Wat kost crepi buitenmuur bekleden in hout?

De prijs van het plaatsen van crepi op een houten gevel hangt af van verschillende factoren. Het hangt bijvoorbeeld af van de moeilijkheidsgraad van de werken, de oppervlakte en de gewenste afwerking. Ook mag je niet vergeten dat er 2 types crepi bestaan, namelijk minerale en synthetische crepi. 

Voor minerale crepi inclusief isolatie liggen de prijzen tussen de €100 en €125 per vierkante meter (inclusief btw). Terwijl de prijs voor synthetische crepi inclusief isolatie gemiddeld tussen de €110 en €135 per vierkante meter (inclusief btw) ligt.

houten-gevel-1.jpg

Voordelen van gevelbekleding in hout 

Als je kiest voor houten gevelbekleding, dan kies je niet alleen voor een warme en natuurlijke uitstraling van je gebouw, maar ook voor een duurzame oplossing. Hout is namelijk een hernieuwbare grondstof en het productieproces van houten gevelbekleding is over het algemeen minder milieubelastend dan dat van andere materialen.

Bovendien heeft hout van nature uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor het energie-efficiënt is en kan helpen om de energierekening laag te houden. Dit betekent dat je niet alleen kunt genieten van een mooie uitstraling van je gebouw, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Ontvang gratis offertes

Houten gevelbekleding combineren met isolatie

Als je ervoor kiest om je gevel met hout te bekleden, is het belangrijk om te weten dat hout op zichzelf niet voldoende is om je huis naar moderne normen te isoleren. Je zult dus ook je gevel moeten isoleren. Gelukkig kun je houten gevelbekleding prima combineren met isolatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor crepi gevelisolatie, of het nu gaat om minerale of synthetische isolatie.

Door de combinatie van houten gevelbekleding met isolatie zorg je niet alleen voor een mooie uitstraling, maar ook voor een energie-efficiënt en goed geïsoleerd huis. Bovendien verhoogt dit de waarde van je woning. Overweeg daarom zeker om deze combinatie toe te passen wanneer je jouw gevel wilt bekleden met hout.

houten-gevel-isoleren.jpg

Stappenplan crepi op hout plaatsen

Stap 1: Isolatieplaten aanbrengen

Heb je een houten oppervlak dat je wilt renoveren? Of het nu gaat om een houten frame, staal of massief hout, het isoleren van de buitenmuren moet eerst gebeuren voordat je crepi kunt aanbrengen.

Gebruik harde isolatieplaten van materialen zoals EPS of polystyreen om de isolatie uit te voeren. Verlijm de isolatieplaat vervolgens op de houten ondergrond en breng isolatieschuim aan aan de binnenkant voor extra isolatie. Dit zorgt voor de best mogelijke thermische en geluidsisolatie.

Stap 2: Crepi gevelbekleding

Na de isolerende laag is het de beurt aan de crepi-bekleding. Je kan kiezen uit synthetische of minerale crepi. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur en budget. Synthetische crepi is duurder, maar heeft als voordeel dat het elastischer is en dus minder snel barstjes zal vertonen. Minerale crepi is dan weer voordeliger en duurzamer.

Voor het aanbrengen van de crepi-bekleding heb je best wat ervaring en technische kennis nodig. Het is dan ook aan te raden om hiervoor een professionele vakman in te schakelen. Deze zal de crepi in verschillende lagen aanbrengen en zorgen voor een mooie en egale afwerking.

Stap 3: Beschermende coating aanbrengen

Om je buitenmuren beter te beschermen is het aangeraden om na de crepi-laag een extra beschermlaag aan te brengen. Zo blijft je gevel langer schoon en heb je minder last van weersomstandigheden. Een schone buitenkant die tegen vocht kan verhoogt uiteraard ook de waarde van je huis.

Op zoek naar een specialist?Vraag hier je offerte aan!

Welke crepi soorten zijn geschikt?

Zoals we al eerder hebben aangehaald in dit artikel zijn er 2 soorten crepi, ze zijn beide geschikt voor het combineren met een houten gevel. Toch leggen we hieronder even het verschil uit tussen deze twee soorten.

1. Minerale crepi

Minerale crepi bestaat ​​uit een mengsel van zand, cement en kalk. Het is een natuurproduct dat ademend en waterdicht is, waardoor het oppervlak goed beschermd is tegen vocht. Doordat de kern gekleurd is, is de minerale crepi ook zeer kleurvast.

Minerale crepi wordt in één laag aangebracht van 12 tot 15 mm. Indien gewenst kan je ook structuren aanbrengen op oppervlakken. Dat doe je door de sierpleister af te schrapen of te schuren met een schraper of zandblok.

2. Synthetische crepi

Synthetische crepi (kunstharspleister of siliconenpleister) is flexibeler dan minerale crepi en is bijgevolg meer geschikt om scheuren te voorkomen. Bovendien is het bestand tegen vuil, vocht, weersinvloeden, maar ook tegen mos, algen en schimmels. Aangezien enkel de toplaag (van de 3 lagen van deze crepi) gekleurd is, is de kleurvastheid van de synthetische crepi lager dan die van de minerale variant.

De synthetische crepi wordt in 3 verschillende lagen aangebracht:

  • een basislaag op cement- of kalkbasis (eventueel versterkt met bewapeningsnet)
  • primerlaag voor een goede hechting van crepi
  • een afwerkingslaag van Synthetische crepi waarbij je kan kiezen uit verschillende korrelgroottes en kleuren.

Crepi-gevel-1.jpg

Zelf crepi op hout plaatsen? Of beroep doen op een gevelwerker?

Voordelen vakman inschakelen

Het inschakelen van een professionele vakman van crepi biedt tal van voordelen. Zo kan deze vakman je gepast adviseren en informeren over alle technische zaken, en zorgt hij of zij voor een correcte plaatsing van de crepi op je houten gevel. Dit garandeert niet alleen een kwalitatief resultaat, maar ook een mooi eindresultaat dat lang meegaat. Bovendien geniet je bij een woning ouder dan 10 jaar van een verlaagd btw-tarief van 6%.

Gratis offertes vergelijken

Om een goed beeld te krijgen van de kostprijs voor het plaatsen van crepi op jouw houten gevel, kan je bij verschillende vakmannen gratis offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Hierdoor kan je niet alleen de kostprijs vergelijken, maar ook de verschillende vakmannen op basis van hun kennis en expertise. Op die manier maak je de beste keuze  voor jouw project en ben je zeker van een kwalitatieve en betaalbare uitvoering.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelrenovatie