Zinken gevelbekleding: prijs

Een zinken gevelbekleding is onderhoudsvriendelijk en flexibel. Zink is ook een duurzaam materiaal en buigzaam. De prijs van een zinken gevelbekleding wordt bepaald op basis van diverse factoren:

 • De gekozen vorm.
 • De techniek om de gevelbekleding te bevestigen.
 • De structuur waaraan de gevelbekleding wordt bevestigd.  

De gemiddelde prijs kan door al die verschillende factoren variëren tussen 85 en 150 euro per vierkante meter.  

Op zoek naar een specialist?
Ontvang gratis offertes voor een exacte prijs

Mogelijke uitvoeringen voor een zinken gevelbekleding

Met een zinken gevelbekleding geniet je van een woning met een strak uiterlijk en een tijdloze uitstraling. Ook qua kleuren zijn er quasi geen beperkingen: rood, groen, blauw, natuurlijke tinten of grijze tinten enzovoort.

Er zijn diverse opties qua plaatsingstechniek, vorm en formaat. We bespreken ze hieronder meer in detail.

1. Staande naad

Lange platen of banen worden aan elkaar bevestigd door het plooien van de naden. De (geprofileerde) banen worden daarbij met klangen bevestigd. Vaste klangen worden bovenaan geplaatst en over de rest van de lengte worden de platen bevestigd met schuifklangen.

De bevestiging van de banen gebeurt onafhankelijk van de bevestiging van afwerkingsstukken. Op die manier wordt er geen afbreuk gedaan aan het esthetische uitzicht.

De staande naden techniek is vooral geschikt voor grote, rechte dakzijden en gebogen daken.

2. Cassettes

Cassettes zijn kleinere elementen die je kan laten maken in functie van specifieke situaties: rechthoekig, driehoekig, vierkant …

De naden zijn verzonken waardoor ze goed inspelen op de geometrie van de gevel. De plaatsing van cassettes gebeurt in 4 stappen:

 • Stap 1: Bevestigen van een aluminium draagstructuur.
 • Stap 2: Aanbrengen isolatie: verschillende types isolatie zijn mogelijk.
 • Stap 3: Plaatsen van startprofiel met ventilatieopening onderaan. Het profiel moet perfect horizontaal geplaatst worden.
 • Stap 4: Plaatsing van de cassettes. Dit gebeurt via vijzen in vijzengaatjes.

3. Golfpanelen

Golfpanelen hebben een opvallende uitstraling en zijn heel decoratief. Ze lijken op golfplaten van vezelcement, maar hebben de kwaliteit van zink.

Golfplaten als zinken bekleding worden vooral gebruikt op kleine, licht hellende daken. De plaatsing is makkelijk en gebeurt vrij snel. Bovendien zijn de platen goedkoop.

4. Losanges

Dit is een systeem met kleine, gelijkvormige plaatdelen die in elkaar worden gehaakt. Met losanges kan je verticale, hellende en licht gebogen daken bekleden door de vele plaatelementen. Door deze vele elementen krijgt het een mozaïk-achtig karakter.

De losanges worden bevestigd met klangen. Hierdoor hangen ze onzichtbaar en indirect aan elkaar. Ze worden bevestigd tegen een geventileerde constructie in hout.

zink gevelbekleding

Kleuren en afwerkingen van zink

Je kan bij een zinken gevelbekleding niet enkel kiezen uit verschillende systemen en vormen. Ook de kleur- en afwerkingsmogelijkheden zijn enorm uitgebreid. Hieronder geven we je een kort overzicht van de verschillende opties qua afwerking.

1. Natuurlijk zink

Natuurlijke zink geeft je woning een glanzende metaallook uitstraling. Na een tijdje krijgt het zink vanzelf een natuurlijke, lichtgrijze laag. Deze laag beschermt het metaal tegen luchtvervuiling en verschillende weersomstandigheden.

2. Geprepatineerd zink

De beschermende patineerlaag wordt bij gepatineerd zink al aangebracht bij de productie. Je kant hierbij kiezen uit een groot aantal tinten: grijs, blauw, groen, bruin enzovoort.

3. Gelakt zink

Gelakte zink is een organische bekleding in allerlei mogelijke tinten. Alle kleuren op maat zijn mogelijk.

4. Geëtst zink

Geëtst zink geeft een ruwere, meer matte uitstraling met een lichte zinktint. De kleur wordt gaandeweg donkerder.

Grijze gevelbekleding zink

Waarom zink kiezen als gevelbekleding?

Waarom kies je zink als gevelbekleding? Zink is het perfecte materiaal om je dak een unieke, nieuwe look te geven. Zink is ook heel onderhoudsvriendelijk en er zijn talloze uitvoeringen mogelijk.

Hieronder zetten we een aantal voordelen en nadelen op een rij van zink als gevelbekleding.

Voordelen

Er zijn veel voordelen aan zink als gevelbekleding. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste voordelen:

 • Duurzaam: Zink gaat heel lang mee, tussen de 50 en 100 jaar. Dit is te danken aan de natuurlijke patineerlaag op zink.
 • Onderhoudsvriendelijk: geen enkel onderhoud nodig
 • Flexibel en plooibaar: zink heeft een grote flexibiliteit. Zink kan je dus gebruiken in uiteenlopende vormen, bijvoorbeeld hellende of gebogen kleine vlakken.
 • Esthetisch: Door de vele vormen, kleuren en afwerkingen creër je een unieke gevelbekleding met een esthetische uitstraling.
 • Recycleerbaar: Zink is een natuurlijk metaal waardoor je het volledig kan recycleren.
 • Makkelijk te combineren met andere materialen: je kan ook kiezen voor een gedeeltelijke zinken gevelbekleding in combinatie met andere materialen zoals hout, glas, natuursteen …
 • Waterdicht en niet brandbaar.
 • Isolatie is mogelijk.
 • Waterdicht en niet brandbaar.
 • Moswerend.

Nadelen

Naast voordelen heeft zink natuurlijk ook nadelen. We sommen ze even voor je op:

 • Een zilverachtige patineerlaag kan zich vormen rond de zink bekleding. Dit vinden veel mensen niet leuk. Deze laag is de patineerlaag die nodig is om het zink te beschermen tegen luchtvervuiling en allerlei weersomstandigheden. Indien je deze zilverachtige laag wil vermijden kan je kiezen voor een geprepatineerde zinken panelen. Hierbij is de patineerlaag al aangebracht bij de productie.
 • Voorkom direct contact met andere materialen. Koper, asfalt en beton kunnen agressief zijn ten opzichte van zink. Dit verhoogt de kans op corrosie van je zinken gevel.
 • Zink is een mooi product om te gebruiken over je gehele woning, maar komt vaak pas tot zijn recht wanneer je het combineert met andere materialen. Wat zich ook vertaalt in het kostenplaatje.
zinken gevelbekleding

Zelf plaatsen of laten plaatsen? Ontvang gratis offertes

Indien je jezelf wil verzekeren van een perfecte en correcte uitvoering met daarbovenop een mooi eindresultaat voor een zinken gevel, kies je best voor het werk van een vakman. Hieronder vertellen we je meer over de plaatsing van een zinken gevelbekleding.

Plaatsing van zink op je gevel

Is de bestaande fundering voldoende sterk, dan kan er een draagconstructie in aluminium of een houten structuur op geplaatst worden. Hieraan wordt dan de gevelbekleding uit zink bevestigd met een klik-, schroef- of haaksysteem. Een andere optie is het verlijmen van de gevelbekleding.

Er blijft een luchtspouw tussen de gevelbekleding en de muur door de draagstructuur. Deze luchtstroom zal het condensatievocht afvoeren en zorgt voor droge en stabiele materialen. Hierdoor wordt de lange levensduur verzekerd van de gevelbekleding.

Zou je deze klus zelf kunnen klaren? Misschien wel, maar weet dat een vakman over de nodige kennis en ervaring beschikt voor een perfect resultaat.

Vergelijk vakmannen en offertes

Via onderstaand formulier ontvang je gratis vrijblijvende offertes van professionele vakmannen. Zo kan je makkelijk meerdere prijsvoorstellen tegelijk vergelijken en de beste vakman voor jouw project vinden. 

Een correcte plaatsing is essentieel, daarom is het zo belangrijk dat je dit door echte vakmannen laat uitvoeren. Via

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie