Steenstrips of crepi? Alle voordelen op een rij

Met steenstrips en crepi heb je twee opties om je oude gevel van een nieuwe laag te voorzien zonder hiervoor al te veel plaats op te offeren. Beide alternatieven zijn eenvoudig te plaatsen tegen de bestaande gevel of nieuwe isolatieplaten. 

Zowel steenstrips als crepi hebben hun eigen voordelen. 

Voordelen steenstrips

 • Natuurlijke uitstraling. Steenstrips zijn gemaakt van natuurlijke materiaal. Ze hebben een authentieke uitstraling. 
 • Onderhoudsvriendelijk. Steenstrips vereisen weinig onderhoud.
 • Lichter dan stenen gevelbekleding. Ze zijn veel lichter dan traditionele stenen. 

Voordelen crepi

 • Duurzaam. Crepi heeft goede isolerende eigenschappen. Crepi kan zorgen voor een lagere energiefactuur.
 • Verschillende kleuren en texturen. Ze worden aangepast aan de bouwstijl en persoonlijke voorkeur van de eigenaar. 
 • Waterafstotend materiaal. Crepi is waterafstotend en zal de gevel beschermen tegen vochtproblemen.

Verschillen tussen crepi gevelbekleding en steenstrips

Er zijn natuurlijk ook enkele verschillen. Met steenstrips bekom je de authentieke uitstraling die gevelstenen hebben terwijl crepi eerder staat voor die moderne strakke look.

Hoewel het beide zeer dunne afwerkingen zijn, tippen steenstrips met hun twee centimeter dikte niet aan de dunheid van crepi. Voor beide soorten afwerking moet je dus geen extra fundering laten gieten, maar je zal voor steenstrips toch wat meer plaats moeten voorzien.

steenstrips

Prijs: steenstrips versus crepi

Steenstrips zijn duurder dan crepi. Crepi heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit wil niet zeggen dat steenstrips kwalitatief minder zijn. Steenstrips zijn nu eenmaal arbeidsintensiever dan een crepi renovatie. 

De kostprijs per vierkante meter voor steenstrips is voor een groot deel afhankelijk van de mate van afwerking. Moeten er nog renovatiewerken uitgevoerd worden aan de onderliggende gevel? Ga je de gevel ook isoleren? 

 • Steenstrips zonder isolatie: € 150 – € 200 per vierkante meter
 • Steenstrips met isolatie: € 200 – € 250 per vierkante meter

Crepi is heel wat goedkoper dan steenstrips. De prijs om je gevel met crepi te laten bezetten is afhankelijk van de mate van afwerking, de te bewerken oppervlakte en hoe dik je de laag crepi graag zou hebben.

Wil je een authentieke gevel maar toch crepi? Kies dan voor een dunnere laag crepi waardoor de oneffenheden van de oude gevel nog steeds een beetje zichtbaar blijven. 

Wil je dat de crepi ook met isolatie komt?

 • Crepi laten plaatsen: € 40 – € 80 per vierkante meter
 • Crepi laten plaatsen + isolatie: € 80 – € 160 per vierkante meter
Op zoek naar een vakman?Vraag hier offertes!

Wat zijn steenstrips en crepi?

Het enige verschil tussen een normale gevelsteen en een steenstrip is het formaat. Steenstrips zijn gevelstenen met een dikte van ongeveer 2 centimeter die aan de nieuwe isolatieplaten of aan de oude gevel gelijmd worden. Ze zijn veel lichter en dunner dan zware, massieve stenen. Steenstrips zijn een populaire keuze in België. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar (bv. natuursteenstrips en betonstenen).

Crepi is een gevelpleister die in verschillende kleuren en samenstellingen kan worden aangebracht op de gevel. De twee belangrijkste soorten crepi zijn minerale crepi en crepi op basis van kunsthars. Met crepi krijg je een nieuwe egale laag die alle oneffenheden van de bestaande gevel verstopt.

Waarom kiezen voor steenstrips?

Je kiest voor steenstrips als je beschikt over voldoende budget en graag die authentieke look van gevelstenen aan je woning wil toevoegen zonder een volledige stenen muur te hoeven optrekken en de bijhorende funderingen te laten gieten. Over het algemeen zijn steenstrips veelzijdig. Ze kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen zowel binnenshuis als buiten (bv. gevel, keuken en badkamer).

Steenstrips op de buitengevel?

Je kent steenstrips misschien voornamelijk van de bekleding van een open haard of andere interieurtoepassing, maar steenstrips zijn zeker geschikt voor de bekleding van je gevel. Bovendien bieden steenstrips ook betere isolatie voor de gevel. Steenstrips creëren een extra laag tussen de buiten- en binnenmuren. De warmte zal langer vastgehouden worden. Dit kan resulteren in lagere energiekosten. Maak je je toch wat zorgen over de bescherming? Dan kan je altijd opteren voor de combinatie met crepi.

Waarom kiezen voor crepi gevel?

Zoals gezegd staat crepi voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt een flinterdunne gevelbekleding met bescherming tegen weerselementen en bovendien een toevoegende isolatiewaarde! Crepi is een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame gevelbekleding.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Hoe duurzaam zijn steenstrips en crepi? 

Zowel steenstrips als crepi zijn materialen van uitstekende kwaliteit die jaren zullen meegaan. Crepi kan wel wat sporen van vuiligheid vertonen, maar dat kan je eenvoudig reinigen. Moesten er toch scheurtjes ontstaan, dan is dat ook weer snel te herstellen door een ervaren vakman.

Hoe lang gaat steenstrips mee?

Steenstrips kunnen tientallen jaren meegaan. Hoe lang precies? Dat hangt echter af van verschillende factoren (bv. installatiemethode en omgevingsfactoren). Daarom is het belangrijk dat je de installatie laat uitvoeren door een ervaren vakman.

steenstrips aanleggen

Steenstrips combineren met sierpleister

Voel je je gewaagd vandaag? Waarom niet crepi (ook wel sierpleister genoemd) combineren met steenstrips? Je combineert de isolatiecapaciteiten en moderne look van sierpleister met het robuuste karakter van steenstrips zodat je een unieke gevel hebt. Niet alleen strelend voor het oog maar ook voor de energiefactuur!

Bestaat er een alternatief? 

Je vraagt je misschien af of er alternatieven zijn voor steenstrips en crepi? Er zijn niet veel materialen die tegen de twee bovenstaande op kunnen. Een waardig alternatief voor je gevel zou spuitkurk kunnen zijn. 

Spuitkurk 

Spuitkurk is een licht en elastisch natuurlijk product afkomstig van de kurkeik. De kurk wordt bewerkt tot een viscose substantie die dan tegen de gevel gespoten wordt. Deze gevelbekleding is enorm populair om verschillende redenen: 

 • Duurzaamheid: biologisch afbreekbaar
 • Hoge isolatiewaarde
 • Brandwerend
 • Uv-bestendig
 • Waterafstotend
 • Elastisch

Conclusie gevelwerken: kies je best voor steenstrips of crepi?

Of je nu best kiest voor steenstrips of crepi is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget, maar ook van de staat van de ondergrond waar de nieuwe gevelbekleding tegen bevestigd wordt en de dikte van de gevelafwerking.

crepi onderhouden

Meer advies nodig? Of vakman inschakelen? Verstuur hier je aanvraag en ontvang gratis offertes

Wat is de beste keuze voor je? Wil je graag wat hulp bij het vellen van dit oordeel? Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen over steenstrips. Ben je daar nog niet aan toe? Dan kan je onderstaand formulier ook gebruiken om in contact te komen met een ervaren vakman voor advies op maat. Zo kan je je nog beter informeren en makkelijk prijzen vergelijken om de beste oplossing te vinden voor jouw gevelsituatie!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie