Prijs crepi met steenmotief

De kostprijs van crepi met baksteenmotief kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het oppervlak dat moet worden bedekt, het type crepi dat wordt gebruikt en de moeilijkheidsgraad van de installatie.

Over het algemeen zal het toepassen van crepi met baksteenmotief duurder zijn dan traditionele gladde crepi, omdat het een extra laag van detail en textuur vereist. Bovendien kan de moeizame aanbrenging van de crepi met baksteenmotief variëren afhankelijk van de complexiteit van het gekozen motief.

De prijs kan ook worden beïnvloed door het type crepi dat wordt gebruikt. Sommige soorten crepi zijn duurder dan andere, afhankelijk van de kwaliteit en eigenschappen. Bovendien kan de kleur van de crepi invloed hebben op de prijs, omdat sommige kleurstoffen duurder kunnen zijn dan andere.

Wat kost crepi met steenmotief per vierkante meter?

Over het algemeen zal je rekening houden met een kostprijs tussen de 80 en 180 euro per vierkante meter voor het aanbrengen van crepi met baksteenmotief. Dit omvat meestal de kosten van materialen en arbeid. Het is echter altijd het beste om offertes te vergelijken en meerdere professionele aannemers te raadplegen om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Op zoek naar een gevelspecialist?Vraag hier je offertes!

Wanneer baksteenmotief toepassen?

Crepi met baksteenmotief kan een goede keuze zijn wanneer je de uitstraling van bakstenen wilt, maar niet de kosten en moeilijkheden van het metselen van echte bakstenen. Het kan ook een goede optie zijn wanneer je bestaande gevels of muren wilt renoveren of verfraaien. Hier zijn een paar situaties waarin het toepassen van crepi met baksteenmotief een goede keuze kan zijn:

 1. Vernieuwing van oude gevels: als je een oudere woning hebt waarvan de gevel beschadigd of verweerd is, kan het aanbrengen van crepi met baksteenmotief helpen om de gevel een nieuwe en frisse uitstraling te geven.
 2. Verfraaiing van betonnen muren: als je betonnen muren hebt die er kaal en saai uitzien, kan het aanbrengen van crepi met baksteenmotief helpen om deze muren te verfraaien.
 3. Kostenbesparing: het toepassen van crepi met baksteenmotief kan goedkoper zijn dan het metselen van echte bakstenen.
 4. Energiebesparing: crepi kan ook helpen bij het isoleren van je huis, waardoor je energierekening kan worden verlaagd. Het toepassen van crepi met baksteenmotief kan dus een goede keuze zijn als je op zoek bent naar manieren om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren.
 5. Esthetische waarde: crepi met baksteenmotief kan de uitstraling van je huis verbeteren en je huis een elegante en stijlvolle uitstraling geven. Het kan ook de waarde van je huis verhogen.

Crepi met baksteenmotief of steenstrips: welke gevelbekleding kies je?

Crepi met baksteenmotief en steenstrips zijn twee populaire opties voor het renoveren of bekleden van gevels of muren. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen en het is belangrijk om te begrijpen welke optie het beste bij jouw situatie past.

Crepi met baksteenmotief

Voordelen

 • Crepi met baksteenmotief is lichtgewicht en kan op bijna elk oppervlak worden aangebracht, inclusief beton, metselwerk en pleisterwerk.
 • Het is relatief goedkoop in vergelijking met bakstenen of steenstrips.
 • Het kan een isolerende laag aan de gevel toevoegen, waardoor de energie-efficiëntie van het huis verbetert.
 • Er zijn veel verschillende kleuren en texturen beschikbaar, waardoor het aanpassen aan verschillende stijlen mogelijk is.

Nadelen

 • Het is minder duurzaam dan bakstenen of steenstrips, en kan na verloop van tijd scheuren of barsten vertonen.
 • Het is gevoelig voor vocht en kan vochtproblemen veroorzaken als het niet goed is geïnstalleerd of onderhouden.
 • De texturen en details kunnen minder realistisch zijn dan steenstrips.

Steenstrips

Voordelen

 • Steenstrips zijn gemaakt van echte bakstenen en hebben een natuurlijke, realistische uitstraling.
 • Ze zijn zeer duurzaam en gaan lang mee zonder te barsten of te scheuren.
 • Ze vereisen weinig onderhoud en zijn bestand tegen vocht en andere weersomstandigheden.
 • Ze verhogen de waarde van het huis.

Nadelen

 • Steenstrips zijn duurder dan crepi met baksteenmotief.
 • Ze kunnen alleen worden geïnstalleerd op specifieke oppervlakken zoals metselwerk of beton.
 • Ze zijn zwaarder dan crepi met baksteenmotief en kunnen extra ondersteuning vereisen.
 • De installatie is arbeidsintensief en kan duur zijn.

Kortom, als je op zoek bent naar een goedkope en lichtgewicht oplossing die op bijna elk oppervlak kan worden aangebracht, dan is crepi met baksteenmotief een goede optie. Als je echter op zoek bent naar een duurzame en realistische optie die de waarde van je huis verhoogt, dan zijn steenstrips een betere keuze. Heb je toch nog vragen over welke gevel het beste bij jou huis kan passen kan je gratis offertes aanvragen bij ervaren vakmannen die je de juiste raad geven.

Ontvang gratis offertes

Geschiedenis van steenmotief

Steenmotief is een populair ontwerp dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de architectuur. Het is een design dat op veel verschillende manieren kan worden toegepast, bijvoorbeeld op muren, gevels en vloeren.

De geschiedenis van steenmotief gaat terug tot het oude Egypte, waar stenen werden gebruikt om de piramides te bouwen. In de klassieke oudheid gebruikten de Grieken en de Romeinen ook steenmotieven in hun architectuur. Romeinse bouwwerken zoals het Colosseum en het Forum Romanum hebben nog steeds prachtige steenmotieven.

In de middeleeuwen werden steenmotieven veel gebruikt in kerken en kastelen (m.a.w. historische gebouwen). Bijvoorbeeld, gotische kerken hebben vaak steenmotieven op de zuilen, bogen en andere structurele elementen. In kastelen werden steenmotieven gebruikt om de muren er massief en sterk uit te laten zien.

In de Renaissance werden steenmotieven opnieuw populair in de architectuur. In deze periode werd het ontwerp steeds verfijnder en gedetailleerder. Renaissance-architecten gebruikten steenmotieven om hun gebouwen te versieren en om een gevoel van rijkdom en luxe te creëren.

In de moderne tijd is steenmotief nog steeds een veelgebruikt ontwerp in de architectuur. Het wordt vaak gebruikt om gebouwen er ouder uit te laten zien dan ze werkelijk zijn, of om een visuele interesse te creëren in saaie betonnen gebouwen. Steenmotief kan ook op een groot aantal andere materialen worden aangebracht, zoals op metalen gevelpanelen, PVC-panelen of zelfs op crepi-afwerking.

Kortom, steenmotief is een ontwerp dat al duizenden jaren in de architectuur wordt gebruikt en nog steeds populair is vanwege de flexibiliteit en visuele aantrekkingskracht.

Is gevelrenovatie met steenmotief arbeidsintensief?

De arbeidsintensiteit van een gevelrenovatie met steenmotief hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de bestaande gevel en het soort steenmotief dat wordt gebruikt.

Bij een gevelrenovatie met steenmotief worden steenstrips of andere materialen gebruikt om de gevel een nieuwe uitstraling te geven. Het installeren van steenstrips is in het algemeen een arbeidsintensief proces, omdat het materiaal op de gevel moet worden bevestigd, vaak één steenstrip tegelijk.

Afhankelijk van de grootte van de gevel en de gekozen materialen kan het installatieproces enkele dagen tot enkele weken duren. Het is belangrijk om een professionele aannemer in te huren die ervaring heeft met het installeren van steenstrips om ervoor te zorgen dat het project op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Ontvang gratis offertes

Kan crepi op baksteen?

Crepi kan op baksteen worden aangebracht. Crepi is een pleisterlaag die op muren kan worden aangebracht als afwerking. Het kan op verschillende ondergronden worden aangebracht, waaronder baksteen, beton en gips.

Als je de bestaande bakstenen muur wilt bedekken met crepi, dan zal je ervoor zorgen dat de muur schoon en glad is voordat je de crepi aanbrengt. Vuil, stof, vet en losse delen moeten worden verwijderd. Het is ook belangrijk om eventuele scheuren of beschadigingen in de muur te herstellen voordat je de crepi aanbrengt.

Vervolgens wordt er een hechtingslaag aangebracht op de muur, zodat de crepi goed blijft zitten. Daarna kan de crepi worden aangebracht. Door gebruik te maken van een baksteenmotief in de crepi, kan het lijken alsof jouw muur van baksteen is gemaakt.

crepi met baksteenmotief aanleggen

Wat zijn mogelijke uitvoeringen van crepi met baksteenmotief?

Crepi met baksteenmotief is een afwerkingslaag die bestaat uit dezelfde bestanddelen als gewone sierpleister. Het wordt aangebracht op de gevel van een gebouw om het uiterlijk van een bakstenen muur na te bootsen. Crepi met baksteenmotief is beschikbaar in verschillende texturen en kleuren en kan worden gemaakt van verschillende materialen.

Een van de materialen waarvan crepi met baksteenmotief kan worden gemaakt is kunstharspleister. Dit materiaal biedt verschillende voordelen, zoals een hoge waterbestendigheid en elasticiteit, waardoor het minder snel scheurt of barst.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van mineralen pleister. Dit is een natuurlijk materiaal dat op traditionele wijze wordt gemaakt en meestal bestaat uit een mengsel van zand, kalk en cement. Mineralen pleister heeft een authentieke uitstraling en biedt goede bescherming tegen vocht en weersinvloeden.

Hieronder bespreken we de veel verschillende mogelijkheden dat crepi met baksteenmotief te bieden heeft.

1. Metselwerk

Er zijn verschillende soorten metselwerken die kunnen worden gebruikt om crepi aan te brengen. De meest voorkomende zijn:

 1. Gladde structuur: dit is de meest eenvoudige structuur en heeft een vlak oppervlak zonder reliëf of textuur.
 2. Halfsteensverband: dit is een populaire structuur waarbij de bakstenen om en om worden geplaatst. Crepi kan op deze structuur worden aangebracht om een baksteenmotief te creëren met een patroon van afwisselende stenen.
 3. Wildverband: dit is een structuur waarbij bakstenen van verschillende grootte en kleur willekeurig worden geplaatst. Crepi kan op deze structuur worden aangebracht om een rustieke uitstraling te creëren met een onregelmatig baksteenpatroon.
 4. Vlaams verband: bakstenen worden in een regelmatig patroon geplaatst, waarbij de kopse kant van de steen zichtbaar is. Crepi kan op deze structuur worden aangebracht om een gelijkmatige baksteenmotief te creëren.

2. Tal van kleuren

Crepi is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en tinten (tal van kleuren), zodat het kan worden aangepast aan de stijl en uitstraling van de woning. Hieronder volgen enkele voorbeelden van de kleuren die beschikbaar zijn voor crepi met een baksteenmotief op verschillende structuren:

 • Crepi met baksteenmotief op een gladde structuur kan worden aangebracht in diverse kleuren zoals wit, beige, lichtgrijs, donkergrijs, zwart en rood.
 • Crepi met baksteenmotief op een halfsteensverband structuur kan worden aangebracht in kleuren zoals geel, bruin, grijs, rood, donkerblauw en groen.
 • Crepi met baksteenmotief op een wildverband structuur kan worden aangebracht in kleuren zoals wit, beige, bruin, grijs, rood en zwart.
 • Crepi met baksteenmotief op een vlaams verband structuur kan worden aangebracht in kleuren zoals geel, bruin, grijs, rood, donkerblauw en groen.

3. Afwerking gevelsteenmotief

De afwerking van crepi met gevelsteenmotief is erg belangrijk voor het eindresultaat. Een goede afwerking zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar ook voor duurzaamheid en bescherming van de gevel.

Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende afwerkingen van crepi met gevelsteenmotief:

 1. Geschilderde afwerking: crepi met gevelsteenmotief kan worden geschilderd met een acrylaatverf. Dit biedt niet alleen extra bescherming tegen weersinvloeden, maar ook de mogelijkheid om de kleur aan te passen aan jouw persoonlijke smaak.
 2. Gevelbepleistering: om extra bescherming te bieden aan de gevel en de levensduur van de crepi te verlengen, kan de gevelbepleistering worden aangebracht. Deze laag biedt extra bescherming tegen regen, wind en zon.
 3. Voegwerk: na het aanbrengen van de crepi met gevelsteenmotief kunnen er voegen worden gemaakt. Hierdoor ontstaat een nog realistischer uiterlijk van de bakstenen.
 4. Textuur: om de gevel nog realistischer te maken, kan de crepi worden afgewerkt met een speciale textuur. Dit geeft de gevel een ruwe, natuurlijke uitstraling die lijkt op echte bakstenen.
crepi met steenmotief

Welke uitvoering kies je het best?

Het kiezen van de juiste crepi uitvoering hangt af van verschillende factoren, zoals je persoonlijke smaak, de stijl van je woning, het budget en de lokale bouwvoorschriften. Hieronder vind je enkele overwegingen die kunnen helpen bij het kiezen van de juiste crepi uitvoering:

 1. Materiaal: crepi kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals acrylaat, siliconen of minerale pleister. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo is acrylaat crepi bijvoorbeeld zeer geschikt voor het imiteren van bakstenen, terwijl siliconen crepi weer beter bestand is tegen vocht en scheuren.
 2. Kleur: crepi is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.
 3. Afwerking: de afwerking van de crepi bepaalt mede de uitstraling van je gevel. Crepi kan bijvoorbeeld worden afgewerkt met een gladde, gestructureerde of steenachtige afwerking. Ook kunnen er voegen worden gemaakt om een meer realistisch effect te creëren.
 4. Onderhoud: het is belangrijk om te kiezen voor een crepi uitvoering die gemakkelijk te onderhouden is en niet snel beschadigt. Sommige crepi uitvoeringen hebben bijvoorbeeld meer onderhoud nodig dan andere.
 5. Kosten: crepi is een relatief goedkope manier om je gevel te renoveren, maar de kosten kunnen variëren afhankelijk van de gekozen uitvoering en de omvang van de gevel. Het is belangrijk om een budget op te stellen en te kiezen voor een crepi uitvoering die binnen dat budget past.

Alle voordelen op een rij

Crepi met baksteenmotief heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bakstenen gevels. Hieronder staan enkele voordelen op een rij:

 1. Esthetiek: crepi met baksteenmotief biedt een authentieke bakstenen look zonder de nadelen van traditionele bakstenen, zoals een beperkte keuze aan kleuren en vormen.
 2. Isolatie: crepi kan worden aangebracht met isolatie, waardoor het een goede optie is voor het isoleren van je woning. Dit kan resulteren in lagere energiekosten en een hogere energie-efficiëntie.
 3. Onderhoud: crepi met baksteenmotief vereist minder onderhoud dan traditionele bakstenen gevels. Het kan worden gereinigd met een hogedrukreiniger of een mild reinigingsmiddel en blijft langdurig mooi zonder de noodzaak van schilderen of repareren.
 4. Duurzaamheid: crepi met baksteenmotief is duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het kan scheuren, barsten en verkleuring voorkomen en verlengt de levensduur van je gevel.
 5. Kosten: crepi is over het algemeen goedkoper dan traditionele bakstenen gevels. Het is gemakkelijker te installeren en vereist minder arbeid, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor gevelrenovatie.
 6. Veelzijdigheid: crepi met baksteenmotief is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor het kan worden aangepast aan verschillende architectonische stijlen. Bovendien kan het worden gecombineerd met andere materialen, zoals hout of steenstrips, voor een uniek uiterlijk.
crepi met baksteenmotief

Stappenplan gevelsteenpatroon plaatsen

Het stappenplan voor het aanbrengen van crepi met baksteenmotief op een gevel bestaat over het algemeen uit de volgende stappen:

Stap 1: Voorbereidingswerk

Het voorbereidingswerk bestaat uit het schoonmaken van de gevel en het controleren op eventuele scheuren of beschadigingen. Indien nodig worden deze gerepareerd voordat de crepi kan worden aangebracht.

Stap 2: Hoekprofielen en wapeningsnet plaatsen

Hoekprofielen worden geplaatst om de hoeken van de gevel te beschermen en een strakke afwerking te garanderen. Vervolgens wordt een wapeningsnet aangebracht om de crepi stevig aan de gevel te kunnen bevestigen.

Stap 3: Sierpleister aanbrengen

De sierpleister wordt aangebracht op de gevel met behulp van een spuitmachine of met de hand. De pleister bestaat uit kunstharspleister of minerale pleister en wordt op een gelijkmatige manier aangebracht. Afhankelijk van de gewenste afwerking kan er een primerlaag worden aangebracht.

Stap 4: Aanbrengen van baksteenpatroon

Het baksteenmotief wordt aangebracht op de crepi met behulp van mallen. Deze mallen worden geplaatst op de nog natte crepi en vervolgens wordt er met een speciale techniek een reliëf aangebracht. Hierdoor ontstaat het gewenste baksteenmotief.

Stap 5: Gevelpleister afwerking

Als de crepi met baksteenmotief is aangebracht, wordt deze afgewerkt met een beschermende coating. Dit kan een transparante afwerkingslaag zijn of een afwerking in een specifieke kleur. De afwerking zorgt ervoor dat de crepi duurzamer wordt en beschermt tegen vocht en vuil.

Het is belangrijk om dit stappenplan te volgen om een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat te garanderen. Door elke stap zorgvuldig uit te voeren en de juiste materialen te gebruiken, kun je genieten van een mooie en duurzame gevel met de uitstraling van echte bakstenen.

Op zoek naar een ervaren vakman?

Het inschakelen van een vakman voor het aanbrengen van crepi met baksteenmotief is belangrijk omdat deze klus specialistische kennis en vaardigheden vereist. Een vakman kan hoogwaardige materialen en afwerkingen gebruiken en deze op de juiste manier aanbrengen, waardoor je verzekerd bent van een duurzaam en mooi eindresultaat.

Bovendien biedt een professionele vakman garantie op het werk dat hij levert en kan hij het project efficiënter en veiliger uitvoeren.

Vergelijk gratis meerdere offertes

Onderaan deze pagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor crepi (bak)steenmotief. Dit stelt je in staat om de mogelijkheden en kosten van verschillende aanbieders te vergelijken en zo de beste oplossing voor jouw situatie te vinden.

Bovendien bieden wij advies op maat om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Door ons te vertellen wat je zoekt en welke uitdagingen je tegenkomt, kunnen wij je persoonlijk advies geven. Dit kan je helpen om onverwachte verrassingen achteraf te voorkomen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie