Wat kost het installeren van gevelplinten?

De prijs voor en gevelplint hangt meestal af van de lengte en het gekozen materiaal. Hoeveel je precies betaald voor gevelplinten per lopende meter verschilt per vakman. Als je gevelplinten gaat plaatsen op een langere afstand zal het ook duurder worden. Als je een materiaal van een hogere kwaliteit kiest dan ga je ook veel meer betalen.

Een blauwsteen gevelplint kan van € 130 tot € 135 kosten (excl. btw, incl. plaatsing). Een gecementeerde gevelplint kan van € 50 tot € 90 kosten (excl. btw, incl. plaatsing).

Mogelijkheden van gevelplinten plaatsen

Er bestaan verschillende mogelijkheden waaruit jij kan kiezen bij het plaatsen van gevelplinten.

Materiaal: blauwe steen of arduin

Een gevelplint in blauwe steen of arduin komt vaker voor. Voor zowel blauwe steen als arduin betaal je meer dan voor de meeste andere materialen. Dit komt door de extra bescherming, en het feit dat deze soorten heel duurzaam en luxueus zijn. 

Als je voor iets goedkoper gaat dan kan je ervoor kiezen jouw gevelplint te cementeren. Gecementeerde gevelplinten bestaan in verschillende structuren en kan je vlot laten overschilderen. 

Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een gevelplint in composiet of een gevelplint in kunststof.

Welke afmetingen?

Er zijn verschillende afmetingen mogelijk bij het plaatsen van een gevelplint. Meestal zijn deze 2 cm tot 3 cm dik. De standaard hoogtes van gevelplinten zijn 30, 40, 50 of 60 cm. Andere afmetingen voor gevelplinten zijn ook mogelijk maar de prijs zal dan ook hoger liggen.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier uw offertes!

Welke kleur?

Je kan ook kiezen voor verschillende kleuren voor jouw gevelplint. Dat is natuurlijk afhankelijk van het materiaal. Een arduin gevelplint bijvoorbeeld heeft een blauwgrijze kleur. Blauwsteen heeft een eerder bruine kleur vergeleken met een gevelplint in Belgische hardsteen. 

Als je jouw gecementeerde gevelplint laat overschilderen dan kan je kiezen uit kleuren zoals zwart, wit, beige enzovoort.

Afwerkingsmogelijkheden

Bij een Belgische blauwe steen gevelplint kan je de bovenkant schuin laten afzagen zodat er geen water op je plinten blijft staan. Door de schuine kant vermijd je mosvorming en verkleuring. 

Bij een gecementeerde gevelplint kan je die cementlaag onderaan je muur laten gladschuren of je kan voor een grovere structuur kiezen. 

gevelplint blauwe steen

Werkwijze: gevelplint plaatsen in 4 stappen

Afmetingen nemen

Voordat de grondige gevelrenovatie begint, gaat de gevelwerker eerst alle nodige afmetingen moeten uitvoeren. Dankzij deze afmetingen weet je hoe lang jouw gevelplint moet zijn. Deze wordt dan in jouw gekozen materiaal op maat gemaakt.

Gevelplinten plaatsen

De gevelwerker gaat jouw gevelplint plaatsen aan de hand van kleefmortel of lijm. Hij of zij kan eventueel ook de achterliggende muur voorbereiden om een gelijkmatig ondergrond te hebben. 

Als je een gecementeerd gevelplint hebt dan breng de gevelwerker een dunne, ademende cementlaag aan die je muur extra beschermt.

Afwerkingen uitvoeren

Eens de gevelplint correct is geplaatst gaat de gevelwerker deze afwerken voor een duurzaam resultaat, wat overigens de laatste stap is. Als je kiest voor een gevelplint in arduin dan ga de gevelwerker jouw gevelplint afkitten. Een gecementeerde gevelplint kan hij of zij afwerken met marmerkorrel. 

Opruimen

Na het plaatsen van jouw gevelplint ruimt de gevelwerker alle snijafval, producten en resterend puin op. Zo moet jij zelf geen container huren.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Gevelplint plaatsen: talrijke voordelen

De schuine kant van de gevelplint beschermt de plint extra tegen opstijgend vocht en mosvorming. Ook beschermt het de buitenmuur tegen opspattend vuil en opspattend vocht. Omdat de buitenmuren gevoelig zijn aan de onderkant, zorgt het er dus voor dat een gevelplint plaatsen essentieel is, om zo de muur te kunnen beschermen.

Met een gevelplint heb je geen warmteverlies. Ze dragen ook bij aan de thermische isolatie van jouw woning.  

Naast de bekende blauwgrijze tint of de blauwe hardsteen, zijn de gevelplinten ook verkrijgbaar in veel andere verschillende kleuren, materialen, afmetingen. Dit geeft natuurlijk een mooie uitstraling aan je woning.

Waarom best een professionele gevelwerker inschakelen? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes!

Wat biedt een vakman aan?

Jouw gevelplint laten plaatsen door een gespecialiseerde gevelwerker verzekert jou een correcte plaatsing en dus een gewenste afwerking. Daarnaast krijg je garantie op de gevelwerken

Als jouw woning ouder is dan 10 jaar dan krijg je een verlaagd BTW – tarief. En ga je van 21% naar 6%. Dit voor zowel de arbeidskosten als de materiaal kosten. 

Het belangrijkste voordeel is dat je advies op maat krijgt. De gevelwerker zal jou het beste materiaal en afmetingen adviseren gepast voor jouw situatie. 

gevelplint

Offertes vergelijken 

Voor een correcte uitvoering schakel je best een professional in. Hij of zij zal jou gepaste advies geven over welke gevelplint het meest aangewezen is voor jouw huis, en welke mogelijke uitvoeringen er zijn. 

Bovendien staat een erkende vakman garant voor een correcte plaatsing. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

Vraag gratis offertes aan van professionals in jouw buurt, die geheel vrijblijvend zijn. Via onderstaand formulier ontvang je alle extra informatie die je nodig hebt voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie