Nadelen van crepi gevelbepleistering

Crepi is niet isolerend

Crepi zelf is niet isolerend, maar je kan het wel perfect combineren met buitenmuurisolatie. Dat is een zeer effectieve manier om je huis te isoleren en zal zeker de EPC-score van jouw huis verhogen. Bovendien is het voordeel de extra energiebesparing.

Esthetisch

1) Schoonmaken is niet altijd mogelijk

Het is mogelijk dat een witte crepi gevel er over een paar jaar grijs uitziet. Het wordt sterk afgeraden om de crepi gevel zelf te reinigen, dus je raadpleegt dan best een professioneel bedrijf om de buitenmuren te laten reinigen. Als de crepi-laag in slechte staat is kan het ook zijn dat je buitenmuren er niet meer proper of schoon uitzien. In dat geval richt reinigen meestal meer schade aan. Daarom is het soms beter om crepi gevels niet schoon te maken maar te schilderen.

2) Weerseffecten kunnen de kleurintensiteit beïnvloeden

De kleur van de gevel wordt beïnvloed door verschillende weersomstandigheden. Vooral witte gevels zijn extra gevoelig voor regen, modder en mos. Donkere kleuren daarentegen worden meer beïnvloed door zonlicht.

crepi nadelen

Crepi gevel onderhouden

Omdat je crepi niet zelf kan reinigen ziet je gevel er na een paar jaar meestal grijs uit. Voor een minerale crepi gevel gebruik je best nooit een hogedrukspuit. Raadpleeg dus zeker een professioneel bedrijf om je buitenmuren te laten reinigen.

Op zoek naar een specialist?Laat je adviseren door experts

Wat zijn de alternatieven?

Houten gevelbekleding

Natuurlijkheid en elegantie zijn de meest karakteristieke kenmerken van houten gevelbekleding. Voor een ​mooie vergrijzing en een lange levensduur is het belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen en die correct te installeren.

De prijs voor houten gevelbekleding vertrekt vanaf 100 EUR/m² (exclusief isolatie en btw – inclusief plaatsing).

Metalen gevelbekleding

Voorbeelden van metalen gevelbekleding zijn aluminium, RVS, zink of koper zijn voorbeelden. Deze bekleding kan worden gebruikt op planken, cassettes, gevelbeplating en zelfs op leisteen. Metaal biedt extra bescherming tegen verschillende weersinvloeden en kan dus lang mee.

De prijs voor een metalen bekleding is vanaf 50 EUR/m² (exclusief isolatie en btw – inclusief installatie).

Kunststof gevelbekleding

PVC is relatief goedkoop en zeer toegankelijk voor gebruik. Je hebt uitvoeringen in hout- of betonlook en PVC-panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. PVC heeft goede isolerende eigenschappen, is duurzaam en vraagt ​​weinig onderhoud.

De prijs voor gevelbekleding in kunststof begint aan 75 EUR/m² (exclusief isolatie en btw – inclusief installatie).

nadelen crepi gevel

Twijfels over crepi nadelen? Vraag advies aan vakmannen in jouw regio!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes en advies aan voor crepi gevelbekleding. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Is crepi waterdicht?

+
Crepi is waterdicht, maar het heeft wel beperkingen. Sommige types zijn beter bestand tegen water dan andere. Over het algemeen heeft crepi wel waterafstotende eigenschappen. Door je gevel te bekleden met crepi bescherm je de woning tegen vocht. Het is raadzaam om een gevelspecialist raadplegen. De gevelspecialist kan je helpen met het kiezen van het juiste type en zorgen voor een professionele en correcte installatie. 

Wat zijn de voordelen van crepi? 

+
Crepi gevelbekleding biedt verschillende voordelen zoals duurzaamheid, thermische isolatie, geluidsisolatie, enzovoort. Crepi is een goede keuze voor verschillende projecten, waaronder landelijke woningen, bestaande en nieuwe gebouwen. Wil je meer weten over de voordelen van crepi? Raadpleeg een gevelspecialist in jouw buurt. 

Hoe lang gaat crepi mee? Is er een verschil tussen witte en gekleurde crepi? 

+
Crepi gaat 20 tot 30 jaar mee. De levensduur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren (bv. type crepi en kwaliteit van de installatie). Over het algemeen is er geen verschil in de levensduur van witte en gekleurde crepi. De meeste crepi hebben dezelfde basisstructuur. Het grootste verschil is de kleurstof die wordt toegevoegd aan gekleurde crepi. Het is belangrijk om je crepi gevel regelmatig te onderhouden. Raadpleeg gevelspecialisten voor advies over het onderhoud van crepi. 

Crepi nadelen versus kaleien nadelen

+
Crepi en kaleien hebben beide nadelen. Hieronder volgen de belangrijkste nadelen van kaleien ten opzichte van crepi.

1. Minder waterafstotend. Kaleien zijn gevoeliger voor vochtproblemen dan crepi. 
2. Beperkte kleurenpalet. Crepi is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en tinten.
3. Minder duurzaam. Kalei is gevoeliger voor schade door weersomstandigheden (bv. regen en vorst). 

Het kan nuttig zijn om advies in te winnen van een gevelspecialist. Zij kunnen bepalen welke afwerking het best past bij jouw persoonlijke situatie. 
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie