Wat is een glasgevel?

Een glasgevel, gordijngevel of vliesgevel is een niet-dragende buitengevel die is opgebouwd uit lichte materialen. Deze constructie draagt enkel haar eigen gewicht.

De glasgevel biedt een efficiënte thermische isolatie en is wind- en waterdicht. De gevel voldoet ook aan de meest recente standaardvereisten inzake luchtdoorlatendheid.

Interesse in een glasgevel?
Vind vakmannen in jouw regio en vergelijk gratis offertes
arrow Ontvang offertes

Kenmerken glazen gevel

Een glazen gevel draagt enkel zijn eigen gewicht. De wind draagt het gewicht ervan af via de kolommen. Glasgevels zijn meestal opbouwd uit sandwichpanelen in glas of aluminium profielen. Maar ook hout is een optie.

Je kan 2 soorten gordijngevel of vliesgevel onderscheiden:

  • De zuivere vliesgevel: waarbij de constructie volledig losstaat van de woning. De gevel bevat geen binnenspouwblad.
  • De onzuivere vliesgevel: vormt de schil van de constructie erachter en is voorzien van een binnenspouwblad. Het koude onzuiver vliesgeveltype bevat een open luchtspouw, terwijl dat bij de warme onzuivere vliesgevel een gesloten luchtspouw is.

Glazen gevels zijn speciaal ontworpen om wind en water niet door te laten. Specialisten zorgen dat de nodige richtlijnen opgevolgd worden.

Gebruikte technieken voor de constructie

Er worden drie verschillende technieken gehanteerd voor de opbouw van de glasgevelconstructie.

1. Point-fixed glasgevels

Hierbij wordt het gehard glas met behulp van RVS-beugels gemonteerd aan een draagconstructie. De draagconstructie bestaat uit staal. Glazen gevels worden vaak ontworpen om meerdere vloeren te kunnen overspannen.

2. U-glas glasgevels

Dit type bestaat uit figuurglas met een doorsnede in u-vorm. Het is geschikt voor wanneer je natuurlijk licht wil doorlaten en tegelijk de doorkijk wil beperken. De zonreflecterende gevelopbouw is doorgaans in een metaaloxide coating.

3. Semi-structurele glasgevels

Gehard glas wordt bij deze techniek ingeklemd aan de bovenzijde en onderzijde. Een kitverbinding langs de zijkanten verlijmt de verticale zijden.

vliesgevel

Waarom een vliesgevel kiezen?

Een glasgevel is niet dragend maar kan wel worden opgebouwd uit lichte materialen. Aluminium profielen en glas zijn de materialen die het meest worden gebruikt. 

Met een glasgevel trek je veel natuurlijk licht naar binnen. Je geniet zo van een mooi verlicht interieur. Wat op zijn beurt een positieve invloed kan hebben op jouw humeur en gezondheid.

Ook is een glasgevel relatief goedkoop. Dankzij de sterk isolerende eigenschappen van een vliesgevel bespaar je kosten op andere domeinen, zoals verwarming.

Tot slot heb je keuze uit een brede waaier van kleuren. Er zijn ongeveer 400 kleuren beschikbaar, inclusief houtimitaties. 

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio en ontvang gratis offertes
arrow Ontvang offertes

Aandachtspunten voor glazen gevel 

1. Isolatievermogen glazen partijen

Er bestaan enkele simpele manieren om met een glasgevel de isolatiegraad van je woonst te garanderen.

Je kan gebruik maken van Energy Saving-glasstenen. Het is een soort superisolerend glas met een hoge warmte-isolatiewaarde. Daarbij plaatst de vakman een glaslaag met een hoge rendementswaarde tussen de glasbouwstenen.

Daarnaast kan je kiezen voor een hoogrendementsbeglazing met een hoge isolatiewaarde. Zelfs dubbele beglazing is voldoende als je op het glas een coating aanbrengt. 

glasgevel

2. Onderhoud

Een glasgevel heeft uiteraard onderhoud nodig. Voor kantoorgebouwen kan je specialisten inschakelen. Bij jou thuis zal je waarschijnlijk zelf instaan voor het onderhoud.

Het is belangrijk dat je overal goed aankan, ook aan de buizen van het ventilatiesysteem. Zorg er wel voor dat je altijd op een veilige manier werkt.

Wat kost een glasgevel?

De kosten voor een glasgevel kunnen sterk verschillen. De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals: de oppervlakte, het materiaal, de techniek, de kleur enzovoort.

Prijzen variëren ook per aannemer. Vraag gerust naar vrijblijvende offertes bij meerdere vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en bekom je de beste oplossing voor jouw situatie.

Meer weten? Ontvang advies en offertes op maat 

Een glasgevel plaatsen gebeurt best door een ervaren specialist. Hij of zij kan jou gepast advies geven. Bovendien staat een erkende vakman garant voor een correcte uitvoering en veilig werk.

Via onderstaand formulier ontvang je gratis 1 of meerdere vrijblijvende offertes van specialisten in jouw buurt. Zo kan je vrijblijvend advies en meerdere prijzen tegelijk vergelijken. Zodat je de beste deal bekomt voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een enkele en een dubbele glasgevel?

+
Zoals de naam al suggereert, zit het verschil hem in het aantal glasplaten. Glasgevel met enkelglas isoleert niet en met dubbel glas isoleert het redelijk. Dubbelglas kan toch wel een aardig bedrag schelen op de energierekening over een langere periode. Twijfel je nog over je beslissing? Raadpleeg dan een vakman en ontvang advies voor jou op maat?

Hoe werkt een vliesgevel?

+
Een vliesgevel is een dunne gevel die aan een bouwwerk is vastgemaakt maar er wel los van staat. De functie van een vliesgevel is dus niet om stabiliteit aan een gebouw te geven.

Is het mogelijk om aluminium glasgevel te gebruiken in huis?

+
Aluminium glasgevels kunnen heel breed toegepast worden en bieden talloze opties voor het design van je huis. Ze zijn duurzaam, hebben weinig onderhoud nodig en zijn architecturaal effectief. Een ideale optie dus voor in je huis.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie