Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Stappenplan kiezen gevelspecialist

Alles begint bij het aanvragen van meerdere offertes. Onderstaand stappenplan geeft je een goed beeld van hoe dat precies verloopt en hoe je er best aan begint.

Stap 1: Werk je project uit

Voor je start met het zoeken van een gevelspecialist, werk je jouw project best eerst uit.

Bekijk goed welke gevelwerken nodig zijn. Wil je bijvoorbeeld enkel de voegen van een bakstenen gevel laten herstellen, een probleem met vocht laten oplossen, of de hele gevel laten isoleren? Is het tijd voor een volledige renovatie van de gevel, of wil je gewoon de buitenmuren bijvoorbeeld opnieuw laten kaleien?

Hou er ook rekening mee dat een gevelspecialist misschien problemen opspoort die je zelf nog niet gezien hebt. Je planning en het project wijzigen kan dan alsnog nodig zijn. Toch is het belangrijk dat je zelf eerst een concreet beeld hebt van wat nodig is. Zo vermijd je dure maar onnodige werken uit te laten voeren. 

Stap 2: Contacteer gevelspecialisten

Eens je weet wat je van de gevelspecialist verlangt, kun je verschillende gevelspecialisten contacteren. De gemakkelijkste manier om dat te doen? Het formulier onderaan dit artikel gebruiken. Geef zoveel mogelijk informatie mee en voeg indien mogelijk foto’s toe van je huidige gevel. 

Stap 3: Kennismaking en projectbespreking

Vervolgens wordt je gecontacteerd door verschillende gevelspecialisten. Gebruik de tips verder in dit artikel om een selectie te maken van gevelexperts die passen bij jouw gevelproject.

Na een telefonische kennismaking komt de gevelspecialist langs voor een plaatsbezoek. Hij of zij inspecteert de gevel, bespreekt je wensen, en krijgt zo een realistisch beeld van je gevelsituatie.

Daarna zal de gevelspecialist een offerte opmaken op basis van zijn of haar vaststellingen. Tijdens een tweede gesprek kun je de offerte (en een eventuele planning) bespreken.

Goed om te weten: Een offerte is nooit bindend en kan dus zeker nog gewijzigd of aangepast worden.

Stap 4: Vergelijk offertes en kies de beste gevelspecialist

Eens je verschillende offertes bij de hand hebt, kun je beginnen vergelijken met de tips verder in dit artikel. Kies een gevelspecialist, en laat hem of haar weten dat je de werken wilt aanvatten.

Benieuwd hoeveel jouw gevelrenovatie kost?
Vergelijk gratis vrijblijvende offertes en krijg advies op maat
arrow Ontvang offertes

Waarop letten bij het kiezen van de juiste vakman?

Nu je meerder specialisten hebt gecontacteerd, kun je beginnen selecteren. Welke gevelexperts zijn geschikt voor het uitvoeren van jouw gevel project?

1. Waakt de gevelspecialist mee over jouw budget?

Tijd voor een gevelrenovatie? Dan heb je waarschijnlijk al een bepaald budget in gedachten. Een goede gevelspecialist zal dat budget respecteren. Je merkt al snel of dat al dan niet het geval is.

Bekijk of de gevelspecialist mee nadenkt over de opties die binnen jouw budget passen. Is het écht tijd voor nieuwe gevelbekleding? Of zou je met een grondige reiniging en wat kleine reparaties al een heel eind verder komen?

Een goede gevelspecialist gaat mee op zoek naar een duurzame oplossing die niet meer kost dan nodig.

2. Geeft de specialist relevant en gegrond advies?

Een goede gevelspecialist gaat pas over tot het geven van adviezen na een grondige inspectie van de buitenmuren. Die adviezen kunnen sterk verschillen van specialist tot specialist. Iedere gevelexpert heeft eigen meningen, ervaringen en voorkeuren.

Schrik er niet voor terug om die adviezen te bespreken. Een echte vakspecialist kan zijn of haar voorkeuren en meningen grondig staven. Door de verschillende adviezen en hun beargumenteringen naast elkaar neer te leggen, kun je zelf tot bepaalde conclusies komen.

3. Wat is de expertise van de aannemer?

De ene gevelexpert is de andere niet. Elke vakspecialist heeft eigen voorkeuren. Zo werkt de ene gevelexpert vooral met steenstrips en EPS platen, terwijl de andere zweert bij hout in combinatie met glaswol.

Door op voorhand goed te bekijken met welke materialen en technieken de expert wel of niet werkt, ontdek je al snel of een gevelspecialist bij je past of niet.

4. Check de referenties van de gevelspecialist

Niets zegt meer over een gevelexpert dan eerder afgeronde projecten. Overloop dus zeker de projecten waar hij of zij in het verleden aan werkte. Werkte de expert aan een gevel in jouw omgeving? Dan kan het zeker lonen om die woning eens in het echt te inspecteren.

Bekijk ook zeker even klantenrecensies en check of het bedrijf is aangesloten bij een bepaalde vakvereniging. Om zich aan te kunnen sluiten bij zo’n vakvereniging moet een specialist goed werk leveren en blijven leveren. Check daarbij ook over welke certificaten de gevelwerker beschikt.

Tot slot is het een goed idee om bij de specialist zelf naar vorige projecten te polsen. De kans is groot dat hij of zij je met plezier foto’s toont en een uitgebreide uitleg geeft over afgelopen realisaties. 

5. Hou rekening met eventuele verplaatsingskosten

De meeste aannemers rekenen verplaatsingskosten aan voor werven die niet bij hen in de buurt gelegen zijn. Eens je de offertes ontvangen hebt, kan het interessant zijn om een vergelijking te maken van die verplaatsingskosten.

Een goede manier om op verplaatsingskosten te besparen? Een aannemer uitkiezen die actief is in jouw buurt. Twijfel ook zeker niet om de specialist zelf te vragen naar de verplaatsingskosten en bekijk of een eventuele korting mogelijk is.

Gevelexpert nodig?
Vind de juiste vakman in jouw regio

Hoe offertes voor een gevelrenovatie vergelijken? Tips

Heb je enkele experts gevonden die geschikt zijn voor jouw project? Dan kun je nu beginnen met het vergelijken van verschillende offertes. Met volgende tips is dat net dat beetje gemakkelijker.

Tip 1: Check welke werken de offertes bevatten

Bekijk nauwkeurig welke werken opgenomen zijn in de offerte. Denk niet enkel aan de gevelwerken op zich (bijvoorbeeld het bekleden en/of isoleren van de gevel), de materiaalkosten en de arbeidsuren, maar ook aan bijkomende kosten, zoals:

  • Gevelanalyse of gevelinspectie
  • Verplaatsingskosten
  • Afvoer van puin en oud materiaal
  • Voorbereidende werken
  • Huur en plaatsing van bijvoorbeeld een steiger
  • Opkuis na de werken
  • Nazorg

Zo zie je meteen of de vermeldde prijs alle werken omvat en welke werken de aannemer uitvoert. Misschien gaat de ene aannemer een stapje verder, of heeft nog een andere vakman bepaalde kosten niet vermeld.

Ook kun je zo gemakkelijk de prijzen per onderdeel vergelijken bij verschillende aannemers. Indien gewenst kun je ook bekijken of er de optie is om bepaalde werken zelf uit te voeren om de kosten te drukken.

Tip 2: Vergelijk oplevertermijnen

Wil je de werken graag zo snel mogelijk laten uitvoeren en afronden? Dan doe je er goed aan ook de oplevertermijnen te vergelijken. Zeker als je meerdere werken na elkaar laat uitvoeren, is het handig om te weten wanneer de werken afgerond zijn.

Tip 3: Bekijk hoe de specialist de kosten verdeelt

Vergelijk de prijzen die verschillende aannemers aanrekenen voor de werkuren, materialen en eventuele verplaatsingen. Rekent de aannemer een vaste projectprijs aan, of werkt die met een vast uurtarief?

Bij het vergelijken van prijzen houd je best rekening met de verhouding tussen de aangeboden service en de kosten die de aannemer aanrekent. Zo kan een offerte een stuk goedkoper uitvallen, maar cruciale elementen missen. Een andere offerte kan dan weer hoger uitvallen, zonder dat de aannemer meer werken aanbiedt dan op een lagere offerte vermeld staan.

Tip 4: Check steeds de voorwaarden en garanties

Tot slot vind je op de offerte ook een overzicht met voorwaarden en garanties. De kans op fouten in het werk dat een aannemer oplevert is klein, maar nooit onbestaande. Bekijk waar de gevelexpert garantie op biedt, en welke voorwaarden hij of zij hanteert. 

Denk niet enkel aan garantie op het resultaat van de uitgevoerde werken, maar ook aan garantie op de gebruikte materialen. Een goede financiële bescherming bij problemen is belangrijk. 

Nood aan expertise?
Vraag advies aan specialisten

Wat is de meerwaarde van een gevelspecialist?

Een gevelspecialist zorgt niet enkel voor het isoleren en bekleden van je gevel. Gevelspecialisten staan ook in voor het reinigen en impregneren van je gevel, het opknappen, vervangen of plaatsen van gevelplinten, het beschilderen of kaleien van een bestaande gevel, en meer.

Tip: Elke gevelspecialist heeft zijn expertise. Je valt voor specifieke taken dan ook best terug op een gevelspecialist die daar ervaring mee heeft. Zo is bijvoorbeeld niet elke gevelspecialist een expert wat kaleien betreft. En werkt de ene expert liever met houten en de andere met kunststof gevelbekleding.

Prijs: wat kost het om een gevel te renoveren?

Hoeveel kost een gevelspecialist precies? Dat is afhankelijk van de uit te voeren werken, het totaal te renoveren oppervlak, en de vraagprijs van de specialist

Hieronder vind je een overzicht met richtprijzen. Zo krijg je een realistisch beeld van de gemiddelde prijs volgens het type of soorten gevelwerken.

Gevelwerken Richtprijs per vierkante meter
Gevelreiniging € 5 – 20
Voegwerk herstellen € 35 – 40
Gevelisolatie via de spouw € 20 – 35
Gevelisolatie via de buitenmuur € 100 – 150
Gevelbekleding € 40 – 150

Wat is de goedkoopste en wat is de beste gevelbekleding?

Kunststof gevelbekleding is in de meeste gevallen de goedkoopste optie. Gevelbekleding uit kunststof kost je gemiddeld 40 tot 50 euro per vierkante meter.

De beste gevelbekleding voor jouw gevel? Dat hangt volledig af van je budget, je gevelsituatie en je persoonlijke voorkeuren. Heb je geen idee wat voor gevelbekleding je wil? Dan kan een gevelspecialist samen met jou de opties overlopen.

gevelspecialist vergelijk gratis offertes

Gevelspecialisten in jouw regio vergelijken? Stel je vragen en vergelijk gratis offertes

Het beste resultaat? Dat bekom je door samen te werken met een gevelexpert.

Ben je op zoek naar een gevelspecialist in jouw buurt, of heb je nood aan advies? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis volledig vrijblijvende adviezen en offertes op maat. Zo vind je in een handomdraai de beste oplossing voor jouw gevelrenovatie.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind snel en eenvoudig de juiste vakman in jouw regio
arrow Ontvang offertes
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie