomp varieert tussen zeven en vijftien jaar.

Snel en eenvoudig warmtepomp kiezen: enkele tips

Hieronder vind je een overzicht terug van enkele tips, waarmee je best rekening houdt bij het kiezen van een warmtepomp. Vervolgens heb je een duidelijk beeld van hetgeen je wil kopen.

Tip 1: Neem je budget als richtpunt

Kies een warmtepomp die binnen jouw budget past. Kijk zeker ook de premies van de warmtepompen na.

Tip 2: Soort warmtepomp

Er zijn zes soorten warmtepompen waaruit je kan kiezen. Je kan kiezen voor een geothermische warmtepomp. Dit zijn de grond-water warmtepomp en de water-water warmtepomp. Deze warmtepompen maken gebruik van grondwater om jouw woning te verwarmen.

Je kan ook kiezen voor de aerothermische warmtepompen. Tot deze categorie behoren de lucht-water warmtepomp en de lucht-lucht warmtepomp (airconditioning). Dit type warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om jouw ruimtes op te warmen.

Tot slot kan je ook kiezen voor een hybride warmtepomp of een warmteboiler.

Tip 3: Check of je woning geïsoleerd is

Ga na of jouw woning over een goede isolatie beschikt. Het zou zonde zijn om de warmte die je creëert te verliezen. Daarnaast is jouw investering ook niet rendabel als je niet over een goede isolatie beschikt.

Tip 4: Vergeet vergunning en/of meldingsplicht niet

Aangezien je bij geothermische warmtepompen aan grondboring doet, dien je hiervoor een vergunning aan te vragen. Daarnaast mag je het plaatsen van een warmtepomp niet vergeten te melden. Een erkende installateur wil jou steeds bijstaan bij de aanvraag van de vergunning. Check ook steeds bij jouw gemeente of het nodig is om de plaatsing te melden.

cta url=#ppp layout=”button-rounded” text=”Vraag raad aan een vakman in jouw regio”]

Tip 5: Quest-kwaliteitslabel

Het label garandeert de betrouwbaarheid en kwaliteit van de warmtepomp. Je kan het label herkennen aan het specifieke logo. Op het logo staat het EHPA Quality Label vermeld.

Tip 6: Zorgt deze investering voor een besparing op energiekosten?

Naargelang het gezin uit meer leden bestaat, ligt de energiebehoefte hoger. Ga na of de investering effectief een besparing op de energiekosten oplevert. Indien dit niet het geval is, plan je beter een ander investering. Eenmaal de omstandigheden optimaal zijn, kan je investeren in een warmtepomp.

Woning- en gezinssituatie: veelgestelde vragen door warmtepomp installateurs

Vooraleer een installateur een goede offerte kan opstellen, dient hij geïnformeerd te worden over de woning. Mogelijke vragen die de installateur stelt, zijn:

·         Over hoeveel m² beschikt de woning?

·         Uit hoeveel verdiepingen bestaat de woning?

·         Wat is de huidige stand van de isolatie? Beschikt de woning over isolatieglas?

·         Speel je met het idee om de woning uit te breiden?

·         Wat is de staat van de leidingen van de verwarmingsinstallatie.

·         Moet de warmtepomp ook de verwarming van het zwembad op zich nemen?

·         Beschikt de woning over ruimtes met hoge plafonds?

·         Staat de warmtepomp in voor het verwarmen van het sanitair water?

Warmtepomp Vlaams-Brabant: offertes vergelijken loont

Heb je interesse in het plaatsen van een warmtepomp in Vlaams-Brabant? Een erkende vakman verzekert jou van een correcte installatie van de warmtepomp. Maak via onze offerteformulier gebruik om enkele offertes gratis en vrijblijvend op te vragen. Kom met een vakman uit jouw buurt in contact en hij staat jou bij met raad en daad!

Warmtepomp: vind de juiste specialist in Vlaams Brabant

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Warmtepomp die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Warmtepomp
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten