Wie zijn Bosch?

Bosch is een Duitse multinational engineering- en technologiebedrijf dat wereldwijd actief is. Het werd opgericht in 1886 door Robert Bosch en heeft sindsdien een rijke geschiedenis van innovatie en productontwikkeling.

Bosch is gespecialiseerd in verschillende sectoren, waaronder automotive, industriële technologie, consumentengoederen en bouwtechnologie.

Wat is de prijs voor een Bosch warmtepomp? 

De kosten van een warmtepomp zijn afhankelijk van het type dat je kiest. Als je kiest voor een geothermische warmtepomp, ook bekend als bodem-water warmtepomp, moet je rekening houden met een aankoopprijs tussen € 7.500 en € 15.000. De installatiekosten kunnen variëren van € 10.000 tot € 20.000.

Lucht-water warmtepompen zijn goedkoper in aanschaf, met prijzen tussen € 4.500 en € 13.000. De installatiekosten zijn relatief beperkt. Deze warmtepompen zijn vooral geschikt voor energiezuinige nieuwbouwprojecten.

Voor een sanitaire warmtepomp, ook wel bekend als warmtepompboiler, is de aankoopprijs een stuk lager en varieert tussen € 2.700 en € 3.500. Bovendien zijn de installatiekosten minimaal. Houd er wel rekening mee dat dit type warmtepomp alleen geschikt is voor het verwarmen van huishoudelijk warm water.

Warmtepomp-buitenunit

Alle soorten Bosch warmtepompen op een rijtje (hybride en all-electric) 

Bosch biedt een breed scala aan warmtepompen, waaronder hybride en all-electric modellen. Hybride warmtepompen werken samen met een bestaande verwarmingsketel voor flexibiliteit, terwijl all-electric warmtepompen volledig elektrisch zijn en duurzame energiebronnen gebruiken.

Enkele voorbeeldmodellen zijn de Bosch Compress 7000i AW (hybride) en de Bosch Compress 8000i AW (all-electric). Het assortiment is uitgebreid, met verschillende opties voor diverse behoeften. Bosch warmtepompen bieden efficiënte en milieuvriendelijke verwarming voor woningen zonder gasaansluiting.

1. Bodem-water warmtepompen 

Bodem-water warmtepompen halen warmte uit de bodem en gebruiken die om gebouwen te verwarmen en warm water te produceren. Ze zijn zeer efficiënt en geschikt voor nieuwbouw en renovaties.

Door het duurzame gebruik van aardwarmte zijn ze milieuvriendelijk. Hoewel de installatiekosten wat hoger kunnen zijn, bieden ze op de lange termijn kostenbesparingen en een efficiënt verwarmingssysteem.

Compress 7800i LW

De meest efficiënte warmtepomp van Bosch is verkrijgbaar in verschillende versies, met een vermogen variërend van 5 tot 14 kW. Deze warmtepomp is geschikt voor gezinswoningen en appartementsgebouwen. 

Hoewel het vooral populair is bij nieuwbouwprojecten, kan het ook gebruikt worden voor renovaties. Het bijzondere aan deze warmtepomp is dat het een enkelvoudige binneneenheid heeft, waardoor het een compacte en ruimtebesparende oplossing is voor verwarmingsbehoeften.

Met zijn hoge efficiëntie en veelzijdige toepassingsmogelijkheden is deze warmtepomp een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en energiezuinige verwarmingsoplossing.

Wil je een Bosch warmtepomp laten installeren?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

2. Lucht-water warmtepompen 

Lucht-water warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken die voor het verwarmen van water. Ze werken met een waterverwarmingssysteem zoals vloerverwarming of radiatoren, en kunnen ook warm tapwater produceren.

Deze elektrische warmtepompen zijn geschikt voor verschillende woningen en gebouwen, en kunnen efficiënt en comfortabel verwarmen zonder gasaansluiting.

Hoewel de efficiëntie bij zeer lage temperaturen iets kan afnemen, blijven lucht-water warmtepompen een duurzame en energiezuinige optie, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Compress 7400i AW

Ontdek de stilste lucht-water warmtepomp van Bosch, beschikbaar in versies van 4 tot 6 kW. Ideaal voor gezinswoningen en appartementsgebouwen, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Binnen- en buiteneenheid voor efficiënte en geruisloze werking.

Compress 3400i AWS

Ontdek de meest flexibele split lucht/water warmtepomp van Bosch, die zowel kan koelen als verwarmen. Beschikbaar in versies van 4 tot 14 kW en ideaal voor gezinswoningen en appartementsgebouwen. Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, met zowel een binnen- als buiteneenheid voor maximale efficiëntie.

Compress 3000

Ontdek de Compress 3000, de flexibele split warmtepomp van Bosch, beschikbaar in versies van 4 tot 15 kW. Of het nu hybride of monovalent is, het is ideaal voor gezinswoningen en appartementsgebouwen, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Met zowel een binnen- als buiteneenheid biedt deze warmtepomp maximale flexibiliteit en efficiëntie.

Compress 6000 AW

Maak kennis met de Compress 6000 AW, de energiezuinigste lucht/water warmtepomp in haar categorie. Beschikbaar in versies van 4 tot 14 kW en ideaal voor gezinswoningen en appartementsgebouwen. Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, met zowel een binnen- als buiteneenheid voor optimale prestaties en energie-efficiëntie.

onderhoud inverted warmtepomp

3. Warmtepompboilers 

Warmtepompboilers zijn specifiek ontworpen om sanitair warm water te produceren. Ze halen warmte uit de omgevingslucht of afgevoerde ventilatielucht om het water in het boilervat te verwarmen. Hierdoor zijn ze energiezuinig en milieuvriendelijk. 

Ze werken volledig op elektriciteit en zijn geschikt voor huizen zonder gasaansluiting. Hoewel de aanschafprijs hoger kan zijn dan conventionele boilers, kunnen warmtepompboilers op de lange termijn kostenbesparend zijn en dragen ze bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Compress 5000 DW

Ontdek de Compress 5000 DW warmtepompboiler, geschikt voor nieuwbouw, renovatie en vakantiehuizen. Hoge efficiëntie (A+), watertemperaturen tot 65 °C (of 75 °C met elektr. bijverwarming), werkt bij buitenluchttemperaturen van -10 tot 43 °C. Stille werking – gebruik binnen- of buitenlucht. Boilergroottes: 200 en 260 liter (met/zonder verwarmingsspiraal).

Een Bosch warmtepomp door een erkend installateur laten plaatsen? Verstuur je aanvraag en krijg meerdere offertes op maat van specialisten uit jouw regio 

Wil je een Bosch warmtepomp laten installeren? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes en deskundig advies van erkende installateurs in jouw regio. Vergelijk prijzen en vind de beste oplossing voor jouw situatie.

Met een erkend installateur ben je verzekerd van een professionele en veilige installatie van jouw warmtepomp. Bovendien krijg je advies op maat over welk Bosch model het meest geschikt is voor jouw woning en behoeften. Zo maak je een weloverwogen keuze voor een duurzame en efficiënte verwarmingsoplossing.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Warmtepomp