Wat kost gevelbekleding?

Het plaatsen van gevelbekleding is een hele klus. De vakman dient een groot oppervlak te bekleden. Daarnaast dient hij rekening te houden met de ondergrond en de combinatie met de gevelisolatie.

Het is niet eenvoudig om een exacte prijs te geven voor gevelbekleding. De totaalprijs hangt namelijk van enkele factoren af. De verschillende soorten gevelbekleding waaruit je kan kiezen en de moeilijkheidsgraad van de gevel spelen de belangrijkste rol. Daarnaast komen de plaatsingskosten erbij. Deze verschillen naargelang de vakman die je kiest.

Richtprijzen soorten gevelbekleding

Om jou een beeld te geven van de prijzen die je kan verwachten, geven we je het volgende overzicht. Wil je de exacte prijs kennen voor de gevelbekleding die je op het oog hebt? Dan is het aangeraden om enkele offertes op te vragen.

Soort gevelbekleding Prijs per m²
Crepi Tussen € 100 en € 140 per m² (inclusief isolatie)
Leien Tussen € 75 en € 130 per m² 
Kaleipleister Tussen € 25 en € 40 per m² (exclusief isolatie)
Metaal Tussen € 150 en € 200 per m² (inclusief plaatsing)
Hout Tussen € 100 en € 150 per m²
Houtcomposiet/kunststof Tussen € 35 en € 60 per m²
Steenstrips Tussen € 200 en € 250 per m² (inclusief isolatie)
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul snel het formulier in. Het is gratis en vrijblijvend
arrow Ontvang offertes

Welk materiaal voor gevelbekleding kiezen?

Voor jouw gevel heb je de keuze uit verschillende soorten gevelbekleding die jouw woning een unieke look geven.

Een populaire keuze is een houten gevelbekleding. Andere materialen zijn metaal, crepi, pvc en leien. Kom alles te weten over hout en de andere materialen in het verdere verloop van dit artikel. Hieronder vind je een overzicht van elk type gevelbekleding. Om te weten of een bepaald type gevelbekleding binnen jouw wensen past, geven we ook de voor- en nadelen.

Gevelbekleding

Houten gevelbekleding

Hout is zeer eenvoudig om de gevel te bedekken, omwille van de bewerkbaarheid. De prijs van een houten gevelbekleding is afhankelijk van het type hout. Combineer je de gevelbekleding met isolatie, reken dan zo’n € 120 tot € 250 per vierkante meter.

De meest geschikte houtsoorten voor gevelbekleding zijn:

  • Multiplex
  • Tropisch hardhout
  • Thermowood

Daarnaast kan je ook nog andere houtsoorten kiezen. Andere houtsoorten zijn eik, western red cedar of geïmpregneerd hout.

Voordelen houten gevelbekleding

De voordelen van een houten gevelbekleding zijn de warme uitstraling en de bewerkbaarheid. Daarnaast is het eenvoudig om reparaties uit te voeren en de gevel te beschilderen. Een houten gevel vraagt wel veel onderhoud. Een extra mogelijkheid is om led verlichting in het hout te voorzien.

Gevelbekleding met hout

Metalen gevelbekleding

Kies ervoor om jouw gevel in een moderne uitstraling te gevel door gebruik te maken van metaal. De metalen die hiervoor geschikt zijn, zijn:

  • Koper
  • Zink
  • Rvs
  • Aluminium

Voor een metalen gevelbekleding betaal te tussen de € 50 tot € 150 per vierkante meter, afhankelijk van de metaalsoort die je kiest. Wil je de exacte prijs kennen? Vraag dan via het offerteformulier meerdere offertes op bij verschillende vakmannen in jouw regio. Je kan eenvoudig hun kwaliteiten en prijzen vergelijken.

Voordelen metalen gevelbekleding

Het voordeel aan deze metaalsoorten is dat het metaal roestvrij blijven. Je hoeft ze nauwelijks te onderhouden en zijn bestand tegen eender welk weer. Metaal beschermt de poreuze delen van de woning tegen het vocht.

metalen-gevelbekleding

Gevelbekleding in pvc

Wil je een goedkope oplossing, kies dan voor een gevelbekleding in pvc. De gemiddelde prijs ligt tussen de € 75 en € 125 per vierkante meter. De plaatsingskosten zijn hierbij inbegrepen. Gevelbekleding in pvc past zowel bij een moderne als klassieke look, dankzij de verschillende kleuren.

Voordelen pvc gevelbekleding

Je kan er ook voor kiezen om pvc een metaal-, steen- of houtlook te geven. Op deze manier geniet je van alle voordelen van pvc, maar heeft je woning een andere uitstraling. Daarnaast is pvc brandveilig, het kan niet rotten en heeft goede isolerende eigenschappen. Wil je een milieubewuste keuze maken, dan is pvc een milieuvriendelijk alternatief voor producten die uit de natuur ontgonnen worden, zoals hardhout.

De kleur die je aan je pvc gevel geeft, kan je ook gebruiken voor je pvc ramen en deuren. Op deze manier creëer je een mooi geheel.

Gevelbekleding in pvc

Crepi gevel

Kiezen voor een crepi gevel is een goede keuze wil je jouw gevel en het voegwerk beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Dit type gevel is zeer goed te combineren met isolatie. De stijlvolle en authentieke look is onmiddellijk een blikvanger. Voor deze gevelbekleding betaal je € 100 tot € 140 per vierkante meter.

Voordelen crepi gevelbekleding

Je gevel bepleisteren met crepi zorgt ervoor dat je eenvoudig een beschadigde muur camoufleert. Daarnaast is dit materiaal geschikt voor alle vormen en maten. Wel moet je de gevel jaarlijks onderhouden. Het onderhouden van crepi gevelbepleistering is niet moeilijk. Doorgaans wordt er water op de gevel gespoten met een tuinslang. Dit volstaat om de muur proper te houden.

Bescherming tegen vocht

Voorzie de gevel van een transparante grondlaag. Op deze manier is de gevel altijd beschermd tegen vochtinsijpeling. De vakman brengt de crepi aan op een wapeningsnet. Dat wapeningsnet wordt eerder op de gevel geplaatst.

crepi laag

Leien

Er bestaan twee soorten leien die je kan gebruiken voor de gevel: kunstleien en natuurleien. De prijzen van beide soorten liggen best uit elkaar. De goedkoopste versie zijn de kunstleien. Voor de kunstleien betaal je € 75 tot € 85 per vierkante meter. Voor de natuurleien reken je zo’n € 110 tot € 125 per vierkante meter.

Kunstleien worden ook wel vezelcement leien genoemd. Het is mogelijk om de leien op verschillende manier te plaatsen. De natuurleien worden vervaardigd uit natuursteen. Aangezien het om een natuurlijk product gaat, treden er enkele kleurverschillen en imperfecties op. Ben je op zoek naar een unieke gevelbekleding, dan zijn de natuurleien een ideale optie.

Voorkom mosgroei

Het is mogelijk dat er na enkele jaren mossen op de leien groeien. Voorzie daarom jouw gevel van een coating die tegen mossen beschermd en laat hem nevelstralen. Op deze manier ben je verzekerd van een lange levensduur.

Gevelbekleding met leien

Gevelbekleding met of zonder isolatie?

Je kan ervoor kiezen om gevelbekleding met of zonder isolatie te plaatsen. De basis voor iedere gevelbekleding is het metselwerk. Kies je voor een gevelbekleding zonder isolatie, dan wordt de bekleding onmiddellijk op het metselwerk bevestigd. Als laatste brengt de vakman een ventilatiebeugel aan, om vuil en dieren buiten te houden.

Kies je voor een gevel met isolatie, dan zijn er meerdere constructietechnieken mogelijk. De vakman vertrekt vanuit het metselwerk en brengt meerder lagen isolatiematten en steunlatten aan. Op deze manier creëert hij een stabiele constructie en vermijdt hij koudebruggen. Vraag advies aan een vakman om te weten wat de ideale oplossing is voor jouw situatie.

Gevelbekleding met of zonder isolatie

Vind vakmannen in jouw buurt en vergelijk gratis offertes voor gevelbekleding!

Wil je jouw gevel bekleden? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend enkele offertes op via onderstaand formulier. Kom in contact met meerdere vakmannen uit de buurt en vergelijk eenvoudig hun prijzen. De vakman staat je bij met het nodige advies en weet wat het beste is voor jouw woning. Vind samen de beste oplossing en geef jouw woning een karakteristieke gevelbekleding die perfect past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie