Wat kost gevelbekleding in kunststof?

De gevel van een rijhuis bekleden kost je gemiddeld € 4.500 tot € 7.500. Voor een vrijstaande woning in kunststof mag je rekenen op een prijs van gemiddeld € 9.000 tot € 15.000.

De prijzen voor kunststof gevelbekleding inclusief plaatsing variëren van € 75 tot € 125 per vierkante meter. Daarmee zijn de werken volledig uitgevoerd. Kunststof hoeft na plaatsing niet behandeld te worden en heeft geen verflagen of speciaal onderhoud nodig.

Bovenstaande prijzen zijn natuurlijk slechts richtprijzen. De uiteindelijke prijs voor kunststof gevelbekleding is afhankelijk van een aantal zaken.

 • Welke kunststof bekleding je gebruikt. Je kan kiezen uit verschillende soorten kunststof, zoals bijvoorbeeld kunststof Rabat. De goedkoopste kunststof gevelbekleding kost zo’n € 10 per vierkante meter.
 • Welke prijzen de aannemer hanteert.
 • Hoe complex de werken zijn. Heb je bijvoorbeeld een hoogtewerker nodig? Dan speelt de huur daarvan een rol in de eindprijs.
 • Het geveloppervlak.
 • Het aantal ramen, deuren en geveldetails die al dan niet bekleed moeten worden.
 • Laat je tegelijkertijd isolatie plaatsen? Dan speelt de prijs voor de isolatiewerken ook een rol.

Door kunststof gevelbekleding zelf te plaatsen kun je de kosten eventueel wat drukken. Houd er wel rekening mee dat het risico op een foute plaatsing je duur kan komen te staan. Bovendien kost het plaatsen van gevelbekleding tijd en moeite.

Bespaar zeker niet op de kwaliteit van de gevelbekleding. Kwalitatieve kunststof gevelbekleding gaat vaak veel langer mee dan de goedkoopste variant.

Kunststof gevel

Waarom voor kunststof gevelbekleding kiezen?

Je kan voor jouw gevel kiezen uit verschillende soorten gevelbekleding. Met onderstaande bedenkingen kun je een weloverwogen selectie maken: kunststof gevelbekleding plaatsen, of toch maar niet?

Voordelen

Wat zijn de voordelen van kunststof gevelbekleding? We zetten de vele voordelen hieronder op een rij.

 • Over het algemeen is kunststof gevelbekleding duurzaam. Het heeft een gemiddelde levensduur van 30 jaar, waarbij het geen uitzondering is dat de bekleding het langer volhoudt. Het is geen organisch materiaal, heeft een hoogwaardige kwaliteit en kan dus niet rotten.
 • Weersbestendig. Hoogwaardig kunststof houdt zich sterk in de meest extreme weersomstandigheden.
 • Eenvoudige plaatsing. Met de juiste voorbereiding en eventueel advies van een vakman kun je kunststof gevelbekleding zelf aanbrengen. De plaatsingskosten liggen echter laag, dus voor een gegarandeerd goed resultaat kan het interessant zijn de klus alsnog uit te besteden aan een expert.
 • Goed te combineren met isolatie. Kunststof gebruiken als afwerking na isolerende werken is perfect mogelijk.
 • Onderhoudsarm product. Komt er toch wat vuil op je kunststof gevelbekleding? Dan maak je de gevel weer proper met groene zeep of allesreiniger en wat water.
 • Budgetvriendelijk. Gevelrenovaties zijn niet de meest goedkope werken. Met kunststof gevelbekleding kun je niet alleen rekenen op een vlotte, eenvoudige installatie. Je mag bij deze gevelbekleding ook uitgaan van lage kosten. Zowel het materiaal als de plaatsing zijn zacht geprijsd.
 • Voordelig alternatief. Ligt een gevelbekleding uit hout of steen buiten je budget? Dan biedt kunststof gevelbekleding de perfecte oplossing. Kunststof is onder meer beschikbaar in houtlook en steenmotief.
 • Veelzijdig. Het aanbod kunststof gevelbekleding is enorm. Je hebt keuze uit verschillende kleuren, structuren en prints. Bovendien sluit kunststof gevelbekleding naadloos aan op je gevel.
 • Afgewerkt. Kunststof gevelbekleding zorgt voor een no-nonsense afwerking van je woning. Eens geïnstalleerd hoef je niets meer aan de gevel te doen: geen schilderwerken, geen noodzakelijk onderhoud. Je kunt gewoon van je nieuwe gevel genieten.
Voordelen kunststof gevel

Nadelen

Een echt nadeel heeft kunststof gevelbekleding niet. We geven je wel enkele aandachtspunten voor wanneer je de bekleding uitkiest en plaatst:

 • Kosten besparen? Investeer zeker in kwalitatieve kunststof. Zo ben je zeker dat je lang van je gevelbekleding kunt genieten.
 • Installeer je zelf kunststof gevelbekleding? Laat je bij voorkeur begeleiden of adviseren door een ervaren installateur.
 • Wil je het gevoel van een houten gevelbekleding? Kunststof gevelbekleding met houtlook imiteert het patroon en de kleur van hout uitstekend. Weet echter wel dat kunststof houtlook niet diezelfde warme uitstraling heeft.
Kunststof ramen

Pvc gevelbekleding plaatsen

Benieuwd hoe jij of de aannemer de pvc gevelbekleding werken aanpakt? Hier geven we je een kort overzicht van de werken :

Voorbereidingswerk

Een goed begin is het halve werk.

 1. Kijk voor je begint na of er voldoende kunststofpanelen geleverd zijn.
 2. Zaag de panelen op maat voor je begint met de installatie. Zo hoef je de plaatsingswerken niet te onderbreken.
 3. Bevestig dampopen folie op de gevel.
 4. Ook het regelwerk doe je in deze eerste fase. Daarboven bevestig je een geraamte van verticale latten. Tegen het regelwerk kun je later de kunststof gevelbekleding plaatsen.

Tips:

 • Leg kunststof gevelbekleding horizontaal weg om het materiaal te beschermen.
 • Plaats je de kunststof gevelbekleding verticaal? Dan moet je horizontale latten op de verticale latten in het geraamte plaatsen. Zo maak je een goede bevestiging mogelijk.
Gevelbekleding in kunststof

Aanbrengen van basisprofielen

De kunststoffen basisprofielen bevestig je met speciale bevestigingsschroeven. Zaag je verbindings– en hoekprofielen op maat, en plaats ze waar nodig.

 • Let op: basisprofielen kunnen krimpen. Het grootteverschil vang je later op met de afwerkprofielen.
Kunststof gevelbekleding

Gevelbekleding aanbrengen en afwerken

Eens de basisprofielen bevestigd zijn kun je de kunststof gevelbekleding tegen het regelwerk plaatsen. Je bevestigt de panelen met bevestigingsschroeven.

Tot slot werk je de hoeken en uiteinden met afwerkprofielen. Zo verberg je alle kieren en naden, en bekom je een net ogend resultaat.

Kunststof hoeft niet bewerkt te worden met beschermingscoatings, vochtwerende middelen of verflagen. Eens de gevelbekleding geplaatst is, hoef je daar dus ook niet mee in te zitten!

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier uw offertes!

Mogelijke uitvoeringen

Naast kunststof gevelbekleding in allerlei designs, structuren en kleuren, zijn ook meer klassiek ogende uitvoeringen mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld kunststof gevelbekleding met houtlook of steenmotief.

Kunststof gevelbekleding houtlook

Houd je wel van het uitzicht van houten gevels, maar heb je geen zin in al het onderhoud dat houten gevelbekleding vereist? Dan is kunststof gevelbekleding in houtlook een goede optie. Kunststof gevelbekleding houtlook heeft dezelfde look als echt hout en heeft alle voordelen van hoogwaardig kunststof.

 • Kunststof heeft een langere levensduur dan de meeste houtsoorten. Indien je kiest voor kunststof hout, opteer je ook voor een duurzame oplossing.
 • Gevelbekleding uit hout vergt veel meer onderhoud. En bij dat onderhoud komen natuurlijk ook weer kosten kijken.
 • Aan hoogwaardig, kwalitatief echt hout hangt vaak een hoog prijskaartje. Op zoek naar goedkope gevelbekleding? Kunststof in houtlook is beschikbaar aan aanzienlijk lagere prijzen.
 • Kunststof muurbekleding met houtlook is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. De structuurfolie van de bekleding heeft dezelfde kleur en is net als de houtvariant voorzien van nerven. Je hebt keuze uit verschillende kleuren, structuren en prints. Je kan kiezen uit vele soorten kunststof hout. Kies bijvoorbeeld voor kunststof met een eikenhouten look, acacia, mahonie of cederhout. Waar de prijsverschillen tussen echte houtsoorten vaak groot zijn, zijn die verschillen bij kunststof met houtlook een stuk minder doorslaggevend.
kunststof bekleding houtlook

Met steenmotief

Moet het geen hout zijn, maar steen? Kunststof muurbekleding is verkrijgbaar in steenmotief. Ook hier heb je de keuze uit verschillende soorten steen. Faux baksteen, marmer, mozaïek of kiezels: er is voor elk wat wils.

Kunststof appartement gevel

Interesse in kunststof gevelbekleding? Ontvang prijzen gevelbekleding op maat

Wil je kunststof gevelbekleding zelf plaatsen? Of, laat je de werken liever over aan een specialist? Heb je nood hebt aan advies of montage instructies? Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes. Vind zo de beste vakmannen in jouw regio en maak jouw gevelproject werkelijkheid.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie