Welke kleuren van crepi zijn mogelijk?

Optie 1: Lichte kleuren

Lichte crepi kleuren worden vaak toegepast op gevels. Meestal gaat het om witte crepi. Een witte crepi gevel is neutraal en kan je perfect combineren met andere kleuren. Op esthetisch vlak is een witte gevel misschien de veiligste keuze. Je moet er wel rekening mee houden dat witte crepi sneller vuil wordt dan een donkere soort crepi. Ook roetaanslag zal bijvoorbeeld sneller zichtbaar zijn.

De aard van vervuiling hangt uiteraard af van de locatie van je woning. Hoe minder zon er op de gevel schijnt, hoe trager het uitdroogt. Vochtige gevels zijn gevoelig voor groene aanslag en schimmels. 

Je hebt keuze uit meerdere soorten lichte kleuren. Bovendien kan je voldoende variëren qua afwerking, waardoor vervuiling minder snel opvalt.

Optie 2: Donkere kleuren

Je kan voor donker gekleurde crepi kiezen zoals zwart. Dit kan mooi passen bij de rest van de woning. De keuze voor donkere crepi kleuren heeft wel een nadeel.

Donkere crepi zijn gevoeliger voor zonnestralen. De kleur zal dus na verloop van tijd een stuk lichter worden.

Het voordeel is dan weer dat jouw woning een strakke look krijgt. Ook zijn beschadiging(en) en vervuiling minder goed zichtbaar.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Kan je over crepi schilderen?

Crepi is een veelgebruikt materiaal om buitenmuren mee te bekleden. Het is een duurzaam materiaal, maar het kan ook een neutraal aanblik hebben. Gelukkig is het mogelijk om over crepi te schilderen voor een frissere look. 

Hoe de gepaste crepi kleuren kiezen? Tips en trucs

1. Hou rekening met de stijl van het gebouw

Je houdt best rekening met de stijl van jouw woning en de kleur van de kozijnen. Kunststof kozijnen kan je niet overschilderen. Dus stem je idealiter de kleur van de crepi hierop af. Hou ook rekening met de kleur van naburige huizen.

2. Kleur op de crepi is lichter dan op de staalkaart

Wanneer je een kleur op jouw crepi gevel aanbrengt, ziet die er vaak wat lichter uit dan op de staalkaart. Bekijk daarom een staalkaart in daglicht en niet onder kunstlicht. Hou hier rekening mee bij het kiezen van een kleur.

3. Kies voor kleuren uit hetzelfde pallet

Je kiest best voor kleuren uit hetzelfde pallet. Contrasterende kleuren zijn meeslepend en kunnen je aandacht richten op bepaalde architectonische details.

Hoe blijft de kleurintensiteit behouden?

Er zijn bepaalde acties die je kan uitvoeren om de kleurintensiteit van je gevel te behouden. 

Zorg er bijvoorbeeld voor dat jouw dakoversteek ruim bemeten wordt. Op die manier voorkom je dat er regenwater langs de gevel drupt en vlekken veroorzaakt. Je kan dit ook voorkomen door druiplijsten en raamdorpels te plaatsen.

Dankzij deze kleine maatregelen zal jouw gevel mooi en proper blijven en zal de kleurintensiteit behouden blijven. Dit geldt niet alleen voor witte crepi, maar ook voor verschillende kleuren.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Kan je crepi herstellen?

Het is mogelijk om crepi te herstellen. Crepi heeft een lange levensduur als het goed wordt onderhouden. Als je crepi gevel beschadigd is geraakt door weersinvloeden of als er scheuren of barsten zijn ontstaan, kan het worden gerepareerd en opnieuw afgewerkt.

Wat zijn de meest gekozen kleuren? Laat je inspireren door onderstaande foto’s

1. Oranje crepi

Oranje kan een meerwaarde bieden als accent bij de buitenafwerking. Er zijn vele creatieve mogelijkheden en je kan ook spelen met diverse tinten. Oranje kan heel vurig zijn, maar ook een stuk zachter en subtieler.

kleuren crepi

2. Rode crepi

Afhankelijk van de rode tint kan je spelen met een klassiek of modern effect op jouw woning. Je kan voor het klassieke baksteenrood gaan. Terwijl de combinatie van rood en wit kan bij moderne panden een mooi resultaat kan opleveren.

kleur crepi

3. Gele crepi

Gele crepi is in meerdere variaties beschikbaar. Sommige lichtgele tinten worden vaak gebruikt als een iets zachter alternatief voor wit. Donkergele tinten komen het vaakst terug om een deel van de gevel te accentueren.

Geel is bovendien lichtweerkaatsend. Dit betekent dat op warme zomerdagen jouw huis tegen de warmte wordt beschermd.

crepi gevel kleuren

4. Groene crepi

De laatste jaren is de vraag naar groene crepi gestegen. Vaak wordt deze crepi kleur gebruikt om de buitenmuren te accentueren langs tuinzijde. 

Op die manier kan je leuke camouflerende en natuurlijke effecten creëren als er wat hoge struiken of een paar boompjes in de tuin staan. Mos valt trouwens ook minder op door de groene kleur van de gevel.

crepi kleuren

5. Witte crepi

Witte crepi is een van de meest populaire kleuren voor buitengevels. Het is een goede optie als je de gevel van je woning wilt laten stralen in de zon.

witte crepi

6. Grijze crepi

Grijze crepi geeft een moderne en tijdloze uitstraling aan je woning. Het kan goed samengaan met verschillende stijlen en texturen.

grijze crepi

Vind gevelwerkers in jouw buurt en ontvang gratis offertes voor gevelwerken 

Om jouw gevel af te werken met een crepi kleur doe je best beroep op een ervaren gevelwerker. Hij of zij zal jou gepast advies geven. Bovendien staat een erkend vakman garant voor een correcte uitvoering en veilig werk.

Via onderstaand formulier ontvang je gratis vrijblijvende offertes van gevelwerkers in jouw buurt. Zo kan je rekenen op vrijblijvend advies en makkelijk meerdere prijzen tegelijk vergelijken, zodat je de beste deal vindt.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie