Keramische gevelbekleding, wat is dat nu precies?

Keramische gevelbekleding bestaat uit kleine geveltegels of grotere keramische platen. Het is een uitermate duurzaam soort gevelbekleding: de tegels kunnen namelijk tot 80 jaar meegaan.

Geveltegels zijn niet goedkoop, maar je krijgt er heel wat voor terug. Ze hebben een hogere isolatiewaarde en vragen bijna geen onderhoud.

Keramische-gevelbekleding-min.jpg

Wat kost keramische gevelbekleding?

Een rijhuis voorzien van keramische gevelbekleding kost je ongeveer 8.400 euro. Voor een vrijstaande woning mag je rekenen op een kostprijs van 16.800 euro.

Lees hier verder om meer te weten te komen over de prijzen van keramische gevelbekleding.

Wat bepaalt de prijs?

De prijs van keramische gevelbekleding is afhankelijk van heel wat factoren. Naast de oppervlakte van de te bekleden gevel wordt het bedrag ook beïnvloed door de volgende zaken.

Draagstructuur

Een houten constructie is goedkoper dan een aluminium constructie.

Bevestigingsmethode

Een blind systeem met onzichtbare verlijming is duurder dan een systeem met zichtbare klemmen.

Thermische isolatie

Het is voordelig om gevelwerken met thermische isolatie te combineren waar mogelijk in jouw project. Kies je ervoor om je gevel niet enkel te bekleden maar ook te laten isoleren? Dan ligt de prijs uiteraard een stukje hoger. Een geventileerde gevel biedt een betere kwaliteit en een hogere waarde. Daarnaast is een geventileerde gevel ook bestand tegen weersinvloeden.

Plaatsing

De complexiteit van de werken, de vraagprijs van de aannemer en het al dan niet gebruiken van een hoogtewerker heeft allemaal invloed op de prijs.

Richtprijs per vierkante meter

Je kunt uitgaan van een richtprijs van 90 euro per vierkante meter voor de tegels van keramiek of keramische platen. Het laten plaatsen van de geveltegels kost je ongeveer 50 euro per vierkante meter.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Uitvoeringsmogelijkheden van keramiek voor je gevel

Geveltegels worden bevestigd aan een aluminium of houten draagconstructie. Om de tegels te bevestigen kun je kiezen uit drie verschillende uitvoeringen.

Keramische gevelbekleding

Methode 1: Blind systeem

Een eerste bevestigingsmethode is het blind systeem. Zoals de naam deels prijsgeeft is hier niet zichtbaar hoe de keramische tegels of panelen aan de buitenmuur bevestigd zijn.

Het voordeel van dit systeem is dat de bevestigingsmiddelen het uitzicht van de gevel niet doorbreken. Het nadeel is dat het moeilijker en bijgevolg duurder is om tegels of panelen te vervangen.

Je keuze uit twee opties binnen dit systeem:

  • Een mechanische bevestiging. De tegels worden aan de draagstructuur bevestigd met verticale dragers, doorlopende nokken, draagprofielen of plaathaken.
  • Een lijmbevestiging. Hier lijm je de tegels of panelen rechtstreeks op de draagconstructie.

Methode 2: Semi-blind systeem

Bij het semi-blind systeem zijn de bevestiginsmiddelen zichtbaar, maar niet opvallend. De tegels of panelen worden bevestigd met klemmen of clips.

Methode 3: Zichtbaar systeem

Gebruik je het zichtbaar systeem? Dan zijn de bevestigingsmiddelen vanzelfsprekend waarneembaar. Ook in dit systeem gebruik je clips of klemmen.

Het voordeel van dit systeem is dat herstellingen eenvoudiger zijn. Het nadeel is uiteraard dat je de bevestigingsmiddelen kunt zien, wat het uitzicht van de gevel kan verstoren.

Waarom voor keramische gevelbekleding kiezen?

Keramische gevelbekleding is niet goedkoop, maar het is een investering waar je lang van kunt blijven genieten. het verzekert een langdurige goede staat van de gevel. Hier zijn de voordelen van gevelstenen uit keramiek. Ze zijn…

keramische-gevelbekleding-klem
  • Duurzaam. Keramische tegels gaan ontzettend lang mee. De levensduur ligt rond de 80 jaar. Ze zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden en bovendien kleur- en vormvast.
  • Isolerend. Gevelstenen uit keramiek zorgen voor een goede afdichting van je gevel en hebben dus een isolerende werking.
  • Licht van gewicht. Keramische platen zijn erg licht en vergt dus weinig draagkracht van de onderliggende structuur.
  • Onderhoudsvriendelijk. Keramiek raakt niet snel verontreinigd en vraagt om weinig onderhoud. Stoffige geveltegels kun je bijvoorbeeld eenvoudig schoonmaken met water. Raken de tegels beschadigd? Dan kun je ze eenvoudig herstellen.
  • Veelzijdig. Keramische geveltegels zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Je hebt een ruime keuze wat de kleur, het formaat en de afwerking betreft. Ze zijn ook beschikbaar in verschillende vormen? Ga je zelf graag creatief te werk? Dan is het zelfs mogelijk de gevelstenen volledig zelf te ontwerpen.
  • Bijzonder. Gevelstenen uit keramiek kom je niet zo vaak tegen. Met dit soort gevelbekleding geef je jouw woning een zeer uniek karakter. Aangezien je keuze hebt uit veel verschillende kleuren kan je een zeer speciaal en eigen effect creëren.
Keramische tegels

Hoe keramische gevel onderhouden?

Onderhoudsvriendelijk

Een gevel uit keramische geveltegels is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Dit soort tegels vergt nagenoeg geen onderhoud. Ze zijn doorgaans erg goed bestand tegen vuil. Je kunt ervoor kiezen om ze, bijvoorbeeld bij lichte verontreiniging door regen, weer proper te maken met een tuinslang.

Hoe keramische gevel reinigen?

Na een aantal jaar kan het natuurlijk dat de geveltegels wat vuil verzameld hebben. Volstaat een behandeling met de tuinslang of een andere waterstraal dan niet, dan kan is het verstandig om een gevelreiniging of speciaal onderhoud te overwegen als het nodig is.

Een specialist inschakelen

Let goed op dat je daarbij de correcte methodes toepast en de juiste middelen gebruikt voor jouw specifieke geveltegels. Een specialist kan betrouwbaar advies geven over de beste aanpak of kan de klus van je overnemen. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering voor jouw keramische gevel.

Plaatsing keramische tegels

Overtuigd? Ontvang gratis vrijblijvende offertes op maat

Keramische gevelbekleding is een uniek en bijzonder duurzaam materiaal, maar bijgevolg ook prijzig. Wil jij de verschillende gevelpanelen en prijzen nog eens vergelijken? Ontvang via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen en vergelijk offertes op maat. Jij hoeft eigenlijk dan enkel nog de meest voordelige aanbieder uit de interessante premies kiezen voor jouw nieuwe gevelbekleding of jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie