Waarom voor Eternit kiezen?

Eternit Cedral sidings of Eternit sidings geldt al jaren als zeer betrouwbare gevelbekleding voor woningen en bedrijfspanden. Het merk heeft haar goede naam te danken aan het feit dat zij producten leveren die beschikken over een hoge duurzaamheid, en zijn samengesteld uit portlandcement en organische versterkingsvezels.

De unieke eigenschappen van portlandcement en organische vezels zijn dat ze geluidsisolerend en brandveilig zijn. Daarnaast is de geventileerde gevelbekleding ook water- en vochtbestendig, vereisen ze weinig onderhoud en zijn de sidings van Eternit makkelijk te plaatsen.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier offertes aan!

Welke soorten vezelcementplaten biedt Eternit aan?

Eternit Equitone Natura

Equitone Natura is een natuurlijk gekleurd materiaal dat zeer subtiel is, maar bevat duidelijk een zichtbare vezelcement matrix-structuur. Ze is ook verkrijgbaar in een extra geharde “PRO” toplaag. Met deze laag dat zorgt voor krasbestendigheid, onstaat er een extra robuust karakter.

Eternit Equitone Tectiva

Equitone Tectiva is een gekleurde vezelcementplaat waarbij ieder paneel een eigen karakter heeft. De panelen zijn uniek in kleurschakeling en afwerking. Het zorgt ervoor dat opmerkelijke gevels gebouwd worden. Equitone Tectiva staat bekend om een bijzonder “eerlijke” uitstraling dat als linnen aanvoelt.

Shutterstock_1835175610-1.jpg

Eternit Equitone Textura

Equitone Textura is een vezelcementmateriaal dat beschikt over een UV-bestendigde coating. Dit zorgt voor permanent heldere kleuren. Textura bevat een uniform oppervlak met een langdurig reinigend effect.

Eternit Equitone Pictura

Equitone Pictura is een ultramatte en zachte afwerking die verscheidene hedendaagse kleuren een frisse glans geven voor elk gevelontwerp. Ook Pictura bevat een geharde topcoating, wat zorgt voor een krasbestendig oppervlak.

Eternit Equitone Linea

Equitone Linea krijgt gedurende de dag een veranderend aanblik. De verandering van lichtinval en schaduw zorgen ervoor dat dit type Eternit gevelplaten een levendige uitstraling heeft. Krachtige belijning en sterke contouren zijn het resultaat van de lange groeven die in de Equitone gevelplaten verwerkt zijn. Het resulteert in een gevelmateriaal met een bijkomende dimensie.

Eternit Equitone Lunara

Equitone Lunara is een paneel dat in de massa gekleurd is. Lunara Equitone wordt vooral gekenmerkt door haar ruwe schoonheid van de Maan, dat een onregelmatig oppervlak creëert.
Het speciale productieproces geeft elk paneel een uniek karakter. Het zorgt ervoor zorgt dat geen enkel paneel identiek is.

Shutterstock_1021408435-1.jpg

Cedral sidings

Cedral sidings bieden tal van mogelijkheden op het gebied van design en uitstraling. Naast het feit dat de rabatdelen in vele kleuren beschikbaar zijn, is ook de duurzaamheid doorslaggevend.

Cedral gevelbekleding heeft een speciale coating dat ervoor zorgt dat zowel de kleur als de vorm goed vastgehouden worden.

Het leuke aan Cedral sidings is dat ze zowel verticaal als horizontaal geplaatst kunnen worden. Zo bekleed je de woning volledig naar eigen smaak.

Shutterstock_619051946.jpg

De 4 bekendste type Cedral sidings zijn:

Cedral lap wood

Cedral lap wood is een uit vezelcement gemaakte gevelstrook voorzien van een houtnerfstructuur dat gepotdekseld geplaatst wordt. Fascinerende diepe schaduwlijnen zijn het gevolg van de moderne materialen. Deze onderhoudsarme gevelbekleding is voorzien van verschillende verflagen en is zeer gemakkelijk te plaatsen. De Cedral lap wood is in wel 22 kleuren verkrijgbaar en creëert zorgeloos een cederhouten look.

Cedral lap smooth

Cedral lap smooth zorgt voor een mooi geheel van diepe schaduwlijnen. Deze sidings worden eveneens overlappend geplaatst. Ook deze variant is in 22 kleuren verkrijgbaar. Echter worden ze in tegenstelling tot de Cedral lap wood voorzien van een licht gekorrelde, gladde afwerking. Wat zorgt voor een egale, zachte toets.

Cedral click wood

Cedral click wood is net als de hierboven genoemde houten variant gemaakt van vezelcement gevelstrokenmet een houtnerfstructuur. Door de optie om de sidings vast te klikken is een boormachine niet langer nodig! Het creëert alvast een heel moderne look.

Cedral click smooth

Cedral click smooth zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Met dank aan het tand-en-groef systeem kunnen deze sidings met groots gemak worden aangebracht aan de woning. Deze unieke sidings zijn in 22 kleuren beschikbaar.

Shutterstock_794155294-1.jpg

Qua eigenschappen staan zowel Equitone sidings als Cedral sidings bekend om hun stevigheid, onrotbaarheid en isolerende kwaliteiten (van geluid), als hun bestendigheidsvoordelen op het gebied van:

  • Water en vocht
  • Uiteenlopende temperaturen en vorst
  • Levende organismen (bacteriën, ongedierte, schimmels, insecten enzovoort)
  • Brandveiligheid
  • Milieuvriendelijkheid, stoot geen schadelijke gassen uit

Deze eigenschappen gelden voor: Eternit Equitone Natura, Eternit Equitone Tectiva, Eternit Equitone Textura, Eternit Equitone Pictura, Eternit Equitone Linea, Eternit Equitone Lunara en Cedral Lap Wood, Cedral Lap Smooth, Cedral Click Wood en Cedral Click Smooth.

Shutterstock_2048315297.jpg

Wat kost een Eternit gevelbekleding?

De kosten kunnen enorm variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk voor de prijsbepaling zijn onder meer de moeilijkheidsgraad van de klus en het aantal vierkante meters dat je wil afwerken.

Er is geen specifieke prijs vastgesteld voor Eternit gevelbekleding, waardoor vakmannen ook heel uiteenlopende prijzen kunnen hanteren. Het plaatsen van Eternit Equitone is overigens een stuk prijziger dan het plaatsen van Eternit Cedral.

Om een beter beeld van de kosten te schetsen, delen we een aantal gemiddelde prijzen:

  • Eternit Equitone: ongeveer 110 euro per vierkante meter
  • Eternit Cedral Lap Wood (Sidings): ongeveer 40 euro per vierkante meter
  • Eternit Cedral Lap Smooth (Sidings): ongeveer 40 euro per vierkante meter
  • Eternit Cedral Click Wood (Sidings): ongeveer 60 euro per vierkante meter
  • Eternit Cedral Click Smooth (Sidings): ongeveer 60 euro per vierkante meter

Meer weten over Eternit gevelbekleding? Een Eternit gevel plaatsen? Vraag advies aan gevelspecialisten in jouw buurt

Vraag gratis meerdere verblijvende offertes aan om snel en eenvoudig prijzen te kunnen vergelijken. Op die manier kan de juiste gevelspecialist gevonden worden voor jouw project en betaal je geen cent te veel!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie